Vujović primila u oproštajnu posjetu grćkog ambasadora Parcosa / - MARKO GARDASEVIC, MINISTARSTVO
14/04/2024 u 19:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vujović-Parcosa: Produbljena kulturna razmjena između Grčke i Crne Gore

Ministarka kulture i medija Tamara Vujović sasatala se sa odlazećim ambasadorom Grčke Panajotisom Parcosom što je bila priliku da se izrazi zahvalnost za njegovu predanost i doprinos unapređenju saradnje u oblasti kulture i medija, saopšteno je iz ministarstva.

- Tokom mandata ambasadora Parcosa, ostvareni su značajni koraci ka produbljivanju kulturne razmjene između Grčke i naše zemlje - istakla je ministarka, te se zahvalila ambasadoru na njegovom izuzetnom doprinosu.

Ona je navela da joj je žao što je saradnja između njene administracije i ambasadora započeta u posednjim mjesecima njegovog mandata.

image
- MARKO GARDASEVIC, MINISTARSTVO

- Postavili smo sjajne temelje, nastavićemo da koračamo tim putem. Hvala Vam za Vašu otvorenost, za sjajan rad u Crnoj Gori i za Vaše mudre savjete. Vaša predanost diplomatiji ostavila je dubok trag i ostvariće pozitivan uticaj i nakon odlaska iz Podgorice. Želimo Vam sve najbolje u budućim godinama i vjerujemo da će se naši putevi ponovo ukrstiti - istakla je Vujović.

Ambasador je informisao ministarku Vujović da je ministarka kulture Grčke Lina Mendoni prihvatila prijedlog da delegira eksperte koji će pomoću najsavremenijih tehničkih uredjaja procijeniti stanje na Ikoni Filermosa, te da je određen vodeći eskeprt Janis Matarangas koji će predvoditi tim koji će zajedno sa sredstvima za rad doputovati u Crnu Goru na boravak od nekoliko dana, što će biti povod za dalju saradnju i razmjenu znanja i iskustva sa grčkim stručnjacima u oblasti konzervacije.

image
- MARKO GARDASEVIC, MINISTARSTVO

- Drago mi je što smo prije Vašeg odlaska u Grčku uspjeli da započnemo ovaj važan proces saradnje specijalista iz pomenute oblasti - istakla je ministarka.

Naglasivši značaj i važnost očuvanja kulturnog nasljeđa i saradnje u tom kontekstu, on se zahvalio ministarki na toplom prijemu i riječima hvale koje je uputila njemu i njegovom radu tokom mandata u Crnoj Gori. Istakao je važnost saradnje između Grčke i Crne Gore u oblasti kulture i medija te izrazio zadovoljstvo što je bio dio procesa jačanja ovih veza. Uz iskrene riječi zahvalnosti, ambasador je izrazio nadu da će se saradnja između dviju zemalja nastaviti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:55