Vujović u zvaničnoj posjeti Briselu / - FOTO: MKM
22/04/2024 u 13:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vujović u zvaničnoj posjeti Briselu

Ministarka kulture i medija dr Tamara Vujović boraviće od danas do srijede u zvaničnoj posjeti Briselu, saopšteno je iz tog resora.

Tokom boravka u Briselu, ministarka će održati sastanke na najvišem nivou sa potpredsjednicom Evropske komiisije za vrijednosti i transparentnost, Verom Jourovom, evropskom komesarkom za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade Ilianom Ivanovom, kao i sa generalnom direktorkom DG EAC, Piom Ahrenkilde Hansen.

Kako se navodi, planirani su sastanci sa generalnim direktorom DG CONNECT Robertom Violom i sa šefom Jedinice D2 za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu za susjedsku politiku pregovore o proširenju Evropske komisije Majklom Milerom.

Serije sastanaka na visokom nivou svjedoče novom pozitivnom zamahu koji dolazi iz Vlade Crne Gore, a koji je prepoznat u Briselu, koja je jasna u namjeri da ispuni sve uslove u najkraćem mogućem periodiu kako bi postala naredna članica EU.

Ostvarivanje tog cilja zahtijeva ispunjenje privremenih mjerila, posebno u oblasti slobode medija i slobodne izražavanja, kroz usvajanje seta medijskih zakona, na čemu administracija ministarke Vujović intenzivno radi.

Posjeta Briselu ministarke Vujović predstavlja priliku za dijalog o medijskim zakonima kako bi tekstovi ovih zakona uskladjeni sa evropskim standardima, što prije bili pred poslanicima u Skupštini Crne Gore.

Ona će posjetu iskoristiti i kako bi sa evropskim zvaničnicima razgovarala o oblasti kulture, te o aktivnostima ministarstva na tom polju, koji se usaglašeni sa Evropskim planom za kulturu 2023-2026.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. maj 2024 05:12