Horoskop za februar / -SHUTTERSTOCK
02/02/2024 u 18:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Horoskop za februar: Vaga će uživati u ljubavi, dok Škorpija renovira, Strijelcu veči priliv novca

Kako će vam zvijezde biti naklonjene otkriva astrolog Olga Savić, nepredvidivih i komplesanih 29 dana

Posle najdužeg mjeseca u godini (jer januar, u zavisnosti koga pitate – traje između 31 i 72 dana), spremamo se da uđemo u najkraći (koji je, o čuda! ove godine duži za jedan dan). Jer pred nama je februar prestupne godine pa ćemo cijelih 29 dana imati priliku da se družimo sa njim.

A na ulasku u ovaj mjesec – zatičemo Sunce i Plutona u znaku Vodolije. Saturn i Neptun su u Ribama, a Jupiter i Uran u znaku Bika. Mesec se nalazi u znaku Vage, a u Jarcu je planetarno društvance sačinjeno od Venere, Marsa i Merkura. Sve planete su direktne – što bi se reklo – "opaaaa, idemo". A gdje ćemo i dokle ćemo stići – e, to ćemo da vidimo.

Petog februara Merkur prelazi u znak Vodolije. Vrijeme je da mislimo drugačije, da se priče razlete, da ne budemo stegnuti u izražavanju, već opušteni, širokog duha. Merkurova konjunkcija sa Plutonom istog dana donijeće nekom fenomenalnu ideju, nekom ekstra značajan dogovor. Sa one lošije strane, ovo ukazuje na mentalni pritisak, uslovljavanje, ucjenjivanje, probleme u saobraćaju i sa internetom, ali i poteškoće sa mlađom populacijom, djecom i mladima.

Njegde u pola noći, između 9. i 10. februara – imamo mlad Mjesec u znaku Vodolije. Mlad Mjesec i Sunce su u kvadratu sa Uranom iz znaka Bika – pa nam se otvara faza intenzivnih, brzih, neočekivanih promjena u onom životnom segmentu koji je pod vladavinom znaka Vodolije.

Trinaestog februara Mars prelazi u znak Vodolije ukazujući na velike iskorake, na potrebu da se oslobodimo, napravimo promjenu. Ne želimo da budemo sputani, ne želimo da nas bilo šta ograničava, steže, koči, usporava, ne želimo da nam bilo šta bude nametnuto ili da se osjetimo da nas neko uslovljava. Marsova konjunkcija sa Plutonom ukazuje na probleme, destrukciju, nasilje, povrede – ali i na ciljeve ka kojima se ustremljavamo nadljudskom snagom, opsesivno i bez zastajanja.

Šesnaestog februara i Venera ulazi u znak Vodolije. Ona ukazuje na otvorenost u ljubavi, miks ljubavi i prijateljstva, prijatelje "sa beneficijama", širenje društvenih kontakata, ljubavi preko prijatelja i društvenih mreža. Venera takođe pravi odmah po ulasku u znak konjunkciju sa Plutonom – ukazujući na intenzivna i snažna osjećanja, fatalne ljubavi, ljubavi sa "opasnim tipovima", ali i na snažne izlive ljubomore, ljubomorne napade, brutalnost, rizične kontakte sa osobama koje nam se predstavljaju u prijateljskom maniru, ali mogu biti opasni po nas.

Devetnaestog februara Sunce ulazi u znak Riba i počinje vladavina ovog znaka – zvanično u poslednjem smo zimskom mjesecu.

Dvadesettrećeg februara Merkur takođe ulazi u znak Riba – biće spaljen od strane Sunca i u bliskom kontaktu sa Saturnom sve do kraja februara (pa i neki dan kasnije), što ukazuje na komunikacijske probleme, teškoće na putovanjima, u saobraćaju, sa elektronikom. Period kada ne treba donositi značajne odluke, jer ili ne razmišljamo objektivno i jasno ili nemamo sve faktore koji su nam potrebni da bismo donijeli smislenu odluku.

Dvadesetletvrtog februara imamo pun Mjesec u znaku Djevice, koji ukazuje na tenziju, povećanu odgovornost i prema sebi i prema obavezama, drugim osobama. Preokupiranost poslom, strahovi vezani za zdravlje i za poslovni segment, pojačana anksioznost.

I to mu dođe neki najosnovniji pogled na februar. Nepredvidiv i kompleksan mjesec. Pa, srećno!!!

 

image

Mjesec ljubavi

-SHUTTERSTOCK

 

VAGA

Ljubav

Dokle god je vaša vladarka Venera u tranzitu kroz znak Jarca – što znači tokom prve polovine februara – vi lično ćete imati osjećaj usporenosti i pritajenog nezadovoljstva koji ne mora striktno da se vezuje za odnos sa partnerom, već može "kačiti" i porodični, čak i poslovni sektor. Prelazak Venere u Vodoliju, znak koji vam je srodan po energiji i kvalitetu – ukazuje na bolje raspoloženje i više prilika za opuštenost i radost. Generalno gledano – potrebno je da komunikacija sa voljenom osobom bude što kvalitetnija, jer je ovo stavka koja će vas dizati, ali istovremeno i stavka na kojoj se možete saplitati. Slobodne Vage – od mladog Mjeseca u znaku Vodolije koji predstavlja vaše polje zabave, uživanja i ljubavi – vi ulazite u fazu sa mnogobrojnim prilikama za druženje, flert, ljubavisanje. Uživajte, ali vodite računa kome poklanjate srce.

Posao

Dobar, ali naporan poslovni mjesec – pogotovo će se sam početak, kao i poslednja dekada februara pokazati kao dosta zahtjevni, sa potrebom da vaša odgovornost bude pojačana na maksimum. Ono što je na vašoj strani je dobra komunikativnost, kao i sposobnost da kreativno rješavate "u hodu" svaku potencijalnu problematiku koja se pojavi. Moguća su dodatna poslovna angažovanja preko kojih hoćete zaraditi – što će vam i te kako značiti, jer su u februaru izdaci i troškovi prilično pojačani.

Zdravlje

Teško mijenjate neke navike, a svjesni ste da je to neophodno. Stariji pripadnici znaka – hronične tegobe vas mogu mučiti, pogotovo tokom treće dekade februara.

 

 

ŠKORPIJA

Ljubav

Većim dijelom februara ćete morati dosta pažnje da posvetite porodičnom sektoru i domu – neke od vas očekuju proslave, manja renoviranja i majstori, neko će poželjeti da otpočne zajednički život sa partnerom, neko će više pažnje morati da posveti roditeljima ili mlađim članovima porodice, a neko će jednostavno željeti da se ušuška u svoje malo "gnijezdo" sa voljenom osobom. Naravno, biće i onih kojima će porodični sektor (ali i partner) kiduckati živce – pa će dom povremeno biti mjesto tenzija i rasprava. Pošto ste partner i vi ipak prikazani kao dosta stabilni kao par – ne sumnjam da ćete ove, nešto lošije stavke riješiti – a u onim lijepim i te kako uživati. Slobodni – prva dekada februara je prilično povoljna za nove ljubavi, dok ostatak mjeseca može donijeti povratak u prošlost i zov starih ljubavi.

Posao

Prva polovina mjeseca je izuzetno aktivna i dinamična, ali i dosta finansijski povoljna po vas. U ostatku mjeseca jako dobro će proći one Škorpije koje imaju privatni posao ili koje se bave kreativnim i idejnim radom, kao i u IT sektoru. Ostali – vrijeme je da napravite neke promjene da biste funkcionisali na pravi način i ispoštovali sve obaveze. Razmislite šta je ono što možete korigovati u svom načinu poslovanja ili u odnosu sa saradnicima. Potrebno je da se bolje organizujete i budete odgovorniji nego do sada.

Zdravlje

Prisustvo povećane količine stresa može uticati na imunitet i stanje zdravlja. Ne idite preko svojih granica, pronađite vrijeme za odmor i relaksaciju. Moguće su meteoropatske tegobe, pritisak.

 

 

STRELAC

Ljubav

Već od kraja prve nedjelje februara partner će početi da pokazuje znatno više volje i da se potrudi oko vas i da vam posveti više pažnje i vremena, ali i da rješava situacije i pitanja iz prethodnog perioda na kojima ste se možda kao par više puta sapleli. Prihvatite sve inicijative za zabavna dešavanja i aktivnosti koje dolaze od strane drage vam osobe, čak i onda kada vam se čini da se druga strana ponaša detinjasto, neozbiljno ili luckasto. Da ovo može biti mjesec u kojem ćete više uživati zajedno – ma može. Da li će neka pitanja koja prave problem biti završena – ma neće, tu ćete se ćerati još. Slobodni – vaše polje komunikacije, susreta, dešavanja, kratkih putovanja – biće tokom ovog mjeseca naročito aktivirano. Za vas je ovo vrijeme flertovanja, društvenosti, novih poznanstava, odlične komunikacije i zabave.

Posao

Finansijski tokovi će bolje funkcionisati u prvoj polovini mjeseca. Što bi se reklo – novca će biti više nego inače. No, pošto ste vi više nego sposobni da se lijepo istroškarite tokom ovog perioda, nešto ne bih rekla da ćete iz februara izaći sa plusom na tekućem računu. Što se poslovnog dijela tiče – moći ćete da se pohvalite vanredno velikom količinom obaveza i isto tako vanrednim stresom oko završavanja istih. Biće vam potrebna neuporedivo bolja organizacija da biste postigli sve ono na šta ste se obavezali.

Zdravlje

Na žalost, osetljivost po pitanju zdravlja će postojati i tokom februara. Kod mlađih – respiratorne tegobe i stres. Kod starijih – problemi sa cirkulacijom, pritiskom, hroničnim tegobama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:01