Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
04/05/2024 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mjesečni horoskop: Jarčevima emotivne konekcije, Vodolijama period za posao, Ribama putovanja

Horoskop za maj priredila astrolog Olga Savić

Posle turbulentne energije koja je bila prisutna tokom aprila i koja nam je u jednom trenutku donosila stagnaciju i blokiranost, a u drugom talase nervoze – ulazimo u mjesec maj koji djeluje prilično obećavajuće. U znaku Bika nalaze se Venera, Sunce, Uran i Jupiter, u znaku Vodolije su Pluton i Mjesec, a u znaku Riba Saturn i Neptun. Mars i Merkur se nalaze u znaku Ovna.

Svim planetama (sem Marsa i Merkura) krajnji je vladar miroljubiva, uživanjima i hedonizmu sklona Venera u Biku – koja tako lijepo umije da potroši, ali još ljepše da zaradi – pa obećava i popravljanje finansijskog sektora ili makar ulazak u stabilnije vode.

Mars koji tranzitira kroz svoje sjedište i znak Ovna će sa pozitivne strane tokom maja donijeti jaku energiju, sposobnost da se usmjerimo na svoje ciljeve, neodustajanje, samouvjerenost i pojačane aktivnosti. Sa negativne – aroganciju, nestrpljivost, impulsivnost i na žalost – ratobornost.

Prva planeta koja se aktivira tokom maja je Pluton, koji 2. kreće retrogradnim hodom u znaku Vodolije, ukazujući da će se u nama probuditi snaga za koju nismo ni bili svjesni da je imamo – i krenućemo u veliko čišćenje onog sektora koji Pluton aktivira. Ovo može biti naporan put za one osobe koje na prvim stepenima Vodolije, Bika, Lava ili Škorpije imaju lične planete ili bitne natalne tačke.

U noći između 7. i 8. maja imamo mlad Mjesec u znaku Bika – vrlo povoljan period i za ljubavne, ali i za poslovno finansijske teme se otvara pred nama. Nov početak koji će i te kako vrijediti, biti trajnog karaktera i jako plodan. Od 15. maja i Merkur prelazi u znak Bika – vrijeme je da se dogovara i pregovara – naravno, po pitanjima posla, novca, uživanja, ljubavi. Priča ide natenane, bez žurbe i stresa – ali se stiže do cilja.

Sunce 20. maja prelazi u znak Blizanaca, a mi ostali u period koji donosi više razigranosti, aktivnosti, komunikativnosti, u period u kojem ćemo živnuti, želeti više da se krećemo i više da budemo društveno aktivni.

Već 24. maja i Venera ulazi u znak Blizanaca – pa u ljubavnom smislu dobijamo više koketiranja, flertovanja, dopisivanja – privući će nas osobe sa kojima se razumijemo, sa kojima se „kopčamo“ u trenutku, sa kojima razgovori dugo traju, skače se sa teme na temu – a sve uz ogromnu količinu smjeha, opuštenosti, šarmantnosti. Ukoliko baš i niste zadovoljni postojećim poslovno finansijskim stanjem – razmislite o dodatnom izvoru prihoda ili o dopunskom poslu – jer, i to je sada moguće.

Tog istog dana imamo i pun Mjesec u znaku Strijelca – pošto pun Mjesec predstavlja kulminaciju i završetak ciklusa – pravo je vrijeme da privodimo kraju sve ono što smo započeli u prethodnom periodu. Ovo su dani kada možemo biti nervozni, razdražljivi, nemirni i preosjetljivi.

I 26. maja Jupiter iz znaka Bika gdje je boravio godinu dana – prelazi u znak Blizanaca, gdje će boraviti do 9. juna 2025. godine. Ovo će naročito pogodovati Blizancima, ali i Vodolijama i Vagama, kao i Lavovima i Ovnovima – vi dobijate jednu moćnu podršku za svoje ciljeve. Manje naklonosti slijedi Djevicama, Strijelcima i Ribama – jer ovaj tranzit može donijeti preopterećenost i rasplinjavanje na više strana.

Sudeći po svemu – pred nama je jedan dosta solidan mjesec. Uživajmo u njemu, srećno!!!

 

image

Mjesečni horoskop

- FOTO: PEXELS

 

JARAC

Ljubav

Stelijum planeta u polju koje govori o zabavi, uživanju, ljubavi – i te kako može probuditi i one najuspavanije pripadnike ovog znaka. Jer, ovo jeste vrijeme da se pokrenete i dozvolite da vam se dogode pozitivne stvari. Veći dio mjeseca je i te kako povoljan za formiranje snažnih emotivnih konekcija koje vrijede i u kojima možete trajati. Flertujte, uživajte, opustite se. Ukoliko vam povremeno naleti po koji talas podsjećanja iz prošlosti – ne dozvolite da vas „poklopi“. Idemo dalje. Što se tiče zauzetih – odnos sa partnerom će vam uglavnom biti „potaman“ uz povremene blage oscilacije – ali vjerovatno sve ostalo neće. Trošićete vrijeme i energiju kroz druge sektore, najprije kroz porodični – gdje vam odnosi sa ukućanima, kao i teme koje se vezuju za porodicu mogu povremeno izazivati glavobolju.

Posao

Trudićete se da uklopite sve obaveze, da svakoj pristupite uz posebnu pažnju i odgovornost, da ništa ne ostavljate polovično ili nezavršeno. To će povremeno biti zahtjevan zadatak, jer sve do polovine mjeseca mogu iskakati i tuđi ali i vaši propusti iz prethodnog perioda. Provjerite usput da li ste poplaćali sve što je trebalo – jer se može pojaviti i neko dugovanje. Ukoliko težite promjeni – sada ulazite u period koji je povoljan za tako nešto. Po pitanju finansijskih priliva – ovaj mjesec je prilično povoljan po vas.

Zdravlje

Dosta ćete se energetski trošiti, pa se potrudite da uvijek pronađete dovoljno prostora za odmor i za opuštanje. Obratite nešto više pažnje na ishranu.

 

 

 

VODOLIJA

Ljubav

U suštini, za slobodne Vodolije najpovoljniji ljubavni period kreće od poslednje dekade maja – kada u znak Blizanaca koji predstavlja vaše polje uživanja i ljubavi uđe prvo Sunce, a nešto kasnije i Venera i Jupiter. Prilika za flert vam svakako tokom maja neće faliti, a neki od tih flertića očigledno imaju priliku da se pretvore i u dugotrajnije ljubavne priče. No, dok se ljubav ne dogodi vi uživajte u pokretu, aktivnostima, zabavi – jer za to imate mogućnosti tokom cijelog mjeseca. Neki od vas mogu imati podsjećanje iz prošlosti tokom druge dekade maja – sami odlučite šta ćete sa tim. Zauzeti – porodični i poslovni sektor će vas dosta okupirati, pa možda neće baš uvijek biti dovoljno vremena za partnera i vas. Odnos je suštinski stabilan, pa ga ne kvarite povremenim izlivima nervoze i nestrpljivosti.

Posao

Ako vam je april bio naporan i zahtjevan mesec – ne računajte da će maj biti jednostavniji. Ono što jeste dobro je da ćete imati više energije nego inače, više snage i volje nego u prethodnom periodu. Komunikacija sa saradnicima će biti povremeno prilično izazovna – jer ćete i vi i oni biti nervozni i nestrpljivi. Period je odličan ukoliko imate namjeru da nešto mijenjate, da realizujete svoje ideje, da pokrećete nove projekte, otvarate nova tržišta ili da se angažujete u novim poslovnim saradnjama.

Zdravlje

Prisutna je velika količina umora. Respiratorni sistem vam je osjetljiv, a potrebno je i da budete oprezniji u saobraćaju. Mogućnost povreda.

 

 

 

RIBE

Ljubav

Za slobodne Ribe je ovo lijep period – ne samo da će se više zabaviti i više uživati, možda malo i putovati – nego tokom maja mogu pronaći i osobu koja bi mogla da probudi njihovo duboko interesovanje i pažnju. Nove ljubavne priče koje tokom maja pokrećete imaju sve preduslove za stabilnost i trajnost. Najbolje vrijeme za ljubavna dešavanja je otprilike do polovine mjeseca, jer već posle toga ulazimo u zonu koja takođe može da donese emocije – ali nešto kompleksnije i komplikovanije. Nekima od vas može se dogoditi i susret sa prošlošću, što je posebno aktuelno tokom druge dekade mjeseca. Zauzeti – dobra komunikacija, iskrenost i otvorenost su sada vrlo značajne stavke u odnosu sa partnerom. Ukoliko to funkcioniše – nećete imati nikakav problem da bliskost i razumijevanje između vas dvoje budu potpuni.

Posao

Ono što će vam svakako dati vetar u leđa jeste poboljšanje u finansijskom sektoru, koje će nastupiti dosta brzo, već od ulaska u drugu dekadu maja. Samo – budite oprezni sa troškovima, jer vam se novac lako izvlači iz ruku. Poslovno - pred vama je jedan aktivan i dinamičan mjesec u kojem će biti oscilacija – dosta toga će ići neujednačeno, javljaće se prepreke (bilo kroz komunikaciju sa saradnicima, papirologiju) ali ćete uspijevati da se u hodu prilagodite i snađete. Pokažite odgovornost i trud.

Zdravlje

Ne trošite se previše i neutrališite stres kroz rekreaciju ili opuštanje.  Više povedite računa u saobraćaju. Sredinom mjeseca su moguće prehlade, povrede.

 

Horoskop priredila astrolog Olga Savić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 11:57