Mjesečni horoskop za mart / - ILUSTRACIJA
02/04/2024 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mjesečni horoskop: Raku maj donosi jaku energiju, Lavovima flert, Djevicama nova prijateljstva

Astrolog Olga Savić tumači ples zvijezda za ovaj mjesec

Posle turbulentne energije koja je bila prisutna tokom aprila i koja nam je u jednom trenutku donosila stagnaciju i blokiranost, a u drugom talase nervoze – ulazimo u mjesec maj koji djeluje prilično obećavajuće. U znaku Bika nalaze se Venera, Sunce, Uran i Jupiter, u znaku Vodolije su Pluton i Mjesec, a u znaku Riba Saturn i Neptun. Mars i Merkur se nalaze u znaku Ovna.

Svim planetama (sem Marsa i Merkura) krajnji je vladar miroljubiva, uživanjima i hedonizmu sklona Venera u Biku – koja tako lijepo umije da potroši, ali još ljepše da zaradi – pa obećava i popravljanje finansijskog sektora ili makar ulazak u stabilnije vode.

Mars koji tranzitira kroz svoje sjedište i znak Ovna će sa pozitivne strane tokom maja donijeti jaku energiju, sposobnost da se usmjerimo na svoje ciljeve, neodustajanje, samouvjerenost i pojačane aktivnosti. Sa negativne – aroganciju, nestrpljivost, impulsivnost i na žalost – ratobornost.

Prva planeta koja se aktivira tokom maja je Pluton, koji 2. kreće retrogradnim hodom u znaku Vodolije, ukazujući da će se u nama probuditi snaga za koju nismo ni bili svjesni da je imamo – i krenućemo u veliko čišćenje onog sektora koji Pluton aktivira. Ovo može biti naporan put za one osobe koje na prvim stepenima Vodolije, Bika, Lava ili Škorpije imaju lične planete ili bitne natalne tačke.

U noći između 7. i 8. maja imamo mlad Mjesec u znaku Bika – vrlo povoljan period i za ljubavne, ali i za poslovno finansijske teme se otvara pred nama. Nov početak koji će i te kako vrijediti, biti trajnog karaktera i jako plodan. Od 15. maja i Merkur prelazi u znak Bika – vrijeme je da se dogovara i pregovara – naravno, po pitanjima posla, novca, uživanja, ljubavi. Priča ide natenane, bez žurbe i stresa – ali se stiže do cilja.

Sunce 20. maja prelazi u znak Blizanaca, a mi ostali u period koji donosi više razigranosti, aktivnosti, komunikativnosti, u period u kojem ćemo živnuti, želeti više da se krećemo i više da budemo društveno aktivni.

Već 24. maja i Venera ulazi u znak Blizanaca – pa u ljubavnom smislu dobijamo više koketiranja, flertovanja, dopisivanja – privući će nas osobe sa kojima se razumijemo, sa kojima se „kopčamo“ u trenutku, sa kojima razgovori dugo traju, skače se sa teme na temu – a sve uz ogromnu količinu smjeha, opuštenosti, šarmantnosti. Ukoliko baš i niste zadovoljni postojećim poslovno finansijskim stanjem – razmislite o dodatnom izvoru prihoda ili o dopunskom poslu – jer, i to je sada moguće.

Tog istog dana imamo i pun Mjesec u znaku Strijelca – pošto pun Mjesec predstavlja kulminaciju i završetak ciklusa – pravo je vrijeme da privodimo kraju sve ono što smo započeli u prethodnom periodu. Ovo su dani kada možemo biti nervozni, razdražljivi, nemirni i preosjetljivi.

I 26. maja Jupiter iz znaka Bika gdje je boravio godinu dana – prelazi u znak Blizanaca, gdje će boraviti do 9. juna 2025. godine. Ovo će naročito pogodovati Blizancima, ali i Vodolijama i Vagama, kao i Lavovima i Ovnovima – vi dobijate jednu moćnu podršku za svoje ciljeve. Manje naklonosti slijedi Djevicama, Strijelcima i Ribama – jer ovaj tranzit može donijeti preopterećenost i rasplinjavanje na više strana.

Sudeći po svemu – pred nama je jedan dosta solidan mjesec. Uživajmo u njemu, srećno!!!

 

image

Mjesečni horoskop za mart

- ILUSTRACIJA

 

RAK

Ljubav

Sektor prijatelja i društvenog života vam je najbolje postavljen tokom ovog mjeseca. Pred vama su zaista dani ispunjeni dobrom energijom i prisustvom ljudi koji vam donose i pozitivnost, ali i opuštenost i osećaj pripadanja. Iskoristite maj za uživanje, susrete sa prijateljima, putovanja i boravak u prirodi. Da li će biti novih zanimljivih lica, flertovanja, varnica, ljubavi? Hoće, dobar period za dešavanja je tokom druge dekade mjeseca. Neko uzbudljiv, drugačiji, zanimljiv – može zakoračiti u vaš život. Zauzeti Rakovi – provodite što više vremena sa osobom koju volite – ne samo u redovnim, svakodnevnim aktivnostima, već se potrudite da unesete talas pozitivnosti kroz više izlazaka, putovanja ili druženja sa zajedničkim prijateljima. Vaša komunikacija će se poboljšati – planirajte, dogovarajte se, rješavajte.

Posao

Mars u polju karijere će kroz cio mjesec donositi jaku energiju, volju i ambiciju, ali će isto tako povremeno donositi i razdražljivost, nestrpljivost i tvrdoglavost – i vašu, ali i onih osoba sa kojima radite i sarađujete. Nivo obaveza se hoće povećavati, a povremeno možete trpjeti i pritisak od strane nadređenih koji će insistirati na brzom završetku ozbiljnih obaveza. Povremeno može biti tenzija i u odnosu sa kolegama i saradnicima. Finansijski nećete proći loše i pored ozbiljnih troškova početkom mjeseca.

Zdravlje

Možete povremeno imati talase iscrpljenosti. Osjetljivi su vam disajni organi, posebno grlo.

 

 

 

LAV

Ljubav

Pred slobodnim Lavovima je više nego solidan mjesec u kojem će se vaša društvenost pojačati, posebno u njegovom drugom dijelu. Družićete se, možda malo putovati, izlaziti – i sigurno je da će se pojaviti jedna ili više osoba koje bi skrenule vašu pažnju na sebe. Nešto što počne kao zanimljiva komunikacija i vrcav flert – lako se može u drugom dijelu mjeseca pretvoriti u lijepu ljubavnu priču. Neki od vas mogu imati talase podsjećanja na prošlost – bilo kroz misli koje same od sebe idu ka bivšem partneru, bilo kroz konkretan susret. Savjet za vas – prošlost bi trebalo ostaviti iza sebe i krenuti naprijed, okrenuti se ka budućnosti. Zauzeti Lavovi – druga dekada maja bi mogla biti pomalo naporna za odnos sa voljenom osobom. Okolnosti vam tada neće ići na ruku a i vas dvoje možete biti naglašeno tvrdoglavi i teški.

Posao

Najveći fokus je tokom ovog mjeseca na poslovnom segmentu – gdje će biti dosta izazova i prepreka, posebno tokom druge dekade maja. Možete imati ne baš prijatne razgovore i lošu komunikaciju sa saradnicima i nadređenima. Budite strpljivi i uporni, ne dozvolite da budete isprovocirani i nemojte donositi bitne odluke naprečac. I pored ove nestabilne faze – bićete zadovoljni, posebno ulaskom u treću dekadu mjeseca. Sada do uspjeha ne stižete lako, već preko prepreka – ali će vam se sve to isplatiti.

Zdravlje

Zdravstvena situacija će uglavnom biti stabilna, ali će doza stresa biti pojačana. Pokušajte da svaki slobodan trenutak iskoristite za opuštanje i odmor.

 

 

DJEVICA

Ljubav

Pred slobodnim Djevicama je mjesec u kojem trebaju da se opuste i prepuste talasu pozitivne energije da ih nosi. Imaćete više nego dovoljno razloga za zadovoljstvo – možete putovati, proširiti krug prijatelja, možete se dobro zabaviti – a sigurno je da ćete plijeniti pažnju, posebno u drugom dijelu mjeseca. Postoje i te kako dobre osnove da se novo poznanstvo razvije u mnogo više od toga. Period vam ni malo nije loš za nova ljubavna dešavanja. Zauzete Djevice – posle napetog a kod nekih parova i pomalo turbulentnog perioda koji je iza vas – sada ulazite u stabilniju fazu. Ono što se pokvarilo, sada se može popravljati – strpljivo i uz mnogo bolju komunikaciju nego do sada. Ako ste riješili da popravljate odnos, onda to radite iz korijena – da se sve ono kroz šta ste prošli ne bi ponovilo za koji mjesec. Sada imate priliku – sređujte.

Posao

Koliko god da je maj suštinski poslovno povoljan po vas, ne znači da ćete ga izgurati lako. Posebno opterećujuće i zahtjevne situacije po vas mogu biti prisutne tokom druge dekade mjeseca – obaveza će biti previše, a odnos sa saradnicima i kolegama baš i neće biti sjajan. Pokušajte da se u tom periodu bolje organizujete, isiječete one obaveze koje nisu toliko bitne – da biste imali dovoljno prostora da se posvetite prioritetima. Posle nešto lošijeg početka mjeseca – slijedi vam finansijski povoljno razdoblje.

Zdravlje

Ne idite preko svojih granica i pokušajte da se ne iscrpljujete. Polovinom mjeseca moguće su tegobe sa disajnim organima, grlo je posebno osjetljivo.

 

 

 

Horoskop priredila astrolog Olga Savić
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 15:51