Ilustracija / -SHUTTERSTOCK
03/03/2024 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mjesečni horoskop: Vagama posao donosi uspjeh, škorpije brinu o porodici, Strijelac je pun entuzijazma

Vaš tajni kod u zvijezdama otkriva astrolog Olga Savić

Na korak smo bliže do proljeća. Na ulasku u mart sačekuju nas Sunce, Merkur, Saturn i Neptun u znaku Riba. U znaku Bika su Jupiter i Uran, u znaku Škorpije je Mjesec, a u Vodoliji su Pluton, Mars i Venera.

U periodu od 3. pa do 10. marta prvo Venera, a zatim i Mars ulaze u kvadratni aspekt sa Uranom. Dok će aspekt Venere i Urana ukazati na nestabilnost i potrebu za rizikom u novčanim tokovima, a po pitanju ljubavi donijeti nekima varnice strasti i ulaske u neobične odnose/kombinacije/afere, a drugima ljubavne greške, nestrpljivost i nagle presjeke – kvadrat Marsa sa Uranom će ukazati na potrebu za pobunom, snažnu reakciju na pritisak, opasne situacije, djelovanje u afektu, naglost.

Tog 10. marta imamo i mlad Mjesec u znaku Riba u sekstilnom aspektu sa Uranom – koji govori o promjenama, ali najprije onim koje kreću unutar nas. Dani jake intuicije, kreativnosti i nadahnuća.

Istog dana i Merkur prelazi u znak Ovna (gdje ga očekuje retrogradni hod, ali tokom aprila), ukazujući na snagu misli i reči, oštroumnost, pronicljivost. Razgovori će biti strastveni, nećemo dati "na sebe", lako ćemo upadati u vatru.

Dan kasnije, 11. marta Venera prelazi u znak Riba – mjesto svoje egzaltacije – mjesto najdubljih osjećanja, ali i najvećih tajni. Pred nama su dani velikih emotivnih zanosa, romantike – ali i jakih čulnosti i tajnih ljubavnih afera.

Od 20. marta Sunce prelazi u znak Ovna, a mi ulazimo u proljeće. Par dana kasnije – 23. marta Mars prelazi u znak Riba. Pošto je Mars planeta koja govori o našem cilju, usmjerenju i energiji, njegov tranzit kroz vodeni znak Riba može donijeti osjećaj da ne uspijevamo da kontrolišemo situacije koje su nam od važnosti, da nismo sigurni šta želimo, a da se naša raspoloženja i motivacija, kao i organizacija konstantno mijenjaju i variraju.

Od 25. marta očekuje nas pomračenje i pun Mjesec u znaku Vage. Fokus će biti na odnosima – pogotovo onim koji u poslednje vrijeme nisu stabilni, gdje može doći do nekog vida suočavanja u smislu "šta je ono što želim, a šta je realno". Isto kao što se neke relacije (nije važno da li su one emotivne, poslovne, porodične, prijateljske itd.) sada mogu oporaviti i pronaći zajedničko rješenje i put na dalje, takođe će biti i onih odnosa u kojima će biti situacija koje je teško prevazići. Generalno gledano, možemo u ovom periodu osjećati da ne postoji balans u našem životu.

Generalno gledano, mart će biti mjesec dualnosti. S jedne strane će postojati nadahnuće, s druge gubitak motivacije. S jedne strane ljubav, s druge tajna ili razočaranost. S jedne strane jaka energija, sa druge energetski padovi i zastoj. S obzirom na to da nam je ovo mjesec u kojem se, makar kalendarski – susreću zima i proljeće i miješaju svoje uticaje – nije ni čudno što on djeluje toliko nestabilno i sa oscilacijama. Znate ono što zovu proljećnim umorom ili proljećnom letargijom? Pa, nekako mi djeluje da ćemo svi mi u manjoj ili većoj mjeri tokom marta proći kroz ovakva ili slična stanja.

Srećno!!!

 

 

image

Ilustracija

-SHUTTERSTOCK

 

VAGA

Ljubav

Još od jeseni prošle godine i prelaska mjesečevih čvorova u vaše i partnersko polje – Vage su ušle u značajnu emotivnu fazu koja treba da iznjedri promjene koje su vam neophodne. Pun Mjesec i pomračenje koje se dešava u vašem znaku tokom marta, kao i pomračenje Sunca u partnerskom polju tokom aprila – samo su pokazatelji da te promjene sada hvataju svoj puni tempo i pravac. Dok će kod nekih parova i ovaj i naredni mjesec donijeti značajne odluke po pitanju budućnosti odnosa ili pomoći da se stabilizujete kao par, rješavajući tekuću problematiku na pravi način – biće i onih emotivnih relacija koje brzim korakom idu ka kraju i odvajanju. Vi lično tokom marta postajete svjesni šta je ono što istinski želite – birajte mudro i neka vam je srećan put. Slobodni – prvi dio mjeseca vas jako ljubavno aktivira, pa su novi emotivni počeci i te kako mogući. Imate vi šanse za ljubav i u ostatku mjeseca ali se one više vezuju za poslovni sektor ili za komplikovane, čak i tajne emocije.

Posao

Iako je što se rezultata tiče – mart izuzetno povoljan po vas, ne možemo poreći da će istovremeno biti prilično zahtjevan. Ići će se iz krajnosti u krajnost i kada je vaša energija u pitanju (od motivisanosti, nadahnuća i pozitive – do padova, umora, letargičnosti, čak i lijenosti) i kada je u pitanju radna atmosfera, sredina i odnos sa kolegama i saradnicima (od razumijevanja, uklapanja, podrške – do loših odnosa, nervoze, grešaka, slabe organizacije posla). Fokusirajte se, ne žurite i uvijek imajte na umu krajnji cilj. Finansijskim segmentom ćete biti više nego zadovoljni i pored troškova (koje ne možete izbjeći).

Zdravlje

Moguć je pad imuniteta baš zbog velikog mentalnog i fizičkog trošenja kroz posao i obaveze. Budite odgovorniji prema sebi – i po pitanju ishrane, odmora ali i rekreacije.

 

 

 

ŠKORPIJA

Ljubav

Ulagaćete ljubav, novac, vrijeme i energiju u porodični sektor – neko zato što želi, a neko zato što mora. Pa će tako neki bračni parovi (ili oni koji žive zajedno) renovirati prostor, praviti promjene, ulagati u dom, uživati u prijateljskim posjetama i zabavama, otpočinjati zajednički život – a drugi će imati tenziju, promjenljiva raspoloženja i nemir. No, čak i ovi „nemirni“ parovi mogu pronaći zajednički jezik i rješenje – i to od ulaska u drugu dekadu mjeseca. Generalno gledano – Škorpije se mogu osjećati „zatrpano“ dešavanjima u raznim životnim sektorima, što će se odraziti i na odnos sa voljenom osobom. Ipak, emocije su dosta jake tokom marta i mogu pomoći u rješavanju eventualnih problema. Slobodni – potreba za ljubavlju je naglašena od druge dekade mjeseca pa na dalje. Novopokrenute priče biće protkane intenzivnim emocijama, ali obećavaju trajnost i pripadanje. Neki od vas suočiće se sa prošlim ljubavima (ili ponavljanjem emotivnih obrazaca) u drugom dijelu mjeseca.

Posao

Dosta nervoze i neorganizovanosti će biti prisutno tokom prve dekade mjeseca u poslovnom sektoru. Obaveza je puno, a sve ih treba završiti na vrijeme – pa su moguće i tenzije sa kolegama i saradnicima. Od ulaska u drugu dekadu marta ambicije i potreba za dokazivanjem se dodatno bude – iako je ovo izuzetno produktivan period po vas – i dalje ćete povremeno imati problema sa organizovanjem obaveza jer ćete u želji da se istaknete prihvatati nova i nova zaduženja. Finansije su u usponu u drugom dijelu mjeseca.

Zdravlje

Bićete skloni da idete do krajnjih granica (pa i preko njih) što može dovesti do energetskih padova, a samim tim i do pada imuniteta.

 

 

 

STRIJELAC

Ljubav

Ukoliko ste u braku ili živite sa partnerom – mart vam daje priliku da potencijalne probleme i teškoće iz prethodnog perioda konačno razriješite i popravite odnose. Niko ne kaže da će to biti lako – moraćete da se suočite i sa sopstvenim greškama i pogrešnim postupcima i potrudite se da ih ispravite. Ukoliko ste u vezi – mart je dosta povoljan po vaš odnos. Više ćete uživati u zajedničkim aktivnostima i akcijama, provoditi više vremena zajedno, možda se odlučiti i na kraće putovanje i odmor. Da, porodični sektor će vam oduzimati jedan dobar dio energije – ali imaćete podršku voljene osobe. Što se tiče slobodnih – dobar period za druženje, zabavu, flert, strast, ljubav. Novi emotivni počeci su više nego izvjesni. Druga polovina mjeseca može nekima od vas vratiti prošlost u misli ili vam pak donijeti osobu sa kojom postoji izraženija razlika u godinama ili od koje ste fizički udaljeni.

Posao

Vidjeli ste da je u prethodnim mjesecima poslovni sektor pokazivao znake velike užurbanosti, povećanja obaveza i povremene haotičnosti. Ništa posebno drugačija situacija neće biti ni tokom marta, s tim što ćete se vi nešto lakše snalaziti u svemu tome jer ćete imati više energije i entuzijazma. Izbjegavajte tenziju u kolegijalnim i saradničkim odnosima, onoliko koliko je to u vašoj moći. Takođe, pazite da u prevelikoj žurbi ne napravite greške i tako sebi „obezbijedite“ dodatni posao.

Zdravlje

Bićete podložni respiratornim tegobama, ali i povredama – i to tokom prve dekade mjeseca. Pokušajte da se bolje organizujete i date sebi više prostora za odmor i opuštanje.

Horoskop uradila astrolog Olga Savić

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:31