Mjesečni horoskop za april, Olga Savić / -SHUTTERSTOCK
03/04/2024 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mjesečni horoskop za april: Vage, Škorpije i Strijelci imaće vremena za ljubav i strast, ali i posao

Vaših 30 dana po Zodijaku otkriva astrolog Olga Savić

Dok se proljeće lagano odmotava pred nama i poziva nas da zakoračimo u boje i mirise, okupane suncem, planete igraju svoj ples. U april ulazimo sa Suncem i Merkurom u znaku Ovna, Jupiterom i Uranom u znaku Bika. Mjesec je u znaku Strijelca, Pluton u znaku Vodolije. U znak Riba se smjestilo društvance sačinjeno od Marsa, Saturna, Venere i Neptuna. Baš ovaj stelijum planeta u Ribama ukazuje na velike promjene u raspoloženjima, neizvjesnost i pojačanu osjetljivost kojima smo toliko podložni u poslednje vreme.

Prvog aprila – Merkur u znaku Ovna kreće retrogradnim hodom. Ne, nije "aprililili" i nije prvoaprilska šala – narednih 25 dana bićemo skloni da se sapletemo na riječima, u komunikaciji, kasnićemo, mijenjati planove, biti u fazonu nesporazuma, imati probleme sa informacijama, vezama i u saobraćaju. Ovo nije dobar period da se zaletimo u dogovorima, u kupovini, u saobraćaju ili na riječima – sada je vrijeme u kojem važi "tri puta mjeri, jednom sijeci". No, s druge strane gledano – bićemo u prilici da ostvarimo nešto što smo propustili, da pronađemo nešto što smo izgubili, da dobijemo još jednu šansu u nekim situacijama, da obnovimo neke kontakte koji su prekinuti. Ovo je takođe period kada informacije koje su nam bile nedostupne ili sakrivene izlaze na površinu. Bar što se Merkura tiče – april obećava igranku bez prestanka – onu u kojoj će nam u nekim trenucima biti ludo zabavno, a u drugim ćemo željeti iz kože da iskočimo od nervoze.

A 5. aprila Venera iz znaka Riba prelazi u znak Ovna, gdje će boraviti do 29. U emotivnom smislu – imaćemo potrebu da osvajamo... a i nas će osvajati! Strasti se lako bude, zaljubljuje se u treptaju oka. Sve u fazonu "zaljubim se pet-šest puta u roku od tri minuta". I u partnerskim odnosima će biti povišenih energija i sklonosti ka raspravama – no, vatra rasprava se lako zamijeni vatrom strasti. Prava planeta za buđenje u svakom smislu! I u poslovno finansijskom smislu nam slijedi pokretanje – tu su novi načini zarade, novi poslovni angažmani, ideje koje sada možemo materijalizovati.

Od 8. aprila nas čeka mlad Mjesec i totalno pomračenje Sunca u znaku Ovna, znaku koji predstavlja nove početke – pred nama je period velikih promjena – nešto mora da se "pomrači", ugasi – da bi se rodilo nešto novo. Neko mora da ode, da bi došao neko drugi. Završetak i početak idu ruku pod ruku. Ne zaboravite da je pomračenje okidač za događaje – koji ne moraju nastupiti brzo, već u narednih šest mjeseci.

U periodu od 5. do 12. aprila Mars i Saturn će biti u konjunkciji u znaku Riba – dvije malefične planete jedna uz drugu – Mars koji pokušava da nagazi gas....i Saturn koji drži kočnicu. Nisu ovo jednostavni dani, možemo se osjećati pod velikim pritiskom okolnosti (ili drugih ljudi), možemo se suočiti sa neprijatnim situacijama, porazima, lomovima.

Od 19. aprila Sunce prelazi u znak Bika i počinje vladavina ovog znaka. Jer, vrijeme je za više uživanja – u suncu, u hrani, u opuštenosti, u svim životnim zadovoljstvima.

Imamo pun Mesec u znaku Škorpije od 24. emotivno, mentalno i fizički dosta naporni dani, isključivost, ljubomora, tvrdoglavost, posesivnost.

Poslednjeg dana aprila Mars iz znaka Riba prelazi u znak Ovna. Vrijeme je za buđenje. Srećno!!!

image

Mjesec flerta i jakih strasti za Vage

-SHUTTERSTOCK

VAGA

Ljubav

Nisam sigurna koliko je april dobar period za neke ozbiljnije I stabilnije ljubavne početke za slobodne Vage – ali je svakako mjesec koji donosi mnogo aktivnosti, društvenosti, flerta I naravno – jakih strasti. E sad, s obzirom na to da se početkom aprila dešava pomračenje Sunca I mlad Mjesec u vašem partnerskom polju – i te kako je moguće da vam, ako ne ovaj mjesec – a ono naredni period “obećava” jedan nov ljubavni početak i osobu koja će postati značajna u vašem životu. Što se tiče zauzetih Vaga, to pomračenje Sunca u partnerskom polju ukazuje da je vrijeme da se nešto korjenitije mijenja u odnosu. Evidentno je da su kod partnera i vas neke teme i pitanja ostali da “vise u vazduhu” – vrijeme je da ih ponovo pokrenete – i ovog puta riješite. Budite oboje spremni da se više prilagodite i da bolje razumijete jedno drugo.

Posao

Prva polovina mjeseca tražiće od vas posebnu odgovornost i posvećenost u poslovnom sektoru, jer je ovo period koji je izuzetno zahtjevan, ali isto tako od izuzetne važnosti za vas i može vam se i te kako isplatiti – ili odmah, kroz znatnije finansijske pomake, ili u narednim mjesecima – kroz nove poslovne saradnje. Komunikacija sa saradnicima može biti izazovna tokom većeg dijela aprila – što vam jednim dijelom može donositi opterećenje, ali će vam istovremeno predstavljati I podstrek za akciju.

Zdravlje

Mentalno i fizičko trošenje. Koristite svaki trenutak za odmor, opuštanje. Mogući su problemi sa glavoboljama, sinusima, alergijama.

image

Jake strasti voze Škorpije

-SHUTTERSTOCK

ŠKORPIJA

Ljubav

Partner i vi ćete tokom aprila i uživati u ljubavi i strasti, ali s vremena na vrijeme – kao da ćete se truditi da jedno drugom otežate život. Moguće su tvrdoglavosti, impulsivnosti, posesivnost i ljubomora sa obje strane. Komunikacija vam neće baš uvijek biti sjajna – oboje ćete umjeti da budete nestrpljivi i nervozni, što ne mora striktno da se vezuje za vaš odnos, već za druge sektore – kod vas za poslovni, a kod partnera za porodični.  Takođe, ovo je period kada dolazi do neke promjene u vašem odnosu – to mogu biti pozitivne promjene, ali će one svakako uzburkati vašu svakodnevicu. Slobodne Škorpije – jake strasti vas “voze” kroz ovaj mjesec. Neko će uletjeti u avanturu, neko će se ozbiljno zaljubiti. Svi odnosi koje započnete će biti vrlo vrući i burni, ali istovremeno i prilično komplikovani i turbulentni.

Posao

Kroz vaš poslovni sektor tranzitiraće retrogradni Merkur, Venera I Sunce, a u prvoj dekadi aprila tu ćemo imati i mlad Mjesec I pomračenje Sunca. Očekujte veliki porast obaveza i dešavanja kroz posao – u prvom dijelu mjeseca više ćete se baviti završetkom tekućih obaveza, možda planiranjima ili obnovom nekih poslovnih kontakata – dok će drugi dio mjeseca biti više rezervisan za nove poslove, projekte ili promjene. Intenzivan I dinamičan mjesec koji će vas umoriti, ali donijeti odlične finansijske rezultate.

Zdravlje

Potrebno je da više obratite pažnju na svoje zdravlje i navike. Ne iscrpljujte sebe do krajnjih granica, što mentalnih što fizičkih. Problemi sa glavoboljama, zubima, očima, respiratornim organima.

image

Strijelci će ponovo razgorite plamen strasti

-SHUTTERSTOCK

STRIJELAC

Ljubav

Porodična pitanja će vam u prvoj polovini aprila otkidati jedan dobar dio živaca, vremena i energije, a paralelno sa tim ćete se boriti sa poslovnim izazovima i obavezama. Iako partner možda neće moći da vam bude od velike pomoći – ipak će umjeti da vas oraspoloži, nasmije, pokrene, da inicira neka lijepa dešavanja između vas dvoje. Da, može vas povremeno nervirati nekim svojim impulsivnim potezima – ali umjećete da iskulirate. Period je dobar da se podsjetite i “šta to bješe ljubav”, ali i da ponovo razgorite plamen strasti između vas dvoje. Doduše, dobar je i da riješite neka pitanja i teme iz prošlosti. Slobodni Strijelci – retrogradni Merkur u vašem ljubavnom sektoru može vam vratiti osobu iz prošlosti. No, drugi tranziti planeta ipak više ukazuju na nove osobe i nova dešavanja, na uživanje, flert i strast.

Posao

A šta da vam kažem što vi već ne znate sami? Jasno vam je da ste u izuzetno ozbiljnom, ali I komplikovanom poslovnom periodu u kojem se obaveze i zahtjevi samo ređaju i nadovezuju jedni na druge. Ništa se to neće promijeniti ni tokom aprila, s tim što će ipak nešto biti drugačije – april vam donosi prvu, ogromnu šansu za promjenu a definitivno će vrlo pozitivno uticati na vaš sektor finansija. Kada ste vi u pitanju – da, sav taj trud i napor kroz koji prolazite – definitivno će vam se isplatiti.

Zdravlje

Nemojte u jurnjavi i preokupiranosti obavezama zaboraviti na sebe. Potrebno je da osluškujete potrebe svog organizma, da stres i fizičku iscrpljenost liječite odmorom, relaksacijom.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:20