nedeljni horoskop / - SHUTTERSTOCK
27/05/2024 u 12:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nedeljni horoskop: Strijelcu ljubavna iznenađenja, Djevici nestrpljivost

Na poslovnom planu Ovan odmotava klupko, Ribama stižu povoljne informacije.

OVAN

Hrana

Apetit je taman kako treba, vaše raspoloženje je na nivou i ove sedmice nema nekih posebnih savјeta za vas. Jedino biste mogli da malo smanjite slatkiše i sladolede i da ih zamiјenite voćem i voćnim salatama.

Ljubav

Dobra je energija, više je osmјeha i opuštenih momenata u partnerskim odnosima, a i te strasti lako teku... Reklo bi se – ma prava milina. Samo, umiјe komunikacija da vam zakoči ovih dana. Umiјete i jedno drugom da dignete pritisak na dvјesta očas posla... ali umiјete i da se vratite na pravi put. Savјet – nemojte mnogo da se „zapričavate“ sa nekim tamo simpatičnim damama ili gospodom – umije ta priča da povuče – i očas posla – eto komplikacije. Slobodni – vi se zapričavajte koliko god vam volja, vama i jeste odličan period za flertovanja i ljubavna ćakulanja. Komunikacijom se sada raspiruju ljubavne vatre.

Posao

Mnogo toga što je bilo zakočeno ili usporeno u prethodnom periodu, mnogo toga što vas je davilo, stezalo, opterećivalo (bilo da su u pitanju dogovori, kontakti, papirološka i administrativna pitanja, pregovori i tako redom) – sada će početi da se odmotava. Neke će situacije ići kao podmazane, kod nekih ćete morati da savladate po koju prepreku ili da imate talas nervoze zbog njih, za neke će vam biti rečeno – to ostaje za sledeću sedmicu….No, suština je ista – pokrenulo se. I više nema stajanja.

Zdravlje

Bićete kanda malo neurozni. I čuvajte grlence, osjetljivo je.

 

BIK

Hrana

Generalno gledano – vašem želucu bi sada najviše prijala variva i supe, kao i više povrća u ishrani. Da li ćete vi praktikovati ove smernice – pa, to je prilično diskutabilno.

Ljubav

Otišla vam Venera koja vlada vašim znakom – odskitala u raščavrljane Blizance – pa ćete se i vi raspričati i rastrčati na sto strana, mjesto vas držati neće. I partner je u nekoj sličnoj energiji pa ćete vas dvoje tako fino da se složite i uklopite ovih dana. Doduše, može da se dogodi da će i voljenoj osobi i vama obaveze svake sorte odgrizati dobar dio vremena – pa ćete trčeći da se spajate i isto tako da trčite svako na svoju stranu. Što se tiče slobodnih Bikova – baš će vam prijati da se “kuckate”, da se dopisujete, da čavrljate, da flertujete. Ima solidnih šansi da se ovih dana rode neka zaista zanimljiva simpatisanja.

 

Posao

Planete su se kolektivno preselile u vaše polje vrijednosti i finansija. Još čekamo da i Merkur tu utrči sledeće sedmica, pa da žurka bude kompletna. Trčaćete za parama, a biće i onih Bikova kojima će novci trčati u susret. Pa kako se kome zalomi. Što se posla tiče – čega vas pregršt informacija i puno priče. Uglavnom će te priče ići lako i očas posla se napraviti dogovor, ali će biti i po koja situacija koja će vam podići pritisak. No, uglavnom je sve rješivo ovih dana – pa se ne nervirajte bespotrebno.

Zdravlje

Prolazna zdravstvena problematika.

 

BLIZANCI

Hrana

Sredinom sedmice su mogući stomačni problem – tih dana će vam stomak i varenje biti osjetljiviji, pa vodite računa o trajnosti i ispravnosti namirnica koje koristite, a malo smanjite i kafu i gazirana pića.

Ljubav

U partnerskim odnosima mnogo je dobre energije i mnogo dobrih dešavanja… ali se kod pojedinih parova provlači neka nedorečenost, nešto što čuči u tišini misli, a pritiska ili nervira. Nisu ovo dani da se bude nedorečen, nisu dani da se prelazi ćuteći preko nečega što žulja u glavi – ali jesu dani da se razgovara – lako, lijepo i opušteno. Riječi sada liječe i donose dobru energiju – pa onda – neka lete! Slobodni Blizanci – jao što bi bilo fino biti u vašoj koži u ovom periodu… pa da se sa nekim priča do kasno u noć i zaspi sa osmjehom na usnama… Lijete riječi, lete leptirići – pa šta ćete više od toga?

Posao

Bez obzira na to što vam gro planeta daje podršku u ovom periodu – naravno da i u ovoj radnoj sedmici može biti i momenata i situacija koje će vas opteretiti I iznervirati. Ali, vi ćete sve to pregaziti kao plitak potok – jer sada ste u jednom fantastičnom uzletu I nema toga što ne možete osvojiti ili savladati. Taj talas pozitivne energije je evidentno prisutan, i iskoristite ga do maksimuma – nemojte ga protraćiti time što ćete se opustiti i prepustiti da se stvari dešavaju same od sebe. Sada imate moć da mijenjate!

Zdravlje

Sem manjih problema sa spavanjem ili po koje prehlade, alergijice – dobro ste.

 

Horoskop za 27. maj: Vodolija odlično raspoložena, Lav privlači pažnu suprotnog pola

 

RAK

Hrana

Postaćete probirljivi. Malo je ovo posledica vremena, a malo i vašeg raspoloženja – jednostavno, niste gladni. No, ljubav prema slatkišima će ostati neokrnjena, šta više – može se i pojačati.

Ljubav

Planete su se preselile u znak Blizanaca koji vam je “iza leđa” – pa je u skladnim odnosima ovo vrijeme kada sakriveni sa voljenom osobom u nekom vašem, malom svijetu – ćućorite na jastuku, smijete se sitnicama i pravite velike planove. A u onim odnosima koji baš i ne mogu da se pohvale skladnošću i stabilnošću? Pa, tu je možda došlo vrijeme da se neke stvari kriju, da se neke riječi prećutkuju, da se od jednostavnog pravi komplikovano. Slobodni Rakovi – neko privlači vašu pažnju iI interes, ali bar za sada ovo može ostati samo na komunikaciji. Ali će vam zato dati slatke snove i misli koje donose osmjehe.

Posao

Sedmica će krenuti zbrda zdola – sa više strana stižu informacije, požurivanja, hitnost. Provjerava se, premjerava, ispravlja u hodu, sve uz prisustvo žurbe i nervoze. Vi ste u ovim danima željni dokazivanja, pa ćete uspeti da zablistate, kakve god da su prepreke pred vama. Lepe vesti koje se mogu vezivati za strance, inostranstvo, finansije, neki dogovor ili seminar dolaze do vas polovinom sedmice. Sa Marsom u polju karijere svakako jeste dinamičan period pred vama, ali onaj koji vam daje šansu da zablistate.

Zdravlje

Osjetljivost disajnih organa.

 

LAV

Hrana

Malo korigujte način ishrane. Više tečnosti, ali i povrće, bilo svježe ili kuvano na pari. Takođe – mogli biste povremeno da uzimate pčelinje proizvode i orašaste plodove.

Ljubav

U emotivnim periodima – dobar period da se rješava ono što je opterećivalo, pritiskalo ili donosilo negativnu, možda napetu ili statičnu energiju. Možda se nećete baš po svakom pitanju razumjeti i dogovoriti “na keca”, ali sa manje zakeranja a više prilagodljivosti i osmjeha – ma sve je rješivo. Još ako se umiješaju i lijepe riječi koje pokreću strasti – očas posla će sve biti kako valja. Slobodni Lavovi – vaše vrijeme da cunjate, lunjate, izlazite, družite se i na prvom mjestu – uživate u talasu pozitivne energije koja vas nosi – jeste došlo. A u sve ovo može da se umiksa i mnogo flerta, simpatisanja, slatkog zavođenja.

 

Posao

Sve ono oko čega ćete se maksimalno angažovati, gdje ćete uložiti trud i energiju, sve ono što će vas opterećivati, činiti vas nervoznim, za šta nećete biti sigurni da li ćete uspjeti, sve ono što budete mijenjali u hodu – pokazaće se kao pozitivno po vas i daće vam prave rezultate. Očekujte povoljne vijesti I informacije – a neki od vas mogu očekivati I napredovanje ili finansijska poboljšanja. Vi ste u dosta boljem raspoloženju, vratila vam se vaša pozitiva i dobra energija – i spremni ste da zasijate.

Zdravlje

Nešto pojačana nervoza i mogući manji problemi sa grlom.

 

DJEVICA

Hrana

Izbjegavajte gazirane napitke, alkohol i kafu. Neki od vas će imati povremenih problema sa crijevima i probavom, pa vam se savjetuju lagani, ali češći obroci kojima nećete opterećivati stomak i varenje.

Ljubav

I drago vam biće i vi ste rasplinuti između ličnih i poslovnih obaveza i vremena koje posvećujete jedno drugom. Moguće je da nećete imati dovoljno prostora, ali ni energije, da će komunikacija biti sa usponima i padovima – što će dovoditi i do oscilacija u vašem odnosu. Oboje ćete imati svoje faze nestrpljivosti, što može dovoditi do povremenih, brzopoteznih „čarki“. Slobodne Djevice – proširenje društvenog kruga i lako sklapanje poznanstava – bilo onih virtuelnih preko društvenih mreža, bilo „uživo“. Da li među ovim kontaktima ima pravih ljubavnih šansi, ili je sve kratkotrajni flert – tek će se vidjeti.

Posao

A na poslu – dosta gužve. Obaveze će zahtijevati vašu nepodijeljenu pažnju, ali će se isto tako pred vama postaviti sto sitnih prepreka I komplikacija – na kojima će se ta ista vaša pažnja razbijati ili koji će vam donositi napetost. Pokušaji da sve stignete i da funkcionišete na više strana odjednom pokazaće se kao zahtjevni i mogu vam donijeti greške, propuste ili kašnjenja. Umjećete vi sve to u hodu da ispravite, ali će vas cio proces umoriti. Finansijska situacija je prilično korektna u ovom periodu.

Zdravlje

Potrebno vam je više odmora i relaksacije – da vratite energiju I razbistrite misli.

 

 

VAGA

Hrana

Ovo je dobra nedelja ukoliko želite da otpočnete sa dijetom ili zdravijim režimom ishrane. U svakom slučaju biste trebali da izbjegavate kaloričniju i masniju hranu, kao i slatkiše – a naročito ovo poslednje!

Ljubav

U emotivnim partnerstvima i na dalje mogu postojati povremeni talasi nestrpljivosti i nervoze, ali će biti prilično kratkog daha. Jer, ono što vam sreću I osmjehe donosi sada je mnogo jače od onoga što vam sreću kvari – pa će biti mnogo više momenata lepršavosti, dobrog slaganja i naravno – strasti. Drago vam biće i vi se sada prilično lako uklapate i prilagođavate jedno drugom. Slobodne Vage – osjećate se dobro, što se vidi i u vašem izgledu i u vašem ponašanju. Privlačićete pažnju, širiti društveni krug i biti u kontaktu sa ljudima koji bude onu najopušteniju, najšarmantniju i najradosniju energiju u vama.

Posao

Na poslu je teško da možete biti mirni, ali to ne znači da nećete biti uspješni. Ljudi preko puta vas će vas požurivati, a vi ćete u nekom trenutku shvatiti da ste vjerovatno previše preuzeli na sebe – što vas neće usporiti, već će vam samo dati motiv da izgurate sve obaveze. Ušli ste u period povećanih mogućnosti za uspješne saradnje sa strancima i inostranstvom. Dobar je momenat i ukoliko želite da unaprijedite svoja znanja i vještine. Pregovori koji su bili u zastoju sada se mogu ponovo aktivirati, sa malim promjenama.

Zdravlje

Malo osjetljivo grlo.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Potrebni su vam proteini, tako da svakako konzumirajte meso (bolja varijanta je riba, piletina I ćuretina), ali ipak izbjegavajte mesne prerađevine zbog začina i aditiva.

Ljubav

Malo ćete se slatko I strasno voljeti, a malo ćete ići jedno drugom na živce. Te “živčane” momente baš i ne uzimajte za ozbiljno niti se posebno unosite u njih, ionako će doletjeti i proletjeti – pa se zato potrudite da ne ostave trag na vašem odnosu. Te slatke i strasne i vatrene i zanimljive – e u njima uživajte i trudite se da ih bude što više. Možda ovo nije sedmica koja puca od dubinskih emocija – ali će zato biti sedmica u kojoj se možete tako fino provesti zajedno. Slobodne Škorpije – ono što vas privlači i oni koje privlačite možda je drugačije od vaših ljubavnih standarda – ali to ne znači da vam neće prijati i da vam neće biti zabavno.

Posao

Pritisak na vas kada je posao i obaveze u pitanju je nesmanjen – i ne računajte mnogo na to da će se to promijeniti u skorije vrijeme. Ono što je dobro jeste da imate više nego dovoljno volje i energije da sve to iznesete na pravi način. Ušli ste u period naglih promjena – ovo može prekinuti neke saradnje, donijeti nove, dati vam drugačiji poslovni smjer, ali i dosta popraviti stanje u vašem novčaniku. Sa saradnicima kompleksan odnos u ovoj sedmici – sa nekima se kopčate na keca, drugi vas iritiraju.

Zdravlje

A da razmislite o tome da malo iskulirate i odmorite?

 

STRIJELAC

Hrana

Povrće u što većim količinama, sezonsko voće koje volite. Takođe, razmislite o češćem konzumiranju meda i propolisa. I nemojte zaboraviti na hidriranje – u periodu ste kada vam je to od posebne važnosti.

Ljubav

Po koji momenat napetosti i nervoze koja se može javiti u partnerskim odnosima – brzo će biti zamijenjen dobrom energijom, uživanjem i osmjesima koji su sada prisutni u neograničenim količinama između dragog vam bića i vas. Ovaj period donosi i mnogobrojna prijatna iznenađenja – pa će se neki parovi brzinski odlučiti za zajednički izlazak ili skitnja, a neki se mogu odlučiti i za značajnu promjenu u odnosu, na bolje naravno. Slobodni Strijelci – ama ljudi dragi – uživajte za sve pare. Toliko je sada pozitivnih I podsticajnih situacija i osoba oko vas, da je prosto nevjerovatno da ne budete zadovoljni i ispunjeni.

Posao

I na poslu vam u ovim danima slijede promjene – čućete vijesti i informacije koje vam idu na ruku i koje vam daju nove poslovne šanse, otvaraju nove mogućnosti. Budite fokusirani, odgovorni i strpljivi kada su obaveze, ali i saradnici u pitanju – da, hoće vam sve ovo povremeno donositi iritaciju, žurbu ili jurnjavu – ali umjećete vi više nego dobro da se snađete. Ušli ste u period promovisanja i izbijanja u prvi plan, period povezivanja sa važnim ljudima – period koji mijenja vašu poslovnu budućnost.

Zdravlje

Nešto više obratite pažnju na grloiI pazite da se ne povrijedite.

 

JARAC

Hrana

Ne preskačite obroke zbog žurbe, manjka vremena. Toliko prostora možete odvojiti da pojedete nešto lagano, ukusno, kvalitetno. Apetit vam je promjenljiv i jako zavisi od toga kako se trenutno osjećate.

Ljubav

Biće zahtjevan zadatak uskladiti obaveze sa ličnim životom – jer i jedno i drugo će se truditi da prevagne i da skrene fokus na sebe. Mijenjaće vam se raspoloženja, kao i dragoj vam osobi – pa ćete ići od totalne povezanosti i razumijevanja, lake i opuštene komunikacije - do onih faza u kojima ste oboje nestrpljivi, svadljivi, nervozni. Manje talasajte a više se trudite da se prilagodite jedno drugom i uživate u tim zajedničkim lijepim trenucima. Slobodni Jarčevi – neko vam lako može probuditi zainteresovanost – kroz izlaske, društveni krug, preko društvenih mreža. Komunikacija koja može da se razvija i uobličava.

Posao

Ušli ste u period većih poslovnih promjena – ok, možda vam neke od njih baš i neće prijati, jer je moguće da dođe i do reorganizacije u firmi u kojoj radite, do nekih tumbanja, dobijanja novih obaveza – ali će sve to sa sobom donijeti i znatno bolji finansijski momenat, kao i mogućnost da se kroz izazove značajno izdignete i dospijete u prvi plan. U ovoj sedmici lako izlazite na kraj sa dinamičnom poslovnom svakodnevicom, ali i kolegama I saradnicima – očekujte dobre rezultate i zadovoljstvo postignutim.

Zdravlje

Korektno.

 

VODOLIJA

Hrana

Bilo bi dobro da počnete da izbjegavate slatkiše, ili da pokušate da ih zamijenite voćem. Energija vam je potrebna, ali ne prazne kalorije kroz grickalice ili brzu hranu, već kroz kvalitetne i izbalansirane obroke.

Ljubav

Umijeće ukućani ili drago vam biće da vam dignu pritisak na dvjesta u trenutku i da vas iznerviraju za sve pare – ali ovi “blicevi” tenzije će brzinski protutnjati, ne ostavljajući nikakve posljedice. Jer, vi ste u izuzetno povoljnom periodu za dobre stvari i dešavanja između voljene osobe i vas. U periodu kada se i te kako može uživati, kada strasti i radost lako pronalaze put do vas. Opustite se – a nervozu ko šiša. Slobodne Vodolije – u odličnom ste periodu ne samo za ljubav, već za svaki vid zabave, druženja I skitanja. Neka vas ne drži mjesto – susretaćete osobe koje će vam prijati, sa kojima se razumijete.

 

Posao

Previše je obaveza, ali i tenzije vezane za posao. Da se razumijemo – vi se super snalazite u svemu tome, ništa ne ostaje nezavršeno, sve se obavlja u datim rokovima I bez grešaka – ali toliko ste preuzeli na sebe da je pitanje koliko ćete dugo moći da pratite ovaj tempo. Pokušajte da razmislite na koji način biste mogli olakšati sebi, kakve biste promjene mogli uvesti da bi ste smanjili pritisak – da, to sada možete – samo je potrebno da uključite svu tu kreativnost I ideje koje imate. Dobra nedelja za finansije.

Zdravlje

Dobro ste, ali umorno.

 

RIBE

Hrana

Umjesto normalne i kvalitetne ishrane, uglavnom glad zadovoljite slatkišem, grickalicama ili brzom hranom. Ne treba vam govoriti da ovakav način ishrane ne pogoduje niti vašem zdravlju niti vašoj liniji...

Ljubav

Emocije su sada malo otišle u drugi plan, nema te dubine i širine koja vama prija – ali to ne znači da je pred vama loš period, niti da je ljubav nestala. Samo ćete sa partnerom funkcionisati malo drugačije – više ćete biti aktivni, više u pokretu, a moguće je i da ćete krenuti zajednički da kujete neke planove koji su od važnosti za vaš odnos. Napomena za parove i veze/brakove u kojima već duže vrijeme ne cvjeta cvijeće – ulazite u fazu koja traži da se donesu ozbiljne odluke ili naprave velike promjene. Slobodne Ribe – odnosi započeti u ovom periodu biće zanimljivi, strasni – ali je pitanje da li će vam donijeti ono što vam je potrebno.

Posao

Došli ste u period u kojem će mnogi od vas najviše truda, vremena ali i novca ulagati u privatni posao, u kojem ćete želeti da se osamostalite ili pokrenete nešto u privatnoj režiji. I jeste povoljno vrijeme baš za tako nešto. Što se tiče generalno poslovne sfere – ovo je nedelja koja donosi dosta jurnjave, sastanke, dogovore i bavljenje papirološkim i administrativnim pitanjima. Neka povoljna informacija ili poslovni predlog mogu doći do vas neočekivano – vrijedi razmisliti o tome. Novac – šareno, sa usponima i padovima.

Zdravlje

Budite oprezniji u saobraćaju.

 

priredila astrolog Olga Savić

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jul 2024 22:07