Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
26/02/2024 u 12:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nedjeljni horoskop: Djevica u ljubavnim problemima, Jarcu i Ribama dobre poslovne prilike

Vodolija dobro zarađuje, ali i troši

OVAN

Hrana

Sada je pravi trenutak da više počnete da obraćate pažnju na ishranu. Uradite blagu detoksikaciju, a u svakom slučaju – vrijeme je da češće prošetate zelenom pijacom i pokupujete gomilu voća i povrća.....

Ljubav

Postoje neke situacije koje vas opterećuju – možda se one vezuju za odnos sa voljenom osobom, možda vas opterećuju neka ponašanja dragog vam bića – a možda jednostavno – postoje stvari koje nosite unutar sebe i o kojima još uvijek niste spremni da razgovarate sa partnerom. Postoji naravno i ona opcija – da se pribojavate da bi voljena osoba mogla otkriti neke vaše tajne. Slobodni Ovnovi – vi sada živite za trenutak – a svaki od tih trenutaka je ispunjen druženjem, zabavom, flertom, strašću. Bilo da su u pitanju one realne, opipljive – ili pak virtuelne varnice i kontakti preko društvenih mreža – vama je dobro.

Posao

Nije trenutak da se oslanjate na neprovjerene informacije ili na nečija obećanja – i da na konto toga gradite planove i donosite odluke. Ako niste milion posto sigurni da je nešto izvodljivo ili ukoliko niste dobili čvrste, pisane garancije (one kroz ugovor u kojem ste proučili svaki detalj) – ne zalijećite se. Vaša želja da nešto riješite ili da nešto novo otpočnete jeste jaka, ali žurbi u ovom trenutku nema mjesta. Svakodnevica će vam biti zahtjevna, a odnosi sa saradnicima promjenljivi.

Zdravlje

Problemi sa spavanjem, pojačana nervoza.

 

BIK

Hrana

I vi biste mogli da preduzmete „pretproljećno čišćenje“ kada je ishrana u pitanju. U svoje obroke uvedite više žitarica, svježeg povrća i voća. Ovo vam je potrebno zarad boljeg rada stomaka i organa za varenje.

Ljubav

Dešavanja u poslovnom i porodičnom segmentu će s vremena na vrijeme donijeti po koji talas nervoze kod partnera i vas – možda će vam biti nešto teže da budete opušteni, možda ćete oboje biti umorni ili u grču – ali će sve vrijeme ipak biti prisutna i potreba da jedno drugom budete podrška, utjeha, savjetnik i neko ko razumije. Zato gledajte da nervozu ne prebacujete kao lopticu – već da u momentima napetosti – smirujte jedno drugo.  Slobodni Bikovi – bićete društveniji, više u pokretu i u aktivnostima u kojima uživate. I nemojte biti iznenađeni ako vam neko pred kraj nedjelje baš lijepo zagolica pažnju.

 

Posao

Nešto će vam smetati – atmosfera na poslu, neki kolega/koleginica, trenutni način funkcionisanja…Šta god da je od navedenog (ili nešto deseto) – ovo su samo trenutne distrakcije i dešavanja koje nisu od uticaja na vašu poslovnu stabilnost. Što bi se reklo – registrujte i nastavite dalje. Ne nervirajte se zbog banalnih situacija ili ljudi. Može vam tokom ove nedjelje biti ponuđena podrška, savjet ili pomoć po nekom pitanju (od strane možda i nadređene osobe) – saslušajte i primijenite jer jeste povoljna po vas.

Zdravlje

Nivo stresa je povišen. Moguće meteoropatske tegobe, prehlade.

 

BLIZANCI

Hrana

Ušli ste u period većeg energetskog trošenja i potrebno je da kroz adekvatnu ishranu nadoknadite snagu svog organizma. Neka na vašem stolu budu raznovrsne namirnice, sa posebnim akcentom na povrće.

Ljubav

Poslovni segment, ali i druge obaveze koje imate će vam jesti vrijeme (a i živčiće), činiti da se osjećate povremeno malaksalo, nemotivisano, statično. No, odnos sa voljenom osobom ne bi trebao da trpi zbog toga, zar ne? Pogotovo što imate podršku od strane partnera – a mora se priznati da oko vas postoji i dosta razloga za radost i za neka lijepa dešavanja. Neka vas ti fini događaji izvlače na površinu kada krenete da tonete. Slobodni Blizanci – nemojte da okrećete svoje misli ka prošlosti, jer će vas to samo uvući u mračna raspoloženja. Suviše je dobrih dešavanja oko vas –  vode vas ka budućnosti. Idite tamo.  

Posao

Izgleda da će ova nedjelja energetski biti dosta zahtjevna po vas po pitanjima posla. Možete biti pritisnuti zaista velikom količinom obaveza, nadređeni od vas mogu očekivati nemoguće, možete čuti informacije koje vam ne prijaju ili biti kritikovani. No, s druge strane gledano – ovo jeste momenat kada možete dobiti priliku koju ste dugo čekali, važan poslovni projekat ili ugovor. U svakom slučaju – potrebno je da pokažete veliku odgovornost i posvećenost poslu. Isplatiće vam se, ako ne odmah – a ono na duži rok.

Zdravlje

Umor, hronične tegobe.

 

RAK

Hrana

Treba lagano krenuti u borbu sa kilogramima koji su se preko zime zalijepili za vas, pa vam preporučujemo lagane obroke, dosta povrća i što više šetnje.

Ljubav

Biće talasa lijepih osjećanja I emocija, biće talasa razumijevanja i bliskosti, biće situacija da se partner i vi razumijete “na prvu”, ponekad i bez riječi – samo pogledima. Ali, biće i trenutaka kada vas mogu pritisnuti teške misli i emocije, kada se na trenutak možete osjetiti usamljeno i neshvaćeno. Ukoliko postoje konkretni razlozi za takva osjećanja kod vas – onda bi trebalo ipak popričati sa partnerom. Ukoliko ne postoje, već su to samo prisjećanja i odjeci iz prošlosti – onda ne dozvolite da vam kvare dan. Slobodni – I za vas važi – čeprkanje po prošlosti samo vam može donijeti tugu. Uživajte sa prijateljima, batalite ono što je bilo. Pogotovo što kroz druženje i društvenost može da se pojavi zanimljiva osoba za vas.

Posao

Ušli ste u period kada će neke situacije krenuti da se kristalizuju, da ih na pravi način slažete, da razmišljate o njima drugačije nego do sada – i da shvatate šta je potrebno uraditi i kakve eventualno promjene napraviti. Ukoliko ste dobili novu poslovnu ponudu, vrlo je vjerovatno da je ona dosta korektna – iako će se sa njenom realizacijom sačekati, možda i par mjeseci. Svi oni koji sarađuju sa inostranstvom imaju pred sobom dosta zahtjevnu sedmicu, ali čijim ćete rezultatima ipak biti više nego zadovoljni.

Zdravlje

Osjetljivost respiratornog sistema.

 

LAV

Hrana

Pravilnom ishranom - svježim namirnicama, dosta povrća, jaja, mliječnih proizvoda i mesa – možete podići energetski nivo, koji je već neko vrijeme nizak. Izbjegavajte bijelo brašno, mesne prerađevine, slatkiše.

Ljubav

Treba izbjegavati pritiske, uslovljavanja, treba izbjegavati tvrdoglavost i to da jedna riječ ili postupak pokrenu lavinu rasprava. Vi ste u dosta “zategnutom” emotivnom periodu i baš iz tog razloga – ne treba stavljati u prvi plan ono što možda nije dobro i što vas razdvaja, već sve ono drugo lijepo što svakako postoji između vas, biti malo fleksibilniji. Treba se radovati zajedno, opustiti, pronaći slobodno vrijeme za aktivnosti, druženja, izlaske. Slobodni Lavovi – iskoristite svaku priliku za druženje i okruženost dragim licima. Flertujte i zabavite se, ali ne žurite u emotivne priče – biće boljih dana za tako nešto.  

Posao

Može biti osoba koje vam se suprotstavljaju, koje vas čak otvoreno “napadaju” ili koje vam unose distrakciju u svakodnevicu. One vas mogu usporiti, zabrinuti, energetski i mentalno istrošiti čak – ali strpljenjem, mirom i ne “udaranjem kontre” postići ćete mnogo više nego raspravom. U svakom slučaju – te distrakcije neće uticati na kvalitet vašeg rada, pa ni na vaše rezultate. U svakom danu će biti više posla i obaveza nego što očekujete – pripremite se da budete odgovorni i posvećeni onome što radite.

Zdravlje

Stres, hronične tegobe, manjak energije.
 

DJEVICA

Hrana

Energetski ćete se trošiti, a nećete imati puno vremena da sebi organizujete zdrave i kvalitetne obroke. Ako budete preskakali obroke ili jeli „ s nogu“ suočićete se sa problemima sa želucem i varenjem.

Ljubav

Istovremeno i dosta ozbiljan i važan, ali i komplikovan emotivni period je pred vama. Ozbiljan i važan u smislu da se sada mogu riješiti nedoumice iz prošlosti, obaviti ozbiljni razgovori, napraviti planovi koji će trajati, donijeti odluke koje će imati veliki uticaj na vaš život i budućnost odnosa. Komplikovan – jer će se neki parovi suočiti sa nepremostivim preprekama i možda shvatiti da jeste vrijeme da svako krene na svoju stranu. U svakom slučaju – period zrelih odluka koje se neće donositi olako. Slobodne Djevice – ako postoji privlačnost prema nekome – trenutno ne možete voditi igru, druga strana “udara tempo”.

Posao

Jednog dana – teško, sa mnogo zahtjevnih obaveza. Drugog dana – ma isto teško, obaveze možda nisu toliko zahtjevne ali ih ima million. I tako u krug. Ako ste očekivali da će u ovoj nedjelji doći dan kada ćete biti opušteni i funkcionisati bez pritiska – to teško da može da vas potrefi. Jednostavno, period vam je preozbiljan u poslovnom smislu – sa haotičnošću i presijom koja postoji se borite, sve vrijeme imajući na umu da će ovo što se dešava sada iznedriti u budućnosti još bolje rezultate nego što ih trenutno imate.

Zdravlje

Da, potrebno vam je opuštanje i dobar san – ali vam je potrebna i fizička aktivnost. Ne zanemarujte sebe.

 

VAGA

Hrana

Riješili ste da usvojite principe zdrave ishrane, jer vam je stalo do toga da izgledate što bolje. Već polako shvatate da je proljeće blizu i imate namjeru da budete u „top formi“. Neće to ići lako, da znate.

Ljubav

Sad možete sav svoj šarm (kojeg imate na izvoz) da bez milosti isipate na sve oko vas i da veselo posmatrate kako se ljudi lijepe i ostaju fascinirani vama. Samo mi nije jasno šta ćete sa tolikim udvaračima/udvaračicama. Ali dobro – ako je vama fino da se igrate – onda samo naprijed. A možda se i probere nešto što istinski valja i što vas “radi”. Ukoliko ste zauzeti – možete da imate manjih tenzičnih momenata sa partnerom, ali u suštini – u dobrom ste periodu kada pozitiva preovladava i kada se sve lako okrene na strast, zabavu, dobro raspoloženje i smijeh. Koristite do maksimuma ovaj period.

Posao

Konjunkcija Saturna, Sunca i Merkura u polju poslovne svakodnevice ne obećava da ćete kroz ovu nedjelju moći da prođete baš tako lepršavo i graciozno kao što prolazite po pitanjima ljubavi. Ovo su pokazatelji ozbiljnih poslovnih angažovanja, velike posvećenosti i odgovornosti – I u poslu ćete morati takvi da budete, ukoliko imate namjeru da sve obavite na vrijeme, kvalitetno i da vaši rezultati budu dobri. Može biti komunikacijskih poteškoća, nesporazuma, kao i informacija koje vam mogu unijeti nervozu.

Zdravlje

Moguće su prehlade ili viroze – a kod starijih – hronične tegobe.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Vi možda stvarno imate želju da se uvedete u red po pitanjima ishrane. Ali želje su jedno, a realnost je drugo – a u realnosti vi kao pokušavate nešto, ali to je sve slabo i ne daje rezultate.

Ljubav

Da vam je lagan i jednostavan emotivni period – ma nije, nikako. Kontrolu nad situacijom nemate, jedino što možete učiniti jeste da imate kontrolu nad sobom. Pa vi birajte – da li ćete ovaj period učiniti blažim, mirnijim, ljubavnijim – ili ćete da čačkate mečku dok je ne iščačkate. Opcije i za jedno i za drugo imate – ali je izbor vaš. Ako već vodite odnos ka tenziji ili je napumpavate – pa onda se lijepo raziđite, ne presirajte i ne uslovljavajte više jedno drugo. Slobodne Škorpije – sjenke prošlosti su se nadvile nad vama. Nekom kroz konkretnu, bivšu osobu – a nekom kroz sličan tip odnosa ili ljubavnih obrazaca.

Posao

Sa organizacijom ćete imati poteškoća – koliko god vi pravili planove – na dnevnoj bazi će se dešavati promjene i distrakcije koje će činiti da morate da pravite zaokrete, snalazite se i rešavate stvari u hodu. Sve ovo će donositi i pojačanu nervozu, pa samim tim – ponekad i varničastu komunikaciju sa saradnicima. Provjeravajte informacije koje dobijate, ne prihvatajte ih zdravo za gotovo. Dogovori, kao i obaveze na dnevnoj bazi će funkcionisati – ali uz otežanja i komplikovanja. Finansije – dosta troškova.

Zdravlje

Dosta nervoze, meteoropatske tegobe, oscilacije pritiska.

 

STRIJELAC

Hrana

Ishrana bi trebala da bude bazirana na mesu – piletini i junetini. Iako bi vam i riba odgovarala, pitanje je koliko ste sada za nju raspoloženi. Od svježeg povrća – blitva, spanać, zelena salata, zelje.

Ljubav

Već neko vrijeme u vašim emotivnim relacijama postoji ona gorko – slatka komponenta. Dosta toga je dobro, funkcionalno, čak u nekim momentima i izuzetno pozitivno dinamično, ima i lijepih dešavanja, radosti i uživanja. Ali, postoji i ona druga strana – u kojoj kao da nešto smeta, opterećuje vas i povremeno donosi teške osjećaje. Možda ovo nije vezano za partnera i za odnos sa njim (već se preliva iz vašeg porodičnog i poslovnog sektora) – ali u svakom slučaju utiče povremeno na odnos. Slobodni – varnice sa nekim su tu, slatka peckanja i dešavanja koja vam donose osmjeh na lice.

Posao

Poslovni sektor, koji je već neko duže vrijeme stavka koja vas istovremeno nervira i opterećuje (ali vam ipak donosi i solidne rezultate i nešto više novca u džepu) – neće ni u ovoj nedelji biti miran. Možda ćete vi sami biti malo neorganizovani, ali je moguće da će i drugi donositi distrakcije – čas vas vraćati korak unazad, čas vas pritiskati da ubrzate. Funkcionisaćete po principu “snalazi se kako znaš i umiješ” – bitno je da obaveze budu gotove na vrijeme. Finansije su nešto stabilnije, ali opet uz dosta neplaniranih troškova.

Zdravlje

Nervoza, loše navike, hronična problematika.

 

JARAC

Hrana

Nešto su vam „slatki“ slatkiši svake vrste. Teško uspijevate da odolite pecivima i kolačima, a ni ostalo ne odbijate. Pokušajte da se potrudite da imate uravnoteženu ishranu....ako je to ikako moguće.

Ljubav

Odnos sa voljenom osobom je tokom ove sedmice nešto bliskiji, mekši, topliji – i vjerovatno je da ćete imati par trenutaka koji će biti prilično bajkoviti i topli. Doduše, biće i onih momenata koji mogu donijeti krutost u komunikaciji i razgovore koji su zahtjevni i teški – ali njih ćete zajedničkim snagama rešavati. U suštini, sada je više onog dobrog i onog što vas povezuje – pa biste mogli ovaj period da iskoristite i isplanirate neke zajedničke akcije, izlete, putovanjca. Slobodni Jarčevi – misli o prošlosti su sada posebno prisutne. Vaš je izbor da li ćete roniti po njima ili ne. Jer, možete izroniti biser….ali i nepotrebnu tugu.

Posao

Dosta ozbiljna poslovna sedmica je pred vama. Očekuju vas razgovori, sastanci ili dogovori koji zahtijevaju vašu punu pažnju, usmjerenost na detalje i fokusiranost u svakom trenutku. Očekuju vas i zahtjevne poslovne obaveze kojima ćete morati da pristupite odgovorno i savjesno. Očekuje vas i privođenje završetku nekih poslovnih projekata koji su vam oduzimali dosta vremena i energije. No, ono što je bitno jeste da vas očekuju i više nego dobri rezultati. I povećanje u finansijskom sektoru (ali I mnogo troškova).

Zdravlje

Hronična zdravstvena problematika, mogućnost prehlada i viroza.

 

VODOLIJA

Hrana

Malo bolja situacija po pitanju navika u ishrani u ovoj sedmici. Uspijevaćete povremeno da “podignete ručnu” i ograničite sebe – ali će vam slabost predstavljati obroci i grickanje u večernjim satima.

Ljubav

Ljubavne zgode i nezgode biće prisutne kod slobodnih Vodolija. Definitivno ste u periodu kada postoji mnogo više prilika i za zabavu, druženje – ali i za flertovanje, ljubavisanje. Neke će osobe buditi u vama ono najbolje – onu vašu vrcavost I harizmatičnost, rečitost i zarazan smijeh – a neke će buditi u vama potrebu da ih zablokirate i otperjate što prije. Igrajte se i uživajte, a možda se pojavi i neko ko će razlepršati leptiriće u vašem stomaku. Zauzeti će imati neke sjajne momente i dobru energiju (najprije sa vaše strane). Partner povremeno djeluje umorno ili potonulo – čupajte ga i ne dajte da tone.

Posao

Budni ste, fokusirani i pod prilivom snažne energije koja vam daje elan i motiv za borbu na svakodnevnoj bazi. Iako poslovni sektor prilično dobro funkcioniše – nečim nećete biti zadovoljni. Možda atmosferom na radnom mjestu, možda odnosom nekih kolega/saradnika prema vama, možda povremeno čudnom i zbunjujućom komunikacijom ili informacijama. Šta god da je u pitanju – ovo shvatite kao trenutnu prepreku koja je itekako rešiva. Finansije se jesu popravile, ali već znate napamet – jaki troškovi….

Zdravlje

Moguće stomačne tegobe kao i hronična zdravstvena problematika. Takođe – povrede.

 

RIBE

Hrana

Ako nastavite ovim tempom da tamanite sve što se od klope nađe pred vama, moraćete da krenete sa kupovinom šire garderobe. Krenite sa pravilnim režimom ishrane na vrijeme – sada to možete.

Ljubav

Nešto vas opterećuje – da li su to neki vaši strahovi, nedoumice vezani za partnera i za odnos ili se ovo uopšte ne vezuje za voljenu osobu, već za druge životne sektore – to već vi znate. U svakom slučaju – u periodu ste kada je potrebno da iskomunicirate sa partnerom ukoliko postoji neki problem, pa čak i ako su u pitanju komplikovane ili teške teme – jer, jeste rešivo. Neki parovi će u ovom periodu donijeti značajne odluke vezane za budućnost odnosa. Jer, jeste dobar trenutak da popričate. Slobodne Ribe – ludo i brzo, to da. Stabilno i ozbiljno, to ne. Mogućnost tajnih veza i “kombinacija” – i to da.

Posao

Trebalo bi da se postavite dosta ozbiljno i odgovorno po pitanjima posla u ovoj sedmici – jer vas očekuju isto tako ozbiljne obaveze i dogovori. Bićete u fokusu kada su poslovna dešavanja u pitanju – jer imate snage, volje i sposobnosti, pa je itekako moguće da neki od vas u ovom periodu naprave ozbiljne pomake naprijed i uzdignu se stepenik više na ljestvici uspjeha. Ovo je dosta zahtjevan period za vas, sa mnogo prepreka – ali istovremeno period u kojem ćete otvoriti sebi vrata ka pravom uspjehu.

Zdravlje

Budite odgovorniji prema sebi. Ne idite do svojih krajnjih granica. Aktiviranje hroničnih tegoba.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:33