/ - SHUTTERSTOCK
16/04/2024 u 09:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nedjeljni horoskop: Ovnu uspješna poslovna nedjelja, Škorpija pliva u okeanu emocija

Bik zadovoljan finansijama, Djevici promjena na emotivnom planu

OVAN

Hrana

Minerali i vitamini kroz svježe voće i povrće, ali i proteini kroz meso (juneće ili ćureće) i ribu pomoći će vam da ojačate odbrambene snage organizma i dati vam energiju koja vam je sada i te kako potrebna.

Ljubav

Bilo da ste slobodni ili zauzeti – dašak prošlosti struji ovih dana oko vas, pa neće biti iznenađenje ukoliko ili osjetite potrebu da obnovite kontakt sa nekim… ili spletom slučajnosti (zar one zaista postoje?) naletite na eks simpatiju, partnera… Šta ćete raditi sa tim kontaktom ili susretom zaista ne znam, ali vjerujte da se ne kaže bez razloga da prošlost treba ostaviti u prošlosti – a vi kako god vam drago. Za slobodne Ovnove je mnogo bolje da se okrenu ka novim ljubavnim prilikama, kojih sada i te kako ima a za zauzete – imate dovoljno toga što vas opterećuje, zar vam je stvarno još potrebno da se bakćete i sa prošlošću?

Posao

Vjerovatno neće biti lakša sedmica u odnosu na onu prethodnu, ali će biti ipak uspješnija i bolja. Sada vam niko ne može oduzeti titulu “radnika udarnika” jer to zaista i jeste – u ovim danima ste kao multipraktik – sve radite, svuda idete, sve pokušavate da stignete… a usput ispravljate i tuđe i sopstvene greške. Nastavak dogovora i pregovora koji su započeti u prethodnom periodu ipak će sada funkcionisati jednostavnije i lakše će se naći zajednički jezik. A moguće je da stignu i povoljne finansijske informacije.

Zdravlje

Obratite pažnju i na ishranu i na odmor i na makar povremenu rekreaciju i na to koliko i kako spavate.

Horoskop za 16. april: Škorpija i Bik pretjerano troše, Jarac opterećen problemima

BIK

Hrana

Najviše bi vam odgovaralo povrće, a sve ostale namirnice biste trebali da svedete na najmanju mjeru. Ali, to je ipak malo nerealno za očekivati… Apetit je pojačan, ipak pokušajte da ga držite pod kontrolom.

Ljubav

U nekim momentima zahtjevna, u nekim lijepa nedjelja je pred vama. Nervoza se umiksala sa emocijama, a fina dešavanja sa brigama. Evocirajte lijepe uspomene, posjetite mjesta na kojima ste uživali zajedno, probudite strasti i dobra sjećanja. Neka dobra osjećanja iz prošlosti ponovo postanu sadašnjost i budućnost. Slobodni Bikovi – i vi možete da zakoračite u prošlost – neko u realnosti, a neko u mislima. Ukoliko baš baš želite da ponovo pokrenete neki kontakt – sada to možete. Staro može postati novo, ali jedino ako ste oboje kao osobe sazreli. Ima li prostora za nove ljubavi? Ima – preko društva, prijatelja, izlazaka ili društvenih mreža.

Posao

Do vas će doći vijesti kojima ste se nadali ili informacije koje su vam potrebne. Možda će to biti vijesti o novcu, o potpisivanju ili zaključivanju ugovora, možda informacije od ljudi kojima vjerujete ili koji su spremni da vam daju podršku i pravi savjet. Nečija pomoć će vam biti od velike važnosti. Pojedini Bikovi će sklopiti dogovor u tajnosti ili kovati planove sa čijom će se realizacijom krenuti od kraja aprila. Po pitanju finansija ćete u ovoj sedmici biti prilično zadovoljni. Mogućnost naplate starog potraživanja.

Zdravlje

Blaže prehlade. Kontrolišite ishranu.

 

BLIZANCI

Hrana

Trudite se da obroci budu raznovrsni, ali ipak prednost dajte povrću u svjježoj formi i kroz salate. Mleko i mliječne proizvode smanjite, a pojačajte unos „zdravih“ žitarica, najbolje kroz doručak.

Ljubav

Više pozitivne energije, radosti i dobrog raspoloženja biće prisutno u vašim emotivnim relacijama. Naravno da ćete oboje imati svoje ne baš sjajne momente, naravno da ćete umjeti i da opteretite i da iznervirate jedno drugo – ali će se to lakše prevazilaziti u ovim danima. Ukoliko ste imali neki problem u komunikaciji ili se saplitali na određenim temama – sada je dobar trenutak da se ovo riješi na pozitivan način. Slobodni Blizanci – vaš će se vladar u svom retrogradnom hodu susresti sa Venerom koja vlada uživanjima i ljubavlju – pa možete sresti staru simpatiju ili naletjeti na bivšeg partnera. Ne propuštajte ni jednu priliku za zabavu i za okruženost pozitivnim ljudima i dobrom atmosferom. Flert, strast.

Posao

Sve ono što je u proteklom periodu funkcionisalo usporeno, sve ono što se prolongiralo i odlagalo – sada može ili biti realizovano u potpunosti ili se makar brže pokrenuti. Iako ste i na dalje u zahtjevnom i ozbiljnom poslovnom periodu – sada ćete lakše funkcionisati, imati određene povoljnosti ili će vam se otvoriti nove/stare poslovne šanse. Nekima od vas se može javiti bivši poslodavac, saradnik ili ćete biti pozvani na razgovor od kojeg ste već bili spremni da dignete ruke. Finansijski nešto povoljnija sedmica.

Zdravlje

Osjetljiv respiratorni sistem.

 

RAK

Hrana

Gurmanluk i hedonizam teško zaobilazite u ovoj sedmici. Makar sa svog menija izbacite veću količinu slatkiša i trudite se da izbjegavate da svaki čas grickate nešto između obroka.

Ljubav

Iako je odnos sa partnerom dosta stabilan – imaćete osjećaj da se razmimoilazite po bitnim pitanjima, da vam je potrebno više pokušaja da biste se uklopili i da se ne razumijete baš uvijek. No, sve ovo su kratkotrajne prepreke koje se sada daju prevazići – emocije postoje, samo je potrebno da istinski čujete jedno drugo. Slobodni Rakovi – dobre prilike za flertovanje ili nešto više od toga idu kroz društveni život, kroz izlaske i zabavu, ali i preko društvenih mreža. Možete naletjeti i na nekog ko vam je davno bio simpatičan i sa kim će vam komunikacija prijati. Bivši partner može pokušati da vas podsjeti na sebe.

Posao

Lakše ćete se sporazumevati sa onima oko vas, pa je ovo dobar trenutak da se isprave neke potencijalne “neravnine” u komunikaciji koje su stvorene u prethodnom periodu. Takođe, svi propusti ili greške (tuđe ili vaše) koji su napravljeni, sada su više nego rješivi. Iako i nadalje možete imati situacije kada nešto ne možete da uradite ili riješite iz prvog pokušaja, ili kada se kasni po važnim pitanjima, dogovorima – dašak sreće jeste na vašoj strani, pa će se sve ovo lagano prevazići i obaviti. Finansije – idu troškovi.

Zdravlje

Glavobolje, osjetljivost na promjenu vazdušnog pritiska.

 

LAV

Hrana

Želite da izgledate najbolje što možete, ali to će biti prilično teško s obzirom na to da ste u periodu kada je apetit teško kontrolisati. Izbacite brzu hranu i preskačite obroke u večernjim satima.

Ljubav

Ako ste u proteklom periodu partner i vi “zatalasali” vaš odnos nestrpljenjem, nervozom i bandoglavošću – sada bi bio baš fin momenat da “vadite fleke”, rješavate, ispravljate. Da se sjetite onoga – lijepa riječ i gvozdena vrata otvara. Jer, lako ćete doći do sklada i pokrenuti fina osjećanja i dešavanja. Nemojte samo da to “primirje” bude kratkog daha i da u danima vikenda opet oboje krenete da vježbate tvrdoglavost. Slobodni Lavovi – neki susret, poznanstvo, komunikacija – može i te kako zagolicati vašu maštu. Susret sa starim prijateljima donijeće vam dobru zabavu i pokrenuti lijepa osjećanja.

Posao

Otvoriće se prilika da završite nešto što ste započeli a što vam je predstavljalo problem. Sada je dobar trenutak za rješavanje zaostalih obaveza i papirologije. Moguće su povoljne informacije o poslovnom putovanju ili važnom dogovoru. Nagovještaj većih poslovnih promjena je više nego aktuelan od ove sedmice, a one će biti realizovane u narednih dvadesetak dana. Iako su vam finansije nestabilna stavka u posljednje vrijeme, možete čuti neke povoljne vijesti – možda o naplati zaostalog potraživanja.

Zdravlje

Meteoropatske tegobe, kao i problem sa stomakom i varenjem.

 

DJEVICA

Hrana

Mlijeko i mliječne proizvode izbjegavajte ili smanjite na najmanju mjeru, kao i mesne prerađevine. Koristite žitarice, povrće – naročito mladi luk, zelenu salatu, zelje. Izbjegavajte pikantne i jake začine.

Ljubav

Partner i vi sve više ulazite u fazu u kojoj se pravi osnova za dogovor koji će donijeti velike promjene u vašem odnosu. E sad… te promjene mogu biti raznorazne – neki parovi ulaze u period koji će donijeti bitne zajedničke odluke koje vode odnos naprijed, učvršćuju ga i produbljuju… A biće i onih parova kojima će naredni period donijeti odluku o odvajanju. Ukoliko ste vi lično u odnosu koji je nestabilan i komplikovan, ne zaboravite jednu stvar – okolnosti će biti na vašoj strani, ali samo ako oboje budete spremni na kompromis i na to da mijenjate sebe. Slobodne Djevice – komunikacija sa nekim se lijepo razvija.

Posao

Ovo je nedjelja kada ste pojačano motivisani, kada se pred vama otvaraju nove poslovne prilike (a moguće su i neke stare ponude, saradnje ili nastavak dogovora), kada osjećate priliv pozitivne energije. Sedmica iza vas je bila dosta naporna i zahtjevna i sada osjećate da vam se vraćaju optimizam i snaga. Čak i ako neke situacije budu išle sporije od očekivanog – izvjesno je da je rezultat povoljan po vas. Ovo je dobra sedmica i po pitanjima finansija – prilivi su dobri, a moguća je i naplata starog potraživanja.

Zdravlje

Prilično solidno stanje.

 

VAGA

Hrana

Bilo bi dobro okrenuti se lakim, ali raznovrsnim obrocima, koji će sadržati veće količine povrća, zdravih žitarica i manje ugljenih hidrata. I bilo bi više nego dobro izbjegavati slatkiše i grickalice.

Ljubav

I dok je protekla nedjelja dobrano protresla i mir u partnerskim odnosima, ali i vaše živce – ova sedmica pokazuje tendenciju da ublaži situaciju. Naravno da se ništa neće dogoditi samo od sebe – potrebno je da i voljena osoba i vi ublažite retoriku i obojite je nekim veselijim, radosnijim, ali i strasnijim bojama. A to sada jeste moguće. Po istim pitanjima ćete pronaći drugačije, bolje rješenje. Primirje će se potpisati, pašće neki vrući poljupci – i nastaviće se dalje. Slobodne Vage – aktiviraće se nešto iz prošlosti, obnoviće se neki kontakt ili će doći do susreta sa osobom koja vam je bila draga. I prijaće vam sve ovo.

Posao

Slična je situacija i u poslovnim okvirima. Kao i kod emocija – i ovdje u posljednje vrijeme postoji dosta pritisaka na vas, praćenih sa pojačanom količinom nervoze. Što se pritisaka i naporne svakodnevice tiče – tu ste gdje ste, od toga ne možete pobjeći i jedini je izlaz da se trudite da idete u korak sa obavezama. Kada su saradnički i poslovno partnerski odnosi u pitanju – komunikacija će funkcionisati bolje, što će ublažiti napetost. Novca i vijesti o novcu će biti više nego inače. I to će vam takođe dati dozu smirenja.

Zdravlje

Respiratorni sistem je osjetljiv. Potrebno je i više odmaranja, opuštanja.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Izbjegavajte jake začine, premasnu hranu. Potrebni su vam mlijeko i mliječni proizvodi i obavezno što više namirnica bogatih vlaknima. Potrebna je ishrana koja vam olakšava varenje.

Ljubav

Red mirnih, red nemirnih dana. Red stabilnosti i emocija, red zakuvanosti. Red jednostavnosti i spokoja, red komplikovanosti. Odnos sa partnerom će činiti da u jednom trenutku srećni plivate u okeanu emocija, a u drugom da su vam se svi senzori i alarmi uključili, da podozrivo posmatrate drago vam biće i ispod oka pratite svaki njegov korak. Ne talasajte i ne dižite tenziju bespotrebno. U onim divnim momentima uživajte, a kad vam se probudi sumnjičavost – pokušajte da iskulirate. Slobodne Škorpije – iako to niste očekivali, neko vam se prilično brzo može podvući pod kožu i uključiti vam lampice.

Posao

Poslovno će situacija biti nešto jednostavnija nego u periodu koji je iza vas. Da, još uvijek će biti prilično naporno i zahtjevno i ne očekujte da će se u tom smislu nešto drastično popraviti na bolje. Ali sa druge strane gledano – ipak ćete biti u kontaktu sa ljudima sa kojima se bolje razumijete, obaveze ćete završavati na vrijeme i pored prepreka, a biće i povoljnih finansijskih informacija i realizacija. Moguće je u ovom periodu i obnoviti neke saradničke i partnerske odnose i ponovo razmotriti saradnju.

Zdravlje

Taman je trenutak da rješavate zaostalu problematiku.

 

STRIJELAC

Hrana

Neophodno je da konzumirate što više svježeg povrća, namirnica bogatih kalcijumom, vlaknima. Izbjegavajte meso i zamijenite ga ribom, a unos šećera znatno kontrolišite.

Ljubav

Vaša je pažnja već neko duže vrijeme rasuta na sto strana i potpuno je normalno što se povremeno tenzija ili manjak zajedničkog vremena prelivaju na odnos sa voljenom osobom. Jednostavno rečeno – duže vrijeme funkcionišete kako morate, a ne kako želite. No, ova nedjelja donosi mogućnost da vašu malu ljubavnu oazu ponovo aktivirate – da lakše i ljepše pričate, da vaši susreti budu obojeni i dobrom energijom ali i varnicama strasti. Slobodni Strelčevi – propričaćete ili ćete se susresti sa nekim koga dugo priželjkujete ili sa kim se dugo niste vidjeli. Ovo je dobra nedjelja da se podsjetite na strast, flert, ljubav.

Posao

U poslu je više-manje standardna situacija. Obaveze dolaze, obaveze se rješavaju i završavaju. Mijenjaju se planovi i okolnosti, vi se prilagođavate u hodu. Odnosi sa kolegama i saradnicima zavarniče, pa se srede. Od vas se traži da iznalazite brzo rješenja za svakakve situacije – a pošto su vam kreativnost, elan i entuzijazam naglašeni, vjerujem da nećete imati nikakvih posebnih problema. Nekima od vas će početi da dolaze informacije koje najavljuju neki vid promjene, reorganizacije, premještanja. Ili novog radnog mjesta.

Zdravlje

Grlo, hormoni i žlijezde su sada osjetljiva tačka.

 

JARAC

Hrana

Napravite raspored kojeg ćete se pridržavati. Izbacite šećer, ili smanjite na razumnu mjeru. Potrebna vam je hrana bogata proteinima i vitaminima. Vrijeme je da se pozabavite svojim životnim navikama.

Ljubav

Suštinski, odnos sa voljenom osobom je kvalitetan i dobar. No, to ne znači da je ovo period bez komplikacija. Mnoga pitanja traže da budete fokusirani na njih i iako vi sve što se postavi pred vas uspijevate da riješite – ipak postoje trenuci kada možete biti “teški za saradnju” i imati premalo vremena za partnera. Imajte više trenutaka samo za vas dvoje, onih momenata kada možete da pobjegnete od svega i iskulirate – to će vam oboma davati dozu mira u duši. Slobodni Jarčevi – ljubavna iznenađenja i brza dešavanja – koja se mogu vezivati i za nove ljude u vašem životu, ali i za prošlost.

Posao

Posao oduzima veliki dio vremena, truda, mentalnih i fizičkih snaga. Organizovanost i koncentracija su vam bolji nego u periodu koji je iza vas – pa će se sada lakše privesti kraju neke zahtjevne obaveze koje dugo vučete, ali će se lakše završavati i sve u vezi dogovora, pregovora, papirologije. Budite spremni da se prilagodite zahtjevima tržišta ili poslovnih partnera, saradnika – male promjene u vašem načinu funkcionisanja i poslovanja donose velike rezultate. Finansijama ćete biti dosta zadovoljni.

Zdravlje

Stariji – bolovi u zglobovima ili u vratnom dijelu kičme. Ostali – prehlade.

 

VODOLIJA

Hrana

Teško ćete kontrolisati promjenljiva raspoloženja, pa samim tim nećete imati ustaljenost i redovnost po pitanju obroka. Potrebno je da posvetite pažnju ovom segmentu. Možete promijeniti neke svoje navike.

Ljubav

Neka tema ili pitanje će ponovo u ovim danima izaći na dnevni red – i to vrlo vjerovatno nešto na čemu ste se sapleli možda u protekloj nedjelji ili u periodu koji je iza vas. I ovog puta ćete partner i vi uspjeti da to riješite i zatvorite. U svakom slučaju – bolja je energija između vas dvoje u ovim danima – biće više smijeha, radosti i lijepih dešavanja – ali i više strasti. Slobodne Vodolije – neki kontakti ili susreti koje ste očekivali i kojima ste se nadali će sada doći do vas. Talas dobrog raspoloženja, ponovno buđenje optimizma i varnice strasti su nešto što vas očekuje u ovim danima. Uživajte, prepustite se.

Posao

Sve ono što niste stigli – u ovoj ćete nedjelji završiti. Sve ono gdje ste napravili propust ili grešku – sada ćete ispraviti. Sve ono gdje ste kasnili ili obavljali u posljednjem trenutku – sada će funkcionisati jednostavnije i brže. Neki će se poslovni dogovori ili saradnje sada obnoviti, a ukoliko je bilo komunikacijskih problema ili nesporazuma – sada će ovo biti riješeno. Iako je pred vama i na dalje period jurnjave i žurbe – ipak će se sve završavati na jednostavniji i lakši način. Ne iz petog pokušaja, možda drugog…

Zdravlje

Bolje ćete se osjećati, ali ipak postoji mogućnost za respiratorne tegobe.

 

RIBE

Hrana

Vaši apetiti su promjenljivi. Pokušajte da svom organizmu pomognete, dajući mu ono što mu je potrebno za normalno funcionisanje – umjerenost u mliječnim proizvodima, više salata, ribe, piletine, dosta voća.

Ljubav

Povremeno ćete imati tendenciju da bez razmišljanja kažete nešto na šta voljena osoba može burno odreagovati. Tačno je da ste u periodu kada vas dosta toga opterećuje i dobuje vam po mislima – ali baš iz tog razloga ne istrčavajte se sa izjavama i postupcima. Riječi možda umiju da vas sapletu u ovim danima, ali vas pokazivanje osjećanja, dodir, nježnost i strast – drže u “sigurnoj zoni”. Volite se bez mnogo priče. Slobodne Ribe – očekujemo neka interesantna dešavanja, iznenađenja u ovom periodu. Ona se mogu vezivati za glanc nove osobe, ali vam i te kako mogu dovesti i staru ljubav ili simpatiju.

Posao

Finansijska situacija će biti bolja u ovom periodu, što će vam dosta olakšati dane i umiriti misli. Definitivno će biti više priliva, možda i onih koje ranije niste uspjeli da naplatite – a troškovi će biti u manjoj ili većoj mjeri ipak pod vašom kontrolom. Što se poslovnog dijela tiče – ne možete sve obaveze završiti odjednom niti trebate forsirati sebe. Ipak je potrebno da odredite šta su prioriteti, da ne biste gubili energiju i volju na sto strana. Zahtjevna sedmica jeste, ali ona sa dobrim rezultatima.

Zdravlje

Energija će vam biti nešto bolja – ali je potrebno da čuvate sebe i ne forsirate se.

Autor: Olga Savić, astrolog

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jun 2024 11:26