Uživaj u ovom modnom proljeću i MaštAI! / Autor vizuala: modna dizajnerka Nevena Ivanović u saradnji sa AI.
09/04/2024 u 18:30 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počinje 53. Perwoll Fashion Week: "Niti" Igora Todorovića nakon Milana osvajaju Beograd

Uživaj u ovom modnom proljeću i MaštAI!

Revijom NITI modnog kreatora Igora Todorovića, koja je izazvala ovacije na Milanskom Fashion Week-u, otvara se 53. po redu Perwoll Fashion Week. Svečano otvaranje je 11. aprila a biće upriličeno u u Hangaru u Luci Beograd gdje će se održati najveći broj revija, izložbi i pratećih programa.

U periodu od 10. do 17. aprila ljubitelji modnih dešavnja moći će da uživaju u atraktivnim prezentacijama srbijanske autorske mode, kako etabliranih dizajnerskih imena, tako i mladih talentovanih nada, cirkularne ekonomije - održive mode, i uobičajeno bogatom umjetničkom i izložbenom programu.

Na pre-openingu, dan prije početka revijalnog dijela, očekuje nas otvaranje izložbe NEOGRANIČENA VEZA - UNLIMITED TIES, sjajne Nataše Šarić u galeriji Sanjaj.

Iz bogatog programa Perwoll Fashion Weeka izdvajaju se momente koji će dočarati proljećni duh i razigranost kompletne manifestacije, a koja ovoga puta poručuje MaštAI!

Promocija autorskog dizajna je veoma važan segment Beogradske nedelje mode, i stoga su kolekcije domaćih dizajnera kao i uvek u fokusu, te nas očekuju revije brojnih priznatih autora kao što su Martini Vesto by Boško, Irena Grahovac, Aleksandra Lalić, Vesna Kracanović, Budislava, Dejana Momčilović, Peđa Nerić, Marko Feher … ali nemoguće je sve ih nabrojati jer će ovom prilikom, zajedno sa kolegama iz regiona, biti više od 100 dizajnera učesnika.

Podrška mladim dizajnerskim talentima se ovog puta realizuje kroz osavremenjen koncept dodjele nagrade Boris Nikolić za savremeni modni izraz, i pruža šansu najtalentovanijim mladim dizajnerima, koji su se istakli na konkursima Fashion Incubator.

Obavezna tema svakog BFWa je održivost u modi, zato se spremite za (Re)Kreaciju u okviru Cirkularnog dana, koji će se održati u Kulturnom Centru Grad. Tu nas očekuje "prodajna" izložba dizajnerski redizajniranih bijelih košulja koje ćete moći da "kupite" /zamijenite za vaše stare bijele košulje koje će takodje ući u kreativni krug redizajna. Tim mladih talentovanih dizajnera, na čelu sa dizajnerkom i koordinatorkom za program održive mode na BFW-u Anom Trošić Trajković, je pripremio redizjajniranu kolekciju u kojoj su, za materijal, koristili - stare bijele košulje.

BFW POP UP Fashion & Accessories Store – je izložbeno prodajna postavka, u foajeu Hangara, na kojoj modna publika može konzumirati modu 20tak domaćih autora i atraktivnih Instagram brendova posvećenih modnim detaljima i ekskluzivnim modnim serijama. Svako ko kupi na licu mjesta neki od modnih komada, dobiće i ulaznicu za reviju na BFWu!

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:20