/ -PIXABAY
30/03/2024 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Savjeti stručnjaka kako da sačuvate nokte od pucanja

Podmazivanje zanoktica zaštitiće lomljive nokte jer pomaže fleksibilnosti ploče nokta

Osim što je okrutno prema koži i kosi, hladno vrijeme nije ništa nježnije ni prema noktima. Suva koža i zanoktice nokte mogu učiniti lomljivijima, a stalno kretanje između visokih i niskih temperatura smanjuje razinu vlage u noktima, ostavljajući ih dehidriranima. Zbog toga nokti lakše pucaju.

Manikerka mnogih slavnih osoba čiji su rad prepoznali i prestižni svjetski magazini poput Vogea, Harpers Bazaara, Ella, GQ-a i iD-a, Mišel Hamfri  podijelila je par savjeta.

Redovno hidratizujte

Jako je važno da se redovno hidratizujete kako biste nadoknadili lipide.

Ako imate osjećaj da su vam ruke pretjerano suve, preporučuje se obavezno korištenje zaštitne kreme za ruke i nokte.

Nosite rukavice

Da, dobro ste čuli! Obavezno zaštitite svoje ruke i nokte tokom pranja ili čišćenja jer ti poslovi dehidriraju ruke i nokte.

Namažite zanoktice

Podmazivanje zanoktica zaštitiće lomljive nokte jer pomaže fleksibilnosti ploče nokta. Takođe pomaže zadržati nokte na odstojanju i hidratizuje okolnu kožu. Ako nemate ulje za zanoktice, možete upotrijebiti hranjivo ulje za tijelo i nanijeti ga na područje zanoktica.

Dodatak prehrani za ljepotu

Kvalitetni dodaci za kosu i nokte doprinose njegi spolja i iznutra. Preporučuje se uzimanje dodataka usmjerenih na kožu, kosu i nokte, koji sadrže selen, bakar i vitamin C. Oni svi pridonose održavanju normalnih noktiju.

Koristite nježne formule za pranje ruku

Izbjegavajte korištenje formula koje sadrže SLS (sulfate koji stvaraju pjenu za pranje ruku). Takve formule iritiraju i isušuju kožu i nokte i ostavljaju ruke zategnutim.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:38