Italijanski dizajner Đani Kalinjano / -DAN
11/04/2024 u 22:22 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Završno veče crnogorske nedjelje mode: Od klasične elegancije do modernih inovacija

Italijanski dizajner Đani Kalinjano otvorio je drugo veče fešn vika kolekcijom pod nazivom „Natura”

Završno veče crnogorske nedjelje mode proteklo je u znaku novih kolekcija italijanskog dizajnera Đanija Kalinjana, kreatorke Natalije Urbanove, studenata III godine modnog dizajna na UDG-u, ali domaćih i regionalnih brendova. Nakon sedam godina gost crnogorske nedjelje mode, dizajner Đani Kalinjano otvorio je drugo veče fešn vika kolekcijom pod nazivom Natura.

Pistom su se smjenjivali modeli nosivši elegantne i luksuzne kreacije inspirisane prirodom. U skladu sa ovogodišnjom kampanjom nedjelje mode koja nosi naziv „Priroda je Moderna‘ dizajner je u novoj kolekciji koristio najljepše zelene nijanse, smaragdnu i zlatnu boju uz neizostavne prirodne materijale poput brokata, pamuka i organze.

Prvi muzički predah uslijedio je uz jednog od najistaknutijih muzičkih umjetnika, Danijela Popovića, koji je promovisao spot za pjesmu Loćenska vila, posvećen Crnoj Gori.

-Dobro veče svima, ovo je promocija pjesme posvećena Crnoj Gori i svima onima kojima je Crna Gora u srcu - kazao je Popović.

Dizajnerka Dijana Radonjić Di Line,  predstavila je kolekciju Liberta. Unikatne haljine koje prate žensku siluetu dominirale su kolekcijom izrađenom od visokokvalitetnih materijala. Svaka kreacija je rezultat kreativnog procesa koji odiše elegantnošću i luksuzom. 

Raznovrsnu ponudu modela predstavio je i čuveni brend Lisca prikazavši novu kolekciju kupaćih kostima modernog dizajna. Geometrijska igra uzoraka u boji marelice sa srebrnim podtonom ili crne sa svjetlucavim podtonom blago zlatne nijanse karakteriše modele u kojima ćete privlačiti poglede, kazali su iz brenda. Za one koji obožavaju cvjetne uzorke, moda se poigrala s digitalno preoblikovanim uzorcima egzotičnih cvjetova. Oni spajaju moderne krojeve s privlačnim detaljima koje obogaćuju nabori i zanimljivi dodaci.

Dječje kolekcije brendova Minny for kids i Beneton & Kinder Kids Modeling ispraćene su sa velikom pažnjom publike, a najmlađi manekeni su izmamili osmjehe svih prisutnih. 

Poznati glumac Moamer Kasumović i muzička zvijezda Isak Šabanović otvorili su reviju crnogorskog brenda Montana, nakon čega je pjevačica Nelly Al Mahmud promovisala numeru pod nazivom Gore od samoće. I studenti III godine modnog dizajna na UDG-u su imali svoju prezentaciju kolekcije, a Danijel Popović je još jednom oduševio publiku, ovoga puta izvedbom vanrevemenskog hit Džuli. Dizajnerka Natalija Urbanova zatvorila je drugo veče nedjelje mode kolekcijom koja se zove,,Believe in your dreams".

Kolekcija je namijenjena samouvjerenim damama koje znaju šta žele.

-To su ženstvene žene koje znaju šta žele, koje se bave kreativnošću i samorazvojem. Svaku haljinu kreiram sa velikom ljubavlju koja me inspiriše, kao i ljubavlju prema visokoj modi i klasičnoj muzici-kazala je ranije dizajnerka.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:20