/ -SKRINŠOT
25/11/2023 u 12:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bred Pit hoće da snimi film o Britni Spirs

Američki mediji pišu kako se borba za dobijanje prava na ekranizaciju knjige tek zahuktava kao i da je Britni Spirs oduševljena reakcijama na uspjeh knjige

Nije prošlo ni mjesec dana otkako je objavljena, ali autobiografska knjiga Britni Spirs "Žena u meni" (Woman in Me) postala je ogroman hit. Toliki, da je knjiga prodata u SAD u više od milion primjeraka i zasjela je na prvo mjesto top liste The New York Timesa.

Zato ne čudi što su mnoge slavne osobe iz sveta filma iskazale interes za ekranizaciju knjige. Među njima su, javlja tabloid PageSix, Riz Viterspun, Margo Robi, ali i Bred Pit.

U svojim memoarima Britni je iskreno progovorila o svom životu i karijeri, uključujući detalje o vezi s Džastinom Timberlejkomkao i o borbi za starateljstvo nad svojom djecom. Ali, informacija da bi kompanija Plan B Entertainment, čiji je vlasnik Bred Pit, željela da ekranizuje ovu knjigu na društvenim je mrežama izazvala brojne negativne reakcije a namjeru da produciraju priču o ženi koja je žrtva nasilja smatraju – licemernom. Jedna osoba je tako podsjetila kako je Pit, preko svoje kompanije, producirao filmove kao što su "She Said", "Blonde" i "Women Talking", ali smatra da slavni glumac na taj način nastoji da rehabilituje svoju sliku u javnosti prikazujući feminističke priče.

Uglavnom, zamijera mu se što sada producira filmove koje se bave temom nasilja na ženama a sarađivao je s filmskim mogulom Harvujem Vajnsinom čak i pošto je saznao za njegovo nasilničko ponašanje zbog kojeg je završio u zatvoru.

Pit je demantovao te tvrdnje u slučaju filma "Killing Them Softly" iz 2012. godine u kojem je glumio a koji je distribuirala kompanija HArvija Vajnstina. Kasnije se ustanovilo da Pit i Vajnstin nisu bili u direktnom kontaktu. Spominjala se i moguća saradnja na filmu "Inglourious Basterds" iz 2009. koji je VAjnstin producirao, Kventin Tarantino režirao je a Brad Pit glumio, ali je i tu ustanovljeno da je Pit sarađivao s Tarantinom a ne sa VAjnstinom. Očigledno mu nije pomoglo ni to što je Gvinet Paltrou u intervjuu iz 2018. godine ispričala kako je Pit prijetio Vajnstinu da će ga ubiti zbog njegovog nepristojnog ponašanja prema čuvenoj glumici tokom sastanka iz 1994. godine.

Uglavnom, američki mediji pišu kako se borba za dobijanje prava na ekranizaciju knjige tek zahuktava kao i da je Britni Spirs oduševljena reakcijama na uspjeh knjige ali da neće žuriti s donošenjem odluke o tome kome će na kraju pripasti prava na ekranizaciju knjige.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 10:00