Britni Spirs / -EPA
24/10/2023 u 11:18 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Britni Spirs je zamalo dobila ulogu u filmu „Beležnica"

Prema Beriju, pjevačica, koja sada ima 41 godinu, pobijedila je mnoštvo drugih glumačkih nada

Rajan Gosling i Rejčel Makadams bili su predmet ljubomore svih koji su čeznuli za vrhunskom holivudskom ljubavlju Noe i Ali u filmu "Beležnica". Ali legendarni snimak sa audicije, koju je dvije decenije skrivao holivudski direktor kastinga Metju Beri, nedavno je ugledao svjetlost dana, pa je otkriveno koliko je tada 21-godišnja Britni Spirs bila blizu da osvoji glavnu ulogu nakon što je maestralno odglumila dio sa Goslingom. Prema Beriju, pjevačica, koja sada ima 41 godinu, pobijedila je mnoštvo drugih glumačkih nada, uključujući Kler Dejns, Skarlet Johanson, Ejmi Adams i Džesiku Bil, i bila je u užem krugu za ulogu Ali – prije nego što su se kreatori filma na kraju odlučili za Rejčel Makadams. Sada su svjetski mediji odlučili da pokažu kako se Britni ponašala na audiciji. Na snimku se vidi Spirsova, koja je nosila top od bijele čipke, i Gosling, koja stoji van kamere, kako zajedno čitaju scenario.

-Ne ostajem - počinje ona. -Pokušala sam da te pozovem da ti kažem da neću ostati, ali niko se nije javljao na telefon.

Boreći se da održi kontakt očima dok zadaje razorni udarac koji njen lik nastavlja sa svojim planovima da se uda za drugog muškarca, Spirsova je nastavila.

Dokazujući zašto je zaslužila da se bori za tu ulogu, ona tada počinje da plače dok govori Goslingu:

-Molila sam se da pogineš u ratu, zaista, ali ne i da umreš. Osjećala bih se potpuno užasno da si umro. Ali nekako nisam željela da ne budeš više živ jer nisam mogla da podnesem pomisao da si sa nekom drugom, ili da se više nikada ne vidimo. Dakle, moram da idem, u redu?

Prema Berijevim riječima, Britnin zadivljujući prikaz sirovih emocija "oduvao" je producente filma – i gotovo joj obezbijedio ulogu u filmu, prije nego što je Makadamsova stala pred kameru i izabrana za idealnu glavnu damu.

-Britni nije bila samo dobra – bila je fenomenalna- rekao je Beri prisećajući se audicije u studiju u Los Anđelesu 18. avgusta 2002.

-Bila je to teška odluka. Britni nas je sve oduševila. Vilice su nam bile na podu. Bio sam oduševljen. Apsolutno oduvan. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 10:02