Netflix  / -SHUTTERSTOCK
01/12/2023 u 11:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Švedski triler je prvi na listi najgledanijih serija na Netfliksu

Riječ je o trileru koji namjerno izbjegava klišee i priča uzbudljivu priču koja nas tjera da nagađamo do poslednjeg trenutka

U hladnim danima nas uvijek privlače uzbudljive triler serije koje traže pažnju i ušuškavanje. A ovih dana je na Netfliksu na prvom mjestu gledanosti jedna baš takva. Naime, riječ je o seriji "A Nearly Normal Family", koju je adaptirao Netfliks prema istoimenom romanu Matijasa Edvardsona i ima vrlo posebnu narativnu strukturu. Riječ je o trileru koji namjerno izbjegava klišee i priča uzbudljivu priču koja nas tjera da nagađamo do poslednjeg trenutka.

Radnja serije se odvija u malom predgrađu Lunda u Švedskoj i upoznali smo se sa savim običnom porodicom Sandelovima, koju čine sveštenik Adam sa suprugom advokaticom Ulrikom i ćerkom Stelom.

Ćerka je malo buntovna, a porodična slika koju su izgradili Sandelovi odjednom se raspada.

Adam otkriva ubistvo, a niko drugi nego njegova ćerka je optužena i uhapšena. Ono što je najgore, čak postoji dovoljno dokaza da je ona zaista počinila to.

Ali da li može srećna porodica da se nosi s ovim optužbama? Mogu li da saznaju istinu o ubistvu i šta će to da učini njihovoj porodici? Dok se suočavaju s istinom o postupcima svoje ćerke, moraju da se suoče i sa svojim tajnama i lažima.

"A Nearly Normal Family" se vješto poigrava se različitim perspektivama. Događaje vidimo i iz Adamove i iz Steline i iz Ulrikine perspektive.

Svaka osoba ima svoje tajne i različite nivoe spoznaja. Nakon što su nam prikazane sve tri perspektive, imamo potpunu sliku incidenta – a to je baš zadovoljavajuće u trileru. Čak i ako je, naravno, potpuno jasno da ne možete da vjerujete nijednoj narativnoj perspektivi – jer svaka od njih ima svoje motive i tajne.

Međutim, serija izbjegava potpuno pogrešno predstavljanje događaja ili neprikazivanje događaja.

Ovo nije nov koncept, ali vrlo dobro pristaje ovom formatu trilera, a Netfliks ga ovdje implementira na uzbudljiv način, navodi Miss7.

Duboke i ozbiljne teme takođe se obrađuju na osjetljiv i složen način. Vidimo kako se ljudi različito nose s pitanjem seksualnog nasilja – iz muške i ženske perspektive. Postavlja se i pitanje koliko daleko bi neko išao da zaštiti voljenu osobu. Šta ako niste sigurni da li je on ili ona zaista počinio zločin? Jer i gledaoci sve vrijeme, kako se radnja razvija, mijenjaju mišljenje. Da li je Stela ubica ili nije?

Tako da, ako vam je potrebna neka drama, Netfliks je pravo mjesto za vas.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. februar 2024 12:10