Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
10/03/2023 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U mašinu za veš ubacite crni biber – sprječava promjenu boje na odjeći

Tokom svakog pranja veša koristite deterdžent, ali i deterdženti mogu da ostave tragove na vašoj odjeći, posebno na crnim i drugim tamnijim odjevnim komadima

Ako ste prali odjeću i primjetili da su neki odjevni predmeti promijenili boju ili imaju fleke - to može biti prilično frustrirajuće. Da li znate da crni biber može riješiti neke od tih frustracija?

Tokom svakog pranja veša koristite deterdžent, ali i deterdženti mogu da ostave tragove na vašoj odjeći, posebno na crnim i drugim tamnijim odjevnim komadima. Glavni krivac za to jesu ostaci sapuna koji se zalijepe za odjeću.

Da biste to spriječili, koristite crni biber. Dovoljno je samo pomiješati kašičicu crnog bibera s deterdžentom koji sprječava promjenu boje na odjeći. Važno je da postavite vrlo nisku temperaturu programa pranja.

Struktura crnog bibera sprječava da se ostaci sapuna zalijepe za vašu odjeću. Osim toga, crni biber sprječava prenošenje boja na odejći, piše Tips and tricks, prenosi N1.

Osim crnog bibera, povremeno možete dodati tabletu za mašinu za pranje posuđa. Stručnjaci preporučuju puštanje mašine da radi prazna jednom mjesečno s jednom ili dvije tablete za pranje posuđa. Namjestite mašinu na 90 stepeni i pustite je da radi neko vrijeme – tako ćete joj produžiti vijek trajanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 19:04