Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

IZVJEŠTAJ OMBUDSMANA ‘‘DANA‘‘ ZA AVGUST 2023. GODINE

DOBIJEN JEDAN ZAHTJEV

 

Ombudsmanu ‘‘Dana‘‘ 1. avgusta obratila se Anita Štimac sa zahtjevom da se fotografija koja je objavljena na portalu ‘‘Dana‘‘, uz naslov ‘‘Frajle borbu sa bivšom menadžerkom nastavlja na sudu‘‘, potpiše njenim imenom, pošto je ona njen autor.

‘‘Primijetila sam da fotografija nije potpisana s mojim imenom kao autorom, no želim Vas obavijestiti da sam ja zapravo autor te fotografije. Fotografija je snimljena 11.06.2023. na koncertu benda The Frajle u Stubičkim Toplicama u Hrvatskoj i menadžerica benda mi je potvrdila da je fotografiju poslala zajedno s mojim potpisom, jasno označenim kao autor‘‘, navela je Štimac u svom obraćanju ombudsmanu, koje je istovremeno proslijedila i urednici u ‘‘Danu‘‘ Danici Tomašević.

  Da je ona autorka fotografije priložila je dokaze za to, u vezi kojih je konstatovala: ‘‘Molim Vas da pažljivo pregledate ove dokaze i ispravite potpis autora fotografije kako biste naznačili da sam ja autor. Ako trebate dodatne informacije kako biste potvrdili moje tvrdnje, slobodno me kontaktirajte.

   Nadam se da ćemo ovaj problem riješiti bez daljnjih komplikacija, te zahvaljujem na Vašoj pažnji‘‘.

   Odmah po upoznavanju sa zahtjevom Anite Štimac, ombudsman je kontaktirao urednicu Tomašević, koja mu je saopštila da je greška odmah ispravljena i da je o tome obavijestila Štimac, da joj je objasnila kako je do greške došlo i da joj se izvinila. Takođe, ombudsmanu je proslijedila i mejl u kome je to sadržano, a koji je uputila Aniti Štimac.

  Ombudsman je ocijenio da i on ima obavezu da joj se obrati, pa joj je 3.avgusta poslao odgovor sledeće sadržine:

  Poštovana Anita, od koleginice Danice Tomašević, odmah sam obaviješten o  ispravljenoj nenamjernoj grešci i potpisivanju Vaše fotografije Vašim imenom, u što sam se i lično uvjerio. Time nije bilo potrebe za mojom intervencijom, koju bih, naravno, sproveo. I s moje strane, primite izvinjenje za ovaj propust. Hvala Vam što ste mi se obratili i na korektnom odnosu koji ste ispoljili prema redakciji ‘‘Dana‘‘, kazao je ombudsman u svom odgovoru, na kojem mu je istog dana zahvalila Štimac, kao i na ispravljenoj greški.

                                                            

Ombudsman ‘‘Dana‘‘

Ilija Jovićević

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:15