Vasilije Čarapić / -SRDJAN BOLJEVIC
28/05/2024 u 19:37 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Čarapić: Milatović revanšistički pokušava da destabilizuje vlast u Podgorici

Kako navodi što se tiče motiva za neglasanje izvještaja Čarapić ga vidi u činjenici da su odbornici Pokreta za Podgoricu glasali protiv Olivere Injac, zbog toga što ona nije podržala Jakova Mlatovića nakon što je on izašao iz Pokreta Evropa sad

Današnje glasanje u Skupštini Glavnog grada, gdje četiri odbornika Pokreta za Podgoricu nije podržalo izvještaj o radu gradonačelnice Olivere Injac pokazuje da oni nisu dio parlamentarne većine, jer je ovo suštinski bio na neki način glasanje za povjerenje gradonačelnici, kaže za "Dan" Vasilije Čarapić, šef kluba odbornika PES-a.

– Činjenica da je DPS napustio sjednicu znači samo jedno, a to je da nije bilo dovoljno odbornika DPS-a u zemlji, kako bi zajedno sa odbornicima Pokreta za Podgoricu mogli da dođu do neke većine, koja bi mogla da dovede do neizglasavanja izvještaja.  Dakle, DPS nije glasao, iza razloga što nisu imali dovoljno odbornika na sjednici da podrže neizglasavanje izvještaja sa Pokretom za Podgoricu. To ukazuje da postoji njihova definitivna koordinacija. Mi smo to danas i vidjeli, oni su javno koordinisali na pauzama sjednice. Ovaj manevar sa DPS-om nije uspio - kaže Čarapić.

Kako navodi što se tiče njihovog motiva za neglasanje izvještaja Čarapić ga vidi u činjenici da su oni glasali protiv Olivere Injac, zbog toga što ona nije podržala Jakova Mlatovića nakon što je on izašao iz Pokreta Evropa sad. 

– U pitanju je čisti revanšizam, jer suštinski ne postoje razlozi ili argumenti koji bi opravdali neusvajanje izvještaja za prethodnu godinu. Izvještaj sadrži odluke koje su tokom godine glasali upravo ti odbornici, a donosila ih je gradonačelnica Injac i svi organi Glavnog grada, preduzeća i ustanove. Dakle, radi se o klasičnom političkom manevru. Mislim da je svima jasno da Jakova Mlatovića zajedno sa svojim odbornicima pokušava da destabilizuje vlast u Podgorici, ali to nije uspjelo. Vlast i dalje ima podršku i nadam se da će tako i ostati - zaključio je Čarapić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. jul 2024 03:12