/ -
16/05/2024 u 11:49 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Diplomatski gastro dan na Trgu nezavisnosti za vikend

U subotu 18. maja sa specijalitetima će se predstaviti Rumunija, a u nedjelju Italija i Srbija, poručili su iz Službe za međunarodnu saradnju i partnerstva

Trg nezavisnosti će u subotu i nedjelje biti mjesto druženja svih generacija jer će biti organizovan Diplomatic gastro day. U okviru ove manifestacije, kako su saopštili iz Službe za međunarodnu saradnju i partnerstva, predstavnici diplomatskog kora pripremaju nacionalne specijalitete zemalja čiji su predstavnici. U subotu 18. maja sa specijalitetima će se, od 12 do 15 sati predstaviti Rumunija, a u nedjelju od 12 do 15 - Italija, a od 17 do 19 - Srbija.

– Kako dvije godine nije bilo ovog događaja, odlučili smo da ga ponovo organizujemo, tako da su diplomatska predstavništva u Podgorici dobila poziv od strane Službe za međunarodnu saradnju i partnerstva Glavnog grada da uzmu učešće u Proljećnom pazaru i u okviru Gastro Day-a kroz pripremanje jela, približe svoje običaje i kulturu. Podsjećamo, Diplomatic Gastro Day organizovan je i 2022. godine, a ideja se pokazala kao veoma interesantna, jer pruža priliku da se građani i posjetioci Podgorice upoznaju sa kulturama i gastronomijom različitih država – saopštili su iz Službe. 

Iz Službe navode da u svijetu postoji mnogo razlika među ljudima, ali da ipak, sve ih spaja ljubav prema dobrom zalogaju.

– Iako nam je kuhinja nekih zemalja veoma čudna, dok je ne probamo, ne možemo tvrditi da li nam se sviđa ili ne. Zato pozivamo naše sugrađane da iskoriste priliku da probaju različite delikatese u okviru Gastro Day-a na Proljećnom pazaru, a možda i nauče kako da ih  sami spreme – navode iz Službe za međunarodnu saradnju i partnerstva. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:16