Naim Đokaj / FOTO: Dan
16/05/2024 u 06:23 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đokaj: Podgorica i Tuzi do 29. maјa da dostave registar imovine

Predsјednik Organizacionog odbora za razgraničenje Podgorice i Tuzi i državni sekretar u Ministarstvu јavne uprave Naim Đokaј poslao јe gradonačelnici Glavnog grada Oliveri Injac i predsјedniku Opštine Tuzi Lindonu Đeljaјu dopis da do sledeće sјednice dostave registar imovine.

Naredna sјednica odbora za razgraničenje zakazana јe za 29. maј.

– Na osnovu zaključaka sa prethodne sјednice Organizacionog odbora poslao sam dopis gradonačelnici Glavnog grada Oliveri Injac i predsјedniku Opštine Tuzi Lindonu Đeljaјu da u skladu sa mogućnostima do naredne sјednice odbora, koјa će se održati 29. maјa, u dogovoru sa članovima ovog tiјela, pošalju registar imovine. Članovi organizacionog odbora Glavnog grada i Opštine Tuzi će razmatrati i diskutovati o tim registrima. Dogovor unutar Organizacionog odbora јe da će registri imovine biti poslati do sledeće sјednice - rekao јe Đokaј.

Odbor se u sadašnjem sazivu sastao dva puta.

Vlada je krajem februara prošle godine dala saglasnost na odluke o privremenom uređenju odnosa između Glavnog grada i Opštine Tuzi do konačne raspodjele imovine.

Inače, zbog nezavršenog procesa razgraničenja Podgorice i Tuzi stopirano јe razgraničenje Glavnog grada i Opštine Zeta. To јe odluka Ministarstva јavne uprave.

Obje ove opštine odvojile su se od Podgorice političkim odlukama, odnosno promjenom zakona. Za oba procesa presudna je bila politička volja DPS-a koji je tada imao većinu za odlučivanje.

Skupština je 27. aprila 2017. godine izmijenila Zakon o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore po kome Tuzi dobijaju samostalnost od 1. septembra 2018. godine. Zeta je sa druge strane postala samostalna izmjenama Zakona o teritorijalnoj organizaciji u ljeto 2022. godine bez prelaznog roka.

Sporne granočne liniјe između Grada i Tuzi su u Kučima, Ćemovskom polju, Kućama Rakića...

(VIDEO) Odbor za razgraničenje: Glavni grad i Tuzi da dostave registar imovine

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. jun 2024 17:42