/ FOTO: SRđA BOLJEVIć
15/12/2023 u 13:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DZ Podgorica: Vanredna vikend vakcinacija protiv velikog kaslja, MMR-a i HPV-a

Vakcina protiv pertrutisa se daje u sklopu kombinovanih vakcina shodno uzrastu i prema Programu obaveznih imunizacija

Dom zdravlja Podgorica obaveštava građane Glavnog grada da će se obaviti vanredna vikend vakcinacija protiv velikog kašlja, MMR-a i HPV-a

- Vakcinacija će se obaviti u zdravstvenom objektu Stara Varos (Pobrežje) zbog novonastale situacije usljed javljanja velikog kaslja u epidemijskoj formi, u danima vikenda do kraja decembra u terminu od 09-17 časova će biti organizovani vanredni termini za vakcinaciju djece. U istom terminu obavljaće se vakcinacija protiv malih boginja (MMR), portiv humanog papilloma virusa (HPV) za djevojčice uzrasta od 9 do 18 godina- navodi se u saopštenju.

Apeluju na sve roditelje i staratelje koji imaju djecu koja nisu primila sve tri doze pertrutis vakcine iz primarne serije, kao i djecu koja nisu revakcinisana u drugoj godini života i pred polazak u školu da dovedu svoju djecu i da ih zaštite od obolijevanja od velikog kašlja.

- Vakcina protiv pertrutisa se daje u sklopu kombinovanih vakcina shodno uzrastu i prema Programu obaveznih imunizacija- navode u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 21:27