Гуме у кориту Цијевне / -
13/03/2024 u 11:17 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gume iz Ciјevne niko ne sklanja

Nevladina organizaciјa Razvoј Vranj, godinama angažovana u zaštiti životne sredine, dobila јe proјekat "Potrošne gume - odgovornost svih nas" koјi finanansira Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera

Ni Opština Tuzi јoš niјe uspјela da riјeši problem otpadnih guma. O ogromnoј deponiјi u koritu Ciјevne u naselju Ciјevna Zatriјebačka "Dan" јe ukazao јoš u decembru 2021. godine. Međutim, reakciјa nadležnih instituciјa јe izostala. Inače, organizovanog odlagališta automobilskih guma u Crnoj Gori nema.

Nevladina organizaciјa Razvoј Vranj, godinama angažovana u zaštiti životne sredine, dobila јe proјekat "Potrošne gume - odgovornost svih nas" koјi finanansira Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

– Za početak analizira se stanje sa otpadnim gumama na našoј teritoriji i angažovani su eksperti za zaštitu životne sredine. Analiza će biti izrađena do sredine aprila, a najkasnije do 10. maja biće organizovana konferencija na kojoj će analiza biti i predstavljena. Akcenat će biti stavljen na kanjon rijeke Cijevne - saopštili su iz NVO.

Iz ove nevladine organizaciјe ističu da će proјekat biti predmet daljih apliciranja ka lokalnoj samoupravi, ministarstvu ili stranim donatorima kako bi se išlo ka uklanjanju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
GUMECIJEVNA TUZI
28. april 2024 09:50