Хаџи Весна Вујошевић / -
17/05/2024 u 13:23 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Hadži Vesna Vujošević: Sve nas spaja ljubav prema dobrom zalogaju

Iako nam je kuhinja nekih zemalja veoma čudna, dok je ne probamo, ne možemo tvrditi da li nam se sviđa ili ne, poručila je Hadži Vesna Vujošević, v.d. rukovoditeljka Službe za međunarodnu saradnju i partnerstva

Sve nas spaja ljubav prema dobrom zalogaju, poručila je Hadži Vesna Vujošević, v.d. rukovoditeljka Službe za međunarodnu saradnju i partnerstva, najavljujući manifestaciju Diplomatic Gastro Day koja je zakazana za vikend na Trgu nezavisnosti. Ovu manifestaciju Glavni grad ponovo organizuje nakon dvije godine.  

– U svijetu postoji mnogo razlika među ljudima. Kulturološke, religijske, tradicionalne, pa i gastronomske. Ipak, sve nas spaja ljubav prema dobrom zalogaju. Iako nam je kuhinja nekih zemalja veoma čudna, dok je ne probamo, ne možemo tvrditi da li nam se sviđa ili ne. Zato pozivamo naše sugrađane da iskoriste priliku da probaju različite delikatese – rekla јe Vuјošević.

U subotu će se od 12 do 15 sati predstaviti predstavnici diplomatskog kora iz Rumunije, predstavnici diplomatskog kora Italiјe će delicije predstaviti u nedјelju od 12 do 15 sati, a Srbiјa od 17 do 19 časova. 

– Podsjetiću, 2022. godine, kao dio manifestacije Podgorički proljećni Pazar Glavni grad je po prvi put organizovao Diplomatic Gastro Day u okviru kojeg su predstavnici diplomatskog kora pripremali nacionalne specijalitete zemalja čiji su predstavnici. Ova ideja se pokazala kao veoma interesantna, uživali su i predstavnici ambasada i građani, međusobno se družili, a posjetioci Pazara su bili u prilici da nauče nešto više o kulturama i nacionalnim specijalitetima pojedinih država, te o tome kako ih pripremiti – navela јe Vuјošević.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. maj 2024 09:22