Горан Јанковић / - Архива
01/08/2023 u 07:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Janković: Lokalizovan požar u Doljanima, nema opasnosti od širenja

On je naveo da je ovaj požar podmetnut

Požar koji je sinoć izbio u podgoričkom naselju Doljani lokalizovan je, kazao je komandir Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Goran Janković i dodao da sada nema opasnosti od širenja ili nastanka novog požara.

- Brzom intervencijom naših pripadnika uspjeli smo da odbranimo stambene objekte što je bio prioritet a onda smo između 1.30 i dva sata poslije ponoći uspjeli da požar potpuno stavimo pod kontrolu i da do ranih jutarnjih sati u potpunosti lokalizujemo požar kada je u pitanju linija oboda gdje smo obezbijedili mogućnost širenja ili nastanka novog požara u tom dijelu, kazao je Janković u emisiji Dobro jutro Crna Goro "Volim ljeto" na TVCG.

(VIDEO) Podgorica: Veliki požar u Doljanima i na Kakarickoj gori

Janković napominje da je bilo ugroženo desetak kuća.

- Mogu reći da smo uspjeli u kratkom roku, i pored nepovoljnih vremenskih prilika prije svega da odbranimo stambene objekte a onda i u potpunosti da lokalizujemo požar i da sačuvamo borovu šumu, kazao je Janković.

Požar je, kaže, bio podmetnut.

- Ovo je definitovno podmetanje požara. Ne postoji nikakva mogućnost da je požar sam nastao niti su mogli uticati bilo koji faktori. Čak i u razgovoru sa mještanima njihove sumnje su bile da je neko u tom vremenu iza stambenih objekata podmetnuo požar. U ovom slučaju se ne radi o nemaru već o konkretnoj namjeri, kazao je Janković i najavio da će inicirati formiranje registra piromana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 09:15