Objekat ima mnogo nedostataka / Dan
14/03/2024 u 09:27 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kultni Stadion malih sportova bez vode, kanalizacije...

Postoje li imovinsko pravni sporovi oko ulice gdje bi se uradio vodovodno-kanalizacioni priključak za Stadion malih sportova provjeriće Agencija za izgradnju i razvoj grada.

Takođe, popisaće se i svi nedostaci na objektu koji postoje, dogovoreno je na jučerašnjem sastanku čelnika Sportskih objekata sa predstavnicima Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, izvođačem koji je radio rekonstrukciju stadiona firmom Grand desing, nadzornim organom Arhitektira aurea i projektantom firmom Arhient. Cilj je naći rješenje da objekat konačno dobije upotrebnu dozvolu.

”Aleksandar Vučković kaže da se po nekim informacijama pola ulice, tu gdje treba obaviti priključak Stadiona malih sportova na infrastrukturu, vodi na Vladu, a pola je crkveno zemljište

Stadion je prije tri godine rekonstruisan za 520.000 eura, ali nikada nije dobio upotrebnu dozvolu jer između ostalog nije prikopčan na kanalizacionu i vodovodnu mrežu. Bivša vlast je ovaj objekat svečano otvorila u avgustu 2020. godine, a to su uradili tadašnji gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i tadašnji predsjednik države Milo Đukanović, u završnici izborne kampanje.

– Dogovorili smo se da se naredne srijede u istom sastavu nađemo na Stadionu malih sportova i konkretno upoznamo sve njih sa situacijom. Evidentno je i svi se slažu da postoje problemi, a direktor Agencije Dragan Senić preuzeo je obavezu da te probleme otkloni. Ostalo je da Agencija provjeri da li postoji imovinsko pravni sporovi oko ulice gdje bi se uradio vodovodno-kanalizacioni priključak. Takođe, i da se popišu svi nedostaci koji postoje, od agregata, semafora koji je predviđen, podloge za košarkaško igralište i podloge za igranje, pa do završetka elektro instalacija... Gradonačelnica Olivera Injac je pokrenula čitavu priču kako bi se Sportskim objektima pomoglo da objekat stavimo u funkciju i valorizujemo ga, pa sam siguran da će problem koji postoji uskoro biti riješen - rekao je Aleksandar Vučković, v.d. direktora Sportskih objekata.

image

Aleksandar Vučković

Dan

Vučković kaže da se po nekim objašnjenjima pola ulice, tu gdje treba obaviti priključak, vodi na Vladu, a pola je crkveno zemljište.

– Dragan Senić je rekao da će da vidi da li su problem imovinsko pravni odnosi i šta Agencija tada nije uradila, a bila je obavezna, te šta još treba objektu da bi bio funkcionalan. Izvođač je rekao da su drugi problemi nastali jer je falilo novca. Naime, on je mislio da objekat treba da se rekonstruiše, a ustvari ga je trebalo srušti i graditi novi. Hiljadu propusta tamo ima. Sve to će sada dodatno da nas košta, ali ne znamo koliko dok se sve ne popiše. Izvođači su naveli i da im nešto nije plaćeno, ali da su oni završili što je do njih - kaže Vučković.

Inače, ovo je još jedan od naslijeđenih problema.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:23