Mandić / - IGOR SLJIVANCANIN
18/12/2023 u 16:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mandić: Podgorica je najvažniji motor ekonomskog razvoja Crne Gore

Sa pozicije predsjednika Skupštine Crne Gore daću svoj maksimum kako bismo ostvarili što bolju saradnju između našeg narodnog doma i svih lokalnih samouprava, a posebno sa lokalnom samoupravom Glavnog grada, naveo je on

Glavni grad naše države je više od administrativnog centra - on upravo oslikava Crnu Goru u njenom istinskom spoju sjevera sa jugom, istoka sa zapadom – spoju kultura i naroda koji čine dušu naše zemlje, poručio je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić povodom 19. decembra, Dana opštine Podgorica.

- U ime Skupštine Crne Gore i svoje lično, želim da svim građanima Glavnog grada iskreno čestitam Dan opštine. Podgorica je kroz istoriju bila mjesto od posebne važnosti za naše prostore, počevši od čuvenog rimskog municipijuma Duklje, preko Ribnice koja je iznjedrila Stefana Nemanju, rodonačelnika dinastije Nemanjića i samim tim dugi niz godina prepoznavala se kao Nemanjin grad. Danas, kada predstavlja administrativni, društveni i politički centar naše države, Podgorica je ne samo Glavni grad, nego i najvažniji motor ekonomskog razvoja Crne Gore, naveo je Mandić.

Kazao je da će upravo u tom kontekstu glavni grad, kao i svi njegovi žitelji uvijek imati punu posvećenost parlamenta.

- Sa pozicije predsjednika Skupštine Crne Gore daću svoj maksimum kako bismo ostvarili što bolju saradnju između našeg narodnog doma i svih lokalnih samouprava, a posebno sa lokalnom samoupravom Glavnog grada, koja predstavlja trećinu ukupnog stanovništva Crne Gore, naveo je Mandić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 10:01