Miloš Mašković / -MILOš MAšKOVIć
29/04/2024 u 18:38 h
M.VujisićM.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mašković: Obesmišljavaju javni prevoz

Prekid u kontinuitetu rada javnih servisa zbog bilo kakvog praznika, državnog ili vjerskog, obesmišljava njegovo postojanje i umanjuje njegovu funkcionalnost, saopštio je Miloš Mašković, odbornik SD-a

Gradski linijski prevoz u Podgorici neće raditi u nedjelju, 5. maja, i to zbog vjerskog praznika, dok će, na primjer, za 1. maj, raditi, napisao je Miloš Mašković, odbornik SD-a, na mreži X. On ističe da prekid u kontinuitetu rada javnih servisa zbog bilo kakvog praznika, državnog ili vjerskog, obesmišljava njegovo postojanje i umanjuje njegovu funkcionalnost.

– Gradski linijski prevoz u Podgorici neće raditi u nedjelju, 5. maja, i to zbog vjerskog praznika, dok će, na primjer, za 1. Maj, raditi. Ta informacija potvrđena mi je danas u više telefonskih razgovora sa predstavnicima preduzeća Putevi koji upravljaju Radnom jedinicom za linijski prevoz putnika. Nisam uspio doći do informacija o kakvoj odluci je riječ i na kojem zakonskom rješenju se ona temelji, iako sam dobio usmeno obećanje jednog od rukovodilaca u tom sektoru da ću tu informaciju dobiti – navodi Mašković

Mašković dodaje, da prekid saobraćaja gradskog prevoza može imati značajne posljedice za građane koji zavise od te vrste usluge za svakodnevne potrebe, kao što su odlazak na posao ili posjete ljekaru.

– Podgorica je glavni grad u kojem žive ljudi različitih religija, nacija, profesija, potreba… i koji žele da toga dana obavljaju svoje redovne obaveze. Prekid u kontinuitetu rada javnih servisa zbog bilo kakvog praznika, državnog ili vjerskog, obesmišljava njegovo postojanje i umanjuje njegovu funkcionalnost. Tom logikom, trebali bismo vatrogasce, zaposlene u Vodovodu i komunalnim preduzećima da pošaljemo kući. Nego, plašim se da se iza jedne ovakve odluke krije nešto mnogo opasnije – ističe Mašković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. jun 2024 10:55