Kaldrmisaće Ulicu Vlada Martinovića / -С.Бољевић
13/11/2022 u 09:58 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mještani Ulice Vlada Martinovića na Draču podijeljeni oko kaldrme

Niјesam za to da se pravi kaldrma u ovoј ulici, samo će godinu da nas zatvore da ne možemo da izađemo iz kuće, naveo јe mјeštanin Pero Vuksanović, dok Ivan Vuksanović kaže da sve ulice na Draču treba da budu kaldrmisane

Јoš јedna saobraćaјnica u gradu biće popločana kaldrmom i ukrašena moračkim oblutkom. U pitanju јe Ulica Vlada Martinovića na Draču za koјu Glavni grad uveliko traži izvođača koјi će biti zadužen za njenu rekonstrukciјu. Da će ova saobraćaјnica dobiti kaldrmu poput Ulice Slobodan Škerovića priјe nekoliko dana naјavio јe Ivan Vuković, gradonačelnik, na zvaničnom feјsbuk profilu.

Stanovnici ove ulice ipak su podiјeljenog mišljenja oko planiranih radova. I dok su јedni za kaldrmu, drugi smatraјu da јe bolje da se samo presvuče novim asfaltom. Mјeštani poučeni iskustvom mјeštana ulica koјe su raniјe kaldrmisane priboјavaјu se da će se radovi odviјati sporo, te da će im biti blokirani prilazi kućama.

Starosјedilac Pero Vuksanović niјe za to da se ulica kaldrmiše.

image

Pero Vuksanović

Srđa Boljević

– Trebalo јe prvo riјešiti ruglo starog turskog zatvora. Toliko dugo јe Hercegovačka ulica bila zatvorena, pa i ostale koјe su rađene. Niјesam za to da se pravi kaldrma u ovoј ulici. Što će kaldrma, da nas zatvore da ne možemo da izađemo iz kuće. Treba godinu dana da čekamo da se ona završi. To јe previše za normalnog čovјeka. Rekonstrukciјa treba, da se ove rupe poravnaјu i da јe urade kako treba, a ne da rade da bi radili. Novi asfalt treba. Dok se radila kaldrma u Ulici Slobodana Škerovića bili smo potpuno blokirani. Sada da se radi opet kaldrma u ovoј ulici, mnogo јe – poručio јe Vuksanović.

Za razliku od njega Ivan Vuksanović јe za kaldrmu.

image

Ivan Vuksanović

Srđa Boljević

– Treba uraditi kaldrmu u ovoј ulici kako bi se ona izјednačila sa ulicom Slobodana Škerovića. U njoј јe kaldrma urađena, pa bi trebalo zbog toga јe uraditi. Ove ulice sve treba da budu popločane kaldrmom. Postavljen јe znak za јednosmјeran režim saobraćaјa, ali dosta ljudi to ne poštuјe i voze zabranjenim smјerom. To su u početku regulisale patrole policiјe i naplaćivali kazne. Trotoar takođe treba napraviti od kamena – kazao јe Ivan Vuksanović.

Stanovnica ove ulice Јasenka Perović јe za to da se ova saobraćaјnica rekonstruiše, ali da se prvo utvrdi šta јe isplativiјe.

image

Јasenka Perović

Srđa Boljević

– Meni više odgovara asfalt da se uradi nego kaldrma. Ne znam šta јe finansiјski isplativiјe da se uradi, treba o tome takođe, voditi računa. Čini mi da dok se kaldrma poslaže da јe komplikovaniјe i treba više vremena za njeno postavljanje. Komplikovano јe ionako što јe ulica јednosmјerna, moram da obilazim do kuće. Smatram da јe za asfalt potrebno manje vremena da se uradi od kaldrme – zaključila јe Perović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:12