Loši putevi u Piperima / - Dan
01/04/2024 u 06:39 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nakon naјave blokade autoputa iz "Puteva" obećavaju: Putari u Pipere stižu priјe 15. aprila

Početak radova na području Pipera planiran je nakon završetka kružnog toka prema Tuzima, a to je prije 15. aprila, saopštio je za "Dan" Bojan Popović, tehnički direktor preduzeća Putevi.

Reakciјa Bojana Popovića usliјedila јe nakon što je prije tri dana na Feјsbuk stranici Pipera objavljeno da će 15. aprila blokirati kružni tok na autoputu na Zlatici, nezadovoljni јer čelnici Puteva niјesu ispunili obećanje da će sa asfaltiranjem uskoro početi.

– Preduzeće Putevi na čelu sa izvršnim direktorom Radošem Zečevićem predano radi na sanaciji svih prioritetnih dionica u Podgorici. Prema našoj internoj dinamici, početak radova na području Pipera je planiran nakon završetka kružnog toka prema Tuzima, a to je prije 15. aprila. Taj dinamički plan pripremljen je prije obaveštenja na društvenim mrežama jednog od nekoliko piperskih udruženja, kao i to da poslovanje preduzeća na čijem smo čelu, ne mogu da uređuju plemenska udruženja zastupljena u Glavnom gradu. Procedura za izvođenje radova je kompleksan proces i ne zavisi samo od izvođača radova, u ovom slučaju Puteva - rekao je Popović.

Mјeštani Stiјene: Mjesna zajednica nije plemensko udruženje

Na navode tehničkog direktora Puteva Bojana Popovića reagovali su mještani naselja Stijena, u Piperima, koji kažu da su se godinama obraćali za asfaltranje puta mjesnoj zajednici i Glavnom gradu, a ne nikakvim "plemenskim udruženjima". Oni su našoj redakciji dostavili jedan od zahtjeva upućen MZ Stijena na proljeće 2022. godine i odgovor tadašnjeg rukovodstva MZ da je zahtjev za asfaltiranje puta Drezga-Grudica prihvaćen i upućen Sekretarijatu za saobraćaj. Kako su naveli oni su isti ovaj zahtjev nakon promjene vlasti u Glavnom gradu obnovili i poslali Sekretarijatu za lokalnu samoupravu. Stoga kažu da ne stoji izjava da se mještani Pipera obraćaju plemenskim udruženjima. Naveli su i da imaju registar dokumentacije ili bolje reći zahtjeva bez odgovora koji u zadnjih deset godina šalju Glavnom gradu za asfaltiranje ovog putnog pravca.

Tri dana priјe na FB stranici Piperi saopšteno јe da, ukoliko do 15. aprila Putevi ne krenu sa asfaltiranjem, prošlog ljeta dogovorenih 8,5 kilometara, Piperi će toga dana blokirati kružni tok na autoputu na Zlatici. Oni u postu dalje navode da јe budžetom Glavnog grada za 2023. godinu izdvojeno 6.000.000 eura za novo asfaltiranje, sanaciju i rekonstrukciju putne mreže u seoskom području, ali da je od toga u Pipere, sem 300 metara puta koji je završen u Gornjim Rogamima, uloženo nula eura. Saopštili su i gdјe su sve do sada putari asfaltirali, ističući da јe i u gradskom području asfaltiran svaki "divlji kvart".

– Asfaltirani su i Donji Rogami do svake doseljeničke kuće, i 300 metara kod crkve u Gornje Rogame. Što se tiče Pipera - ni centimetar nije asfaltiran. Prošlo ljeto je lično Radoš Zečević dolazio da obiđe teren - do na vrh Radovča, zajedno sa tehničkim direktorom i inžinjerima, ostao je bio da je rok 1. septembar. Potom je dat rok 1. oktobar. Zatim je dao rok 4. februar, čim se most na Širaliji rašaluje. Kako vidite - ni dan danas ih nema! Zato mi dajemo rok- ako se do 15. aprila ne krene u asfaltiranje, prošlog ljeta dogovorenih 8,5 kilometara, Piperi će blokirati kružni tok na autoputu na Zlatici tog dana. Hvala preduzeću Putevi na bratskoj i poštenoj raspodjeli dobijenih sredstava – piše u postu na FB stranici Piperi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:53