/ - FOTO: PES
26/10/2023 u 15:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbornici PES-a: Vuković za pet godina častio radnike preko 2.000.000 eura

Bivši gradonačelnik Vuković je bez ovlašćenja oštetio budžet Glavnog grada u momentu kada je donio nezakonitu odluku da se isplati iznos od 40 eura mjesečno za više od 1.100 zaposlenih, navode iz PES-a

Klub odbornika Pokreta "Evropa sad" u Skupštini Glavnog grada saopštili su da nova gradska uprava radi zakonito za razliku od bivšeg gradonačelnika Vukovića "koji je u svom stilu nezakonito i bahato čašćavao zaposlene u Glavnom gradu novcem građana u iznosu od 400.000 eura godišnje od 2019. do 2023. godine".

- Bivši gradonačelnik Vuković je bez ovlašćenja oštetio budžet glavnog grada u momentu kada je donio nezakonitu odluku da se isplati iznos od 40 eura mjesečno za više od 1.100 zaposlenih koji rade u sistemu glavnog grada. Za ove odluke nijesu postojale nikakve zakonske osnove da se dodijele naknade za troškove prevoza, što je i potvrđeno od strane revizora u izvještaju za 2022. godinu. Ovo je bila čista politička zloupotreba od strane bivšeg gradonačelnika u svrhu podsticanja radnika da glasaju za DPS- navode iz PES-a.

Pitaju se koliko bi mogli imati novih parkova, igrališta ili parking mjesta u gradu, za novac koji je, kako navode, nezakonito isplaćen.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. mart 2024 18:28