/ -
15/05/2024 u 19:55 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Opština Zeta nije pristala na selektivno isticanje zastava na ulicama

Iz DPS-a su reagovali konstatacijom da vlast u Zeti jasno šalje poruku da Zeta počinje tamo gdje se crnogorska zastava na Dan državnosti ne vijori

Sekretar za planiranje prostora Opštine Zeta Milan Stanović tvrdi da je preduzeće Komunalne usluge dobilo nalog iz Glavnog grada da uoči proslave 21. maјa okite zastavama magistralni put od Podgorice do kružnog toka, odnosno skretanja za aerodrom.

– Obzirom da nisu htјeli da okite čitavu teritoriјu Opštine Zeta, zatraženo јe da postavljene uklone, јer su ih postavili bez naše saglasnosti, pa se taј potez može tumačiti kao obilježavanje teritoriјe. To tvrdimo obzirom na njihove pretenziјe iskazane u razgovorima za razgraničenje. Zastave su ostale do skretanja za KAP, odnosno nekih od 300 do 400 metara unutar teritoriјe koјa јe Zakonom o teritoriјalnoј organizaciјi Crne Gore prepoznata kao nesporna teritoriјa Opštine Zeta - kaže Stanović.

Reagovao je Opštinski odbor DPS-a Zeta sa tvrdnjom da "Opština Zeta ne slavi 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore, jer vlast u Zeti duboko žali što Crna Gora nije više 27. izborna jedinica bivše državne zajednice sa Srbijom gdje smo se pitali taman koliko se Asanović pita u Zeti".

– To je zaključak koji se izvodi iz brze intervencije da se zastave Crne Gore skinu sa svih stubova u Zeti da ne bi "smetale" onim građanima koji Zetu doživljavaju kao srpsku Spartu, a ne nikako kao kolijevku, milenijum duge, državnosti Crne Gore. Možda vlast u Zeti nije u stanju da angažuje dizalicu i zamijeni oštećenu rasvjetu zbog čega je pola Zete u mraku, ali zato u roku od par sati, brzom akcijom uklanja "greškom" postavljene zastave Crne Gore i jasno šalje poruku da Zeta počinje tamo gdje se crnogorska zastava na Dan državnosti ne vijori - saopštili su iz DPS-a Zete.

Iz ove partije kažu da su Zećani od nove vlasti očekivali makar nešto.

– Dobili su mrak zbog pokvarene rasvjete ili svakodnevnog nestanka struje, rupe zbog "izostalog razgraničenja", jer asfalt bez granica ne može, dobili su poreske prijave za godinu unaprijed i račune za odvoz neodvezenog smeća. Dobili smo doduše i nove službe i preduzeća koja ne rade ništa, a čiji rukovodioci po ključu dolaze iz drugih opština, jer Zećani nijesu dovoljno kvalitetan kadar ili možda nijesu u direktnim rodbinskim odnosima sa Milanom Kneževićem i ne dolaze iz Mojanovića - navode iz DPS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 20:49