/ - FOTO: ALEKSANDAR ZEKOVIć
30/08/2023 u 09:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Otrovani psi u Siti kvartu, gradske vlasti da reaguju

Rešavanje problema napuštenih i životinja koje žive na ulici njihovim trovanjem je nehumano i predstavlja krivično djelo i protivno je svim istinskim vjerskim uvjerenjima, naveo je on

U naselju City kvart u Podgorici bačen je otrov od kojeg već danima stradaju psi, saopštio je Aleksandar Saša Zeković, samostalni odbornik u Skupštini Glavnog grada Podgorice i član pokreta Građanska inicijativa “21. maj”.

On je pozvao gradske vlasti da hitno da reaguju.

- U naselju City kvart je, dodaje, bačen otrov od kojeg već danima stradaju psi koji, iako na ulici, su bili vakcinisani i sterilizovani i potpuno bezopasni po stanovnike. Sa jednom monahinjom jutros sam sklonio leševe sa lokacija kojima se kreću građani na zelene površine i pozvao gradske službe da ih uklone. Životinje ne zaslužuju ovakvu patnju i smrt i nijesu odgovorni što su na ulici - ističe Zeković.

image

trovanje pasa

- FOTO: ALEKSANDAR ZEKOVIć

Kako je naveo, rešavanje problema napuštenih i životinja koje žive na ulici njihovim trovanjem je nehumano i predstavlja krivično djelo i protivno je svim istinskim vjerskim uvjerenjima.

- Svi koji se bave pružanjem pomoći životinja, kada se dogode ovakvi situacije, suočavaju se sa stanjem emotivne i mentalne iscrpljenosti i nespomoćnosti što se odražava i na njihovo zdravlje i kvalitet života - kazao je Zeković.

image

trovanje pasa

- FOTO: ALEKSANDAR ZEKOVIć

Predložiće da su na nivou Skupštine Glavnog grada osnuje posebna odbornička grupa podrške zaštiti životinja kako bi se podržao, unaprijedio i kvalitetnije pratio rad nadležnnih gradskih službi i pružala podrška nevladinim organizacijama i građanima koji brinu o životinjama.

- Pozivam nadležne da reaguju krivičnim prijava, informativnim kampanjama i kvalitetnijom komunikacijom sa javnošću kako bi se unaprijedila svijest, empatija i odgovornost prema životinjama - naveo je Zeković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 20:40