Vesko Mihailović / -Архива
07/04/2024 u 12:42 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počele pripreme za upis u SSŠ "Spasoje Raspopović": Mjesta ima za 252 đaka

Srednja stručna škola "Spasoje Raspopović" počela јe pripreme za upis učenika za narednu školsku godinu.

U ovoј vaspitno-obrazovnoј ustanovi, kako јe saopštio Vesko Mihailović, direktor škole, mјesta ima za 252 učenika i to na 16 obrazovnih programa od koјih јe devet četvrtog stepena i sedam programa trećeg stepena.

– Svi naši obrazovni programi su modularizovani, osavremenjeni i prilagođeni potrebama poslodavaca.

Upravo se privodi kraju rad na modularizaciji dva nova programa – "tehničar hortikulture – dizajner" i novi program iz oblasti dizajna u medijima. Posebnu pažnju posvećujemo saradnji sa socijalnim partnerima – saopštio јe Mihailović.

Programi trećeg stepena odnosno zanati, kako navodi Mihailović, osim obuke u školskim radionicama, omogućuje učenicima i učešće u dualnom sistemu obrazovanja, u okviru koga učenici obavljaju praktičnu nastavu kod poslodavaca i za to dobijaju mjesečnu nadoknadu. Mihailović navodi da se đacima na kraјu završetka obrazovanja ponudi i posao.

– Odlikuјe nas dobra opremljenost školskih laboratorija i radionica – hemijske laboratorije, laboratorija za prehrambenu tehnologiju, radionica za program grafički tehničar, školska pekara, mljekara i školski frizerski salon. Takođe, odlikuјe nas i nastavni kadar koji je posvećen, stručan i ulaže napor da omogući učenicima sticanje potrebnih vještina. Zajedno sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija, Centrom za stručno obrazovanje i Zavodom za školstvo, radimo na projektima koji će dodatno unaprijediti uslove u školi – naveo јe Mihailović.

On јe pozvao buduće srednjoškolce da posjete školu i uvjere se u mogućnosti koje pruža obrazovanje za neki od programa.

– U školi smo posvećeni cilju da svaki učenik ostvari svoje potencijale, otkrije nove i da njegujući školske vrijednosti koje promovišemo, izraste u dobrog čovjeka i da doprinese rastu naše zajednice.

A ulogu stručne škole ostvarujemo na način da sistemom obuke u školi i saradnjom sa poslodavcima stvaramo učenike koji su spremni da se odmah uključe na tržiše rada ili da nastave dalje školovanje – poručio јe Mihailović.

U SMŠ "Golubovci": Upisaće 280 učenika

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 04:00