09/07/2022 u 12:34 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podmetnut požar na brdu Gorica

Podnijećemo prijave protiv NN lica, kazao je Goran Janković, komandir Službe zaštite i spašavanja

Podmetetnut je požar na na brdu Gorica. Kako je kazao Goran Janković, komandir Službe zaštite i spašavanja brzom intervencijom ekipa Službe zaštite požar je ubrzo stavljen pod kontrolu.

– Na Gorici smo imali pojačne patrole i dežurstva. Očekivali smo ovakav momenat da će neko zbog vremenskih prilika da podmetne požar na Gorici. Podnijećemo krivičnu prijavu protiv NN lica. Dvije, tri godine imamo istu situaciju i niko se ne okreće – naveo je Janković.

Iz Službe zaštite i spašavanja je saopšteno da je dojava o podmetanju požara prijavljena u 21 čas. 

– Kako je prijavljeno, na brdu su primijećene dvije osobe kako podmeću požar. Ekipe Službe su i dalje na terenu pokušavajući da spriječe širenje požara. – naveli su iz Službe zaštite. 

U naselju Masline tokom dana takođe je izbio je požar.  Goran Janković, komandir Službe zaštite i spašavanja, je istakao da su ekipe upućene na teren i gase požar.

–  Gori trava i nisko rastinje, tri ekipe su na terenu i u toku je gašenje požara. Za sada je požar pod kontrolom, vjetar otežava gašenje, u blizini se nalazi nekoliko kuća. Ekipe će biti na terenu i pratiće situaciju – kazao je Janković. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 17:12