Ulica Petra Prlje / - ANDRIJANA DABANOVIć
01/03/2024 u 11:15 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poziv na sastanak "pustio" saobraćaj u Ulicu Petra Prlje

Tražimo da se konačno napravi trotoar od restorana "Pod Volat" do brijega Morače, saopštio je Mitar Radulović, organizator protesta

Pola sata nakon sto su stanovnici Ulice Petra Prlje u Staroj varoši zaustavili saobraćaj stigao je poziv iz Skupštine Glavnog grada da u ponedjeljak dođu na sastanak i pokušaju da riješe problem. Saobraćaj je u ovoj ulici pušten u 11 časova. Inače, stanovnici ove ulice kolima su blokirali saobraćajnicu u znak protesta zbog iscrtavanja parking mjesta.

Oni su ukazali da ulica nema trotoare kako bi pješaci normalno mogli da prolaze, a iscrtavanjem parkinga dodatno je sužena.

Starovarošani navode da su se više puta obraćali aktuelnoj ali i prethodnim gradskim upravama tražeći da na adekvatan način riješe problem saobraćaja u ulici. Međutim, dobijali su samo obećanja.

Blokirana Ulica Petra Prlje

Da su dobili poziv za sastanak saopštio je Mitar Radulović, organizator protesta. On je naveo da ga je kontaktirao Branko Vuković, potpredsjednik Skupštine Glavnog grada.

– Izgleda da je ovaj naš mali potez izazvao reakcije gradske uprave i nadam se da ćemo naći rješenje koje odgovara i nama i Glavnom gradu – rekao je Radulović.

On je saopštio da su nakon niza pokušaja, molbi, dopisa na koje nijesu dobili odgovor, odlučili da blokiraju saobraćaj u ulici.

– Blokirali smo ulicu u dijelu gdje ćemo najmanje da pogodimo saobraćaj u Podgorici. Ne možemo da funkcionišemo. Postavljene su parking pozicije i bukvalno je uskraćena sloboda kretanja. Potez od restorana "Pod Volat" do džamije uskratio je prolaz za sve pješake, bicikliste i roditelje, i ne možemo da se krećemo bezbjedno. Mi tražimo da se konačno napravi trotoar od restorana do brijega Morače – rekao je Radulović.

Mještanin Leka Dedivanović rekao je da je ovo prvi u nizu protesta koji će organizovati ukoliko sa Glavnim gradom ne postignu dogovor.

– Do sada nijesmo nailazili na razumijevanje nadležnih, a mi podsjećamo da su državni i partijski organi tu zbog građana, a ne obrnuto. Proteklih nekoliko godina se igraju promjenama režima saobraćaja, postavljanja različitih znakova, crtaju parking pa ga prekreče pa ponovo crtaju, a elementarne potrebe građana nijednom nijesu ispoštovali – kaže Dedivanović.

Podršku stanovnicima dao je Goran Šćepanović, odbornik PzP-a u Skupštini Glavnog grada, koji je inače stanovnik Stare varoši. On je naveo da se građana niko neće sjetiti ukoliko sami ne preduzmu nešto.

– Neka ne čekaju na nas iz uprave, jer ako se sami ne sjete da preduzmu nešto, teško da će što postići. Mi koji smo u upravi ne mislimo mnogo na građane i podsticem ih na što više ovakvih, pa čak i radikalnijih poteza ukoliko misle da nešto postignu – kaže Šćepanović.

On je naveo da je upoznat sa načinom življenja u Staroj varoši.

– Mučno je i teško živjeti u Staroj varoši, nažalost. Svima su nam u predizbornim kampanjama puna usta Stare varoši, a vidimo nažalost, kakva je. Dolazi do onoga "Stara varoš da te Bog ubije" – smatra Šćepanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:50