DPS ZETA / - FOTO: ANDRIJANA DABANOVIĆ
28/02/2024 u 12:06 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radonjić: Zeta ne smije biti zakinuta ni za metar svoje teritorije

Mihailo Anđušić poslanik u Skupštini Crne Gore kazao je da shodno odlukama partije, a nakon neposrednog izbora predsjednika i potpredsjednika partije, uskoro kreće izbor partijskog rukovodstva i na lokalnom nivou

lako su javnosti vrlo dobro poznati naši stavovi po pitanju razgraničenja Glavnog grada i Opstine Zeta kao i učinci u tom dijelu, nijesmo mogli ostati nijemi na kontinuirano problematizovanje teme granica opštine i pokušaja da se očigledan neuspjeh ostvarenja zacrtanih i obećanih ciljeva prikrije kroz pokušaj da sebi pripišu uspjehe za koje nijesu zaslužni, rekao je Dušan Radonjić, član Glavnog odbora DPS-a Crne Gore.

- U maniru pripisivanja rezultata prethodne DPS vlasti kroz prisvajanje realizacije investicija kao što je recimo kapela kod Nikolj crkve, na isti taj način, u kontinuitetu pokušavaju da kao svoj pregovarački uspjeh prikažu nešto što su kao takvo i naslijedili i što nikada nije ni bilo sporno pa aktuelizuju priču oko teritorijalne pripadnosti Aerodroma Golubovci koji je uvijek bio teritorija Zete isto kao i priču oko naselja Botun i Donja Cijevna koje smo im ostavili kao integralne, precizno definisane kroz odluku o naseljima koju smo usvojili pred kraj 2017. godine i koja je sastavni dio i današnjeg Statuta Glavnog grada gdje se jasno kaže i potvrđuje od Glavnog grada da su i Donja Cijevna i Botun naselja u Zeti - rekao je Radonjić.

On je kazao da DPS Zete ponovo mora naglasiti činjenicu za koju je spreman da se bori svim sredstvima da Zeta ne smije biti zakinuta ni za metar svoje teritorije.

- Isto tako ne možemo a da javno ne razobličimo sada već očigledan ishod performansa postavljanja table na Zabjelu koji će završiti kao neuspjeh kroz zaključke arbitražne komisije čiji će, kako kažu, zaključak biti konačan i obavezujući za obje strane. Prevedeno, traženi dio naselja Dajbabe neće pripasti opštini Zeta, a aktuelna nesposobna vlast će neuspjeh pokušati da prikrije naglašavajući da su se ipak izborili za naselja Botun i Donja Cijevna kao i za aerodrom Golubovci koji su bili teritorija Zete i prije nego li su oni preuzeli vlast - rekao je Radonjić.

Radonjić pita što je sa problemom groblja u Matagužima i zašto nije sprovedeno u djelo ono što je ranije urađeno, napisano i u zakonskoj formi usvojeno u dvije skupštine, zetskoj i gradskoj.

- Očigledno je da teritoriju ne mogu podijeliti niti je formalno pravno pripisati opštini ali ih to nije spriječilo da već nekoliko mjeseci imaju formiranu Direkciju za imovinu bez imovine na čelu sa Simin koja dolazi iz starosjedilačke zetske porodice koja je davno iselila pa je sad odlučila da se vrati i pomogne kad nam najviše treba jer kadra s pravnim fakultetom nema u Zeti. Ovakvim kadriranjem, vlast šalje poruku zahvalnosti svim građanima Zete na podršci od preko 5 hiljada glasova koju su do sad žestoko opravdali, kazao je Radonjić.

On kaže da je razočaravajuća nesposobnost a rekli bi i odsustvo znanja i rada pa možda čak i motiva nakon svega. Radonjić pita aktuelnu vlast, obzirom da tvore vlast na lokalnom i državnom nivou i da bi trebalo da mogu da se dogovore, šta će uraditi ako ne ostvare svoje teritorijalne ciljeve i pretenzije.

- Da li će Milan Knežević konačno stisnuti petlju i srušiti vlast u Podgorici ili će i dalje samo da prijeti iz prazne puške i tako pribavlja jeftinu medijsku pažnju praveći alibi za neuspjeh. Što ako arbitražni proces bude negativan po Zetu, da li će nesposobna vlast snositi odgovornost, oće li podnijeti ostavke ili proglasiti odcjepljenje i koridorom pruge Bar-Beograd pripojiti Zetu opštini Palilula jer ta opština makar ima svoje simbole a Zeta ne još- kaze Radonjić. On je podsjetio Zećane da su od trenutka stvaranja Gradske opštine 2006. godine do momenta predaje vlasti Zetu transformisali iz Mjesne zajednice u okviru Podgorice do punopravne opštine, da su njenu teritoriju, kroz lokalne odluke i zakon o teritorijalnoj organizaciji uvećali za preko 2.150 hektara i da su u tom periodu uložili preko 70 miliona eura u direktne investicije u infrastrukturu.

Mihailo Anđušić poslanik u Skupštini Crne Gore kazao je da shodno odlukama partije, a nakon neposrednog izbora predsjednika i potpredsjednika partije, uskoro kreće izbor partijskog rukovodstva i na lokalnom nivou.

- Opstinski odbor DPS Zete je krenuo u jedan demokratski proces koji za sobom nosi neposredan izbor partijskog rukovodstva. Ovaj proces će podrazumijevati i reoganizaciju i izbor svih ostalih organa partije na lokalnom nivou - izvršnog i opštinskog odbora, kao i mjestnih odbora. Pozivamo sve partijske aktiviste da se uključe u proces reorganizacije partije koji će rezultirati njenom postavljanju na još viši nivo. Sasvim sigurno da će navedene aktivnosti donijeti novu energiju, osnažiti partiji kako bismo se na još učinkovitiji način i u narednom periodu boriti za dobrobit i interese građanki i građana Zete - rekao je Anđušić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. april 2024 23:02