Protest roditelja učenika OŠ Oktoih / - FOTO: DAN
11/06/2023 u 11:32 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Roditelji učenika OŠ "Oktoih" nezadovoljni odlukom Ministarstva da budući prvaci nastavu pohađaju u RC "Podgorica"

Ta škola je prilagođena djeci koja idu tamo, učionice su manje, osnovce se manja odjeljenja koja ce se rasformirati kako se gdje bude prelazilo, a tamo se ulazi u prostor koji je po nasem sudu nepotrebno oduzimati djeci koja tamo idu, kazao je Palibrk

Roditelji učenika OŠ "Oktoih" protestovali su ispred škole nezadovoljni rješenjem Ministarstva prosvjete da, zbog prebukiranosti škole, buduci prvaci nastavu pohadjaci u Resursnom centru "Podgorica". Kako je kazao Saša Palibrk, iz Savjeta roditelja, ogorčeni su sa postupanjem ministarstva proteklih godina, a naročito u zadnjih par sedmica.

- Nama je pred sam kraj skole ponuđeno rješenje poslovni prostor u podrumu stambene zgrade ispod Ljubovića. Vjerovali ili ne u Crnoj Gori ne postoji nijedan zakon koji štiti prava djece, pa se nadležni mogu odlučiti da im nastavu organizuju bilo gdje. Mi smo kao Savjet roditelja odbili i pitali postoji li ijedno drugo rješenje. Rečeno nam je da ne postoji. Kada su se stanari te zgrade pobunili onda se pojavilo rješenje Resursnog centra. Mi smo tražili da nas saslušaju jer su nam dva dana pred kraj godine rekli da ce prvaci ići u RC narednih pet godina. Ta škola je prilagođena djeci koja idu tamo, učionice su manje, osnovce se manja odjeljenja koja ce se rasformirati kako se gdje bude prelazilo, a tamo se ulazi u prostor koji je po nasem sudu nepotrebno oduzimati djeci koja tamo idu. Nastava za prvake bi se organizovala od 13:30 časova, sto znači da djeca u RC sve svoje obaveze i prava završavaju do tog vremena - rekao je Palibrk.

image

Saša Palibrk

- FOTO: DAN

On pita da li je iko pitao roditelje te djece da li se oni slažu sa ovakvim rješenjem jer mnogi od njih traze nove usloge. 

- Mi ćemo nastaviti sa trazenjem rjesenja koje nije na štetu djece. Sve sto nam je ponuđeno od strane ministarstva ide ditektno na štetu djece. Mi trazimo da neko ko je plaćen se bavi svojim poslom i kaze šta je rješenje. Predložio sam između ostaloga da mi djecu uselimo u zgradu Ministarstva prosvjete koja je nova, prozdracna, opremljena, u kojoj postoji mogućnost da se održi nastava, a da ministarstvu ponudimo da zakupi prostorije u podrumu kod Ljubovića i da se tamo presele. Ubijeđenismo da bi oni iz tih podrumskih prostorija mnogo bolje radilo - rekao je Palibrk.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 13:58