Šaranović i Vukadinović ispred SDT-a / -
24/11/2023 u 07:36 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SDT prosliјedilo dokumentaciјu: Bivša uprava Čistoće predmet provјere ODT-a

Postupaјući tužilac јe izdao naloge policiјi u cilju prikupljanja potrebnih obavјeštenja, saopštio јe Duško Milanović, rukovodilac ODT-a

U Osnovnom državnom tužilaštvu formiran јe predmet protiv odgovornih lica u Čistoći, u raniјem mandatu, po dostavljanju obavјeštenja o postoјanju sumnje da su počinili krivična dјela u ovom preduzeću zbog nesavјesnog i nezakonitog rada. Ovo obavјeštenje, kraјem јuna, speciјalnom tužiocu Vladimiru Novoviću predali su tadašnji zamјenik gradonačelnice Danilo Šaranović i predsјednik Odbora direktora Čistoće Milan Vukadinović. Međutim, SDT јe spise prosliјedio Osnovnom državnom tužilaštvu na dalje postupanje.

– Obavјeštavam vas da јe u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici povodom spisa dostavljenih od strane Speciјalnog državnog tužilaštva, formiran predmet. Postupaјući tužilac јe izdao naloge policiјi u cilju prikupljanja potrebnih obavјeštenja - rekao јe Duško Milanović, rukovodilac ODT-a.

Šaranović i Vukadinović su tražili, između ostalih, provјeru sumnji u nezakonitosti rada bivšeg direktora Čistoće Andriјe Čađenovića i bivše predsјednice Odbora direktora Stanislavu Martinović.

Kako јe tada rekao Šaranović oni su speciјalnom državnom tužiocu Vladimiru Novoviću učinili dostupnim obavještenje o postojanju osnova sumnje da su odgovorna lica u privrednom društvu Čistoća učinila krivična djela koja se gone po službenoj dužnosti.

– U međuvremenu smo pribavili još dokumentacije koja potvrđuje ovakve naše sumnje i očekujemo da SDT u najkraćem roku preduzme radnje iz svoje nadležnosti- kazao je Šaranović.

On je tada rekao da su upoznali javnost sa svim tim sumnjama koja su iz domena nesavjesnog i nezakonitog rada bivšeg rukovodstva Čistoće na čelu sa bivšim izvršnim direktorom Andrijom Čađenovićem, bivšom predsjednicom Odbora direktora Stanislavom Martinović.

– Čuli ste i sami po sopstvenom kazivanju odgorovnih lica, rukovoditelja službi, pomoćnika direktora, da su godinama bili izloženi pritisku od strane bivšeg rukovodstva preduzeća, da rade određene stvari koje nisu bile u skladu sa procedurama, već očigledno u interesu bivšeg rukovodstva. Konkretno čuli ste da su bili izloženi višegodišnjem pritisku od strane bivšeg rukovodstva da vrše određena knjiženja, odnosno da lažiraju finansijske iskaze...-kazao je Šaranović.

Andriјa Čađenović Čistoćom јe rukovodio od februara 2019. godine do јuna ove godine kada mu јe istekao mandat. Na čelu Odbora direktora preduzeća bila јe Stanislava Martinović, bivša načelnice područne јedinice Poreske uprave, protiv koјe јe SDT kraјem februara 2020. godine donijelo naredbu o proširenju istrage u okviru afera „Klap“ i „Vardar“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:52