Tuzi  / -M.VUJISIć
13/03/2024 u 17:28 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Špadijer i Kadović u ime Glavnog grada u odboru za razgraničenje sa Opštinom Tuzi

U odboru će ispred Glavnog grada biti Balša Špadijer, sekretar za finansije, Milica Kadović, v. d. direktorice Direkcije za imovinu, dok će predstavnik Ministarstva javne uprave biti Naim Đokaj, državni sekretar

Glavni grad mijenja odluku o obrazovanju Organizacionog odbora za stvaranje uslova za početak rada novoosnovane Opstine Tuzi. U ovom odboru ispred Glavnog grada biće Balša Špadijer, sekretar za finansije, Milica Kadović, v. d. direktorice Direkcije za imovinu Glavnog grada, dok će predstavnik Ministarstva javne uprave biti Naim Đokaj, državni sekretar. O namjeri Glavnog grada da izmijeni odluku o obrazovanju Organizacionog odbora za stvaranje uslova za početak rada novoosnovane Opstine Tuzi izjasniće se odbornici na sjednici gradskog parlamenta 21. marta.

– Pravni osnov za donošenje odluke sadrzan je u članu 38 Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, kojim je propisano da Skupština opštine, odnosno skupštine opština u kojima je došlo do teritorijalne promjene, radi stvaranja uslova za početak rada novoosnovane opštine obrazuju organizacioni odbor, u roku od 30 dana od dana pocetka primjene zakona kojim je osnovana nova opština. Organizacioni odbor čine po tri predstavnika opštine u kojoj je došlo do teritorijalne promjene i novoosnovane opštine i jedan predstavnik Ministarstva – piše u skupštinskoj odluci.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:53