Spajić i Knežević sa mještanima Botuna / - FOTO: VLADA CRNE GORE
09/04/2024 u 10:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić sa mještanima Botuna: Kroz konstruktivan dijalog do opšteprihvatljivog rješenja

Vlada će sva otvorena pitanja rješavati konstruktivnim dijalogom sa svim uključenim stranama, poručio je premijer Milojko Spajić na sastanku sa stanovnicima Botuna, saopšteno je iz Vlade.

Tema sastanka, koji je predsjednik Vlade organizovao zajedno sa poslanikom i predsjednikom DNP-a Milanom Kneževićem je kako navode bila izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Mještani su tokom razgovora upoznali predsjednika Vlade, da je ovaj problem aktuelan već 17 godina, a takođe su apostrofirali brojne ekološke probleme, sa kojima se suočavaju još od otvaranja Kombinata aluminijuma.

Zato su stanovnici Botuna iskazali bojazan da bi ovo postrojenje moglo dodatno da ugrozi životnu sredinu, dodaje se.

Inicijativa poslanika DNP-a: Dajbabe da pripadnu Zeti

Premijer Spajić je konstatovao da je neophodno doći do konsenzusa po ovom pitanju.

- I ovaj sastanak svjedoči da Vlada želi da ide u pravcu konstruktivnosti i da dođemo do rješenja koje će biti na zadovoljstvo svih. Ovo je kompleksan problem, koji je u rukama gradskih vlasti, ali ćemo kroz razgovore doći do najbolje solucije. Nećemo dozvoliti da stanovnici Botuna, ali ni ostali građani Crne Gore, imaju bilo kakve reperkusije po zdravlje - istakao je predsjednik Vlade.

Spajić i Knežević su zaključili da je neophodno uvažiti stavove građana Botuna u svim daljim koracima na putu ka rješenju ovog pitanja.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:51