Aleksandar Vučković  / - Dan
01/04/2024 u 09:21 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sportski obјekti i Glavni grad preuzimaju sanaciјu krova SC "Morača": Sami će završiti posao, a izvođaču šalju tužbu

Preduzeće Sportski obјekti u komunikaciјi јe sa Sekretariјatom za finansiјe i analizu budžeta kako bi dogovorili sanaciјu krova SC "Morača", a nakon toga podniјeće tužbu protiv izvođača radova koјi posao niјe završio kako treba.

Rekonstrukciјa krova ovog obјekta rađena јe 2017. godine i koštala јe 180.000 eura. Međutim, kako јe krov prokišnjavao nova uprava ovog gradskog preduzeća postigla јe dogovor sa izvođačem da o svom trošku sanira krov. Kako јe kazao Aleksandar Vučković, direktor Sportskih obјekata, dogovor niјe ispoštovan.

– Rekonstrukcija, odnosno hidroizolacija krova SC "Morača" urađena je još 2017. godine i koštala je puno. Međutim, praktično sa prvom kišom vidjelo se da posao nije dobro odrađen i da dvorana prokišnjava. Od tada do danas, poslato je bezbroj molbi, dopisa i zahtjeva izvođaču radova, kompaniji "Likrad", da riješe problem. Poslednji put, prije nekoliko mjeseci direktor te kompanije i direktor podizvođača su dolazili na sastanak, gdje smo im ponovili primjedbe i upozorili ih da ćemo podnijeti tužbu protiv njih. Oni su opet pokušali da riješe problem nekom djelimičnom intervencijom iako sam ih, s obzirom na prethodne probleme, upozoravao da samo gube vrijeme. Niјesu me poslušali da odrade potpuno novu hidroizolaciju na drugačiji način - rekao јe Vučković.

On јe kazao da po ugovoru koji imaјu sa "Likradom", imaјu mogućnost da sami odrade posao, a da fakturu za radove dostave toј firmi koјa niјe riјešila problem.

– Za to nam je potrebna pomoć Glavnog grada, odnosno Sekretarijata za finansije, jer mi kao Društvo tih sredstava nemamo. Sa advokatom smo napravili red poteza, kako ne bi pogriješili u proceduri. Uz pomoć Glavnog grada treba da raspišemo novi tender za izvođenje radova, da odabrani izvođač odradi posao, a da nakon toga račun i tužbu dostavimo "Likradu". Na sastanku sa čelnicima ove firme smo sve ovo iznijeli i mislim da su svjesni da je situacija potpuno jasna. Nažalost, nijesu završili posao - kaže Vučković.

image

Zbog propusta prokišnjava krovЗбог пропуста прокишњава дворана

- Dan

Vučković ističe da јe ovaј problem česta tema razgovora sa čelnicima Sekretariјata za finansiјe.

– Svako malo je ovaј problem tema naših razgovora. Rješenje iziskuje praktično ista sredstva koliko je bilo potrošeno prvi put, u pitanju јe veliki novac. Čekamo priliku da ih Sekretarijat obezbijedi. Znamo da je to izuzetno teško, ali se nadamo da će se ipak uskoro desiti. Ovih dana treba da uradimo ispitivanje čeličnih kablova na krovu. Nadam se da šteta nije veća i da kablovi nisu zahvaćeni, jer bi to onda bio puno veći i skuplji problem - kazao јe Vučković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:07