/ -
10/04/2024 u 15:48 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sportsko-rekreativna zona dobila sistem za navodnjavanje

Sistem za navodnjavanje u sportsko-rekreativnoj zoni u Ulici Šarla de Gola pušten je u rad

Na taj način proces održavanja ove zelene površine biće u cjelosti funkcionalan. Eko-fond je konkursom za dodjelu bespovratnih sredstava za projektovanje, uređenje i održavanje zelenih površina za potrebe realizacije ovog projekta Zelenilu opredijelio 60.000 eura. Ukupna vrijednost realizovanih aktivnosti iznosila je ‪208.000‬ eura.

– Novih 300 stabala koliko je posađeno i kultivacija postojećih na ovoj zelenoj oazi u srcu Podgorice predstavljaju ne samo rekreativnu zonu, već i svojevrstan mikro prečišćivač vazduha u sve zagađenijoj sredini. Zaštita životne sredine mora biti naš imperativ, pa otuda i realizacija današnje subvencija. Nastojaćemo da svi dobri i društveno odgovorni projekti dobiju podršku Eko-fonda, čiji će budžeti s godinama rasti, a samim tim i davanja. Uvjeren sam da samo združenim naporima našu sredinu možemo učiniti humanijom i čistijom – kaže je Draško Boljević, direktor Eko-fonda.

Izvršni direktor Zelenila Petar Krivokapić je saopštio da nastavljaju sa uspješnom saradnjom koju imaju sa Eko-fondom.

– Cilj je očuvanje životne sredine i njegovanje javnih površina na kojima će naši građani moći da uživaju. Sistem za navodnjavanje će olakšati naš budući rad, i podspješiti rast i razvoj sadnica kojima smo oplemenili ovu površinu. Uvjeren sam da ćemo uz podršku Eko-fonda i u perspektivi nastaviti sa projektima od javnog značaja, na dobrobit naših sugrađana - istakao je Krivokapić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 07:05