Pavle Bulatović / - DAN
27/02/2024 u 08:10 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Udruženje Rovčana: Davanje imena ulici potvrda Pavlove besmrtnosti

Kakvo god je vrijeme bilo i kakvo god će doći, ime Pavla Bulatovića će biti simbol najljepših ljudskih osobina, časti, čestitosti i poštenja, kažu iz udruženja Goјak

Ne ulica nego ime Pavla Nikičina Bulatovića zaslužuje najveći grad, saopštili su iz Udruženja Rovčana Gojak. Oni navode da će ime Pavla Bulatovića biti simbol naјljepših ljudskih osobina, časti, čestitosti i poštenja.

– Ni zlo vrijeme ne može napraviti od dobrih ljudi neljude i izrode. Kakvo god je vrijeme bilo i kakvo god će doći, ime Pavla Bulatovića će biti simbol najljepših ljudskih osobina, časti, čestitosti i poštenja. Davanje imena ulici će biti samo potvrda besmrtnog lika i djela Pavlovog - saopštili su iz udruženja Goјak.

Oni smatraјu da predlagači niјesu mogli naći bolji bulevar da nosi ime Pavla Bulatovića.

– Predlagači, kojima iskazujemo čin iskrene ljudske i bratske zahvalnosti, nijesu mogli naći bolji bulevar u Podgorici, da nosi ime Pavla Bulatovića od onog koji vodi ka Rovcima, ka našem postojištu i ognjištu. Nikako nam nije jasno kako bilo ko može biti protiv davanju imena ulice po Pavlu Bulatoviću?! Oni koji nijesu imali prilike da upoznaju njegovu ljudskost i dobrotu, sigurno su bar čuli o kakvom gorostasu, kakvoj ljudskoj veličini se radi, što mu se nije sporilo ni od političkih protivnika, ukoliko se nije radilo o golom "politikanstvu‘‘. Ne možemo prihvatiti i shvatiti da se i danas puca u Pavla i to iz, kako se čini, istog mraka. Ovog puta ne oružjem, već kaljanjem njegovog imena, pri tome mu se sudi po nikad sprovedenim procesima i donešenim presudama. Ostavite ga, draga braćo, da bar počiva u miru u rodnim Rovcima u društvu svojih dobrih predaka - navode iz udruženja.

Iz udruženja pozivaјu donosioce odluka da postupe ispravno.

–Ovim povodom, bez namjere da na bilo koji negativan način utičemo na donosioce odluka, ipak ih pozivamo da na trenutak zaborave političke interese, podjele, rejtinge i glasove i da donesu jedinu ispravnu odluku, čime bi se Crna Gora i Podgorica bar na neki način odužili Pavlu. Oko ovog pitanja i odluke vam se lako složiti - poručili su iz Udruženja rovčana Gojak.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:59