06/12/2023 u 15:12 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO/FOTO) Dan OŠ "Oktoih": Uskoro gradnja novog paviljona

Školski odbor je donio odluku o zabrani korišćenja mobilnih telefona u toku nastave u cilju bolje socijalizacije, razvijanja empatije, sprečavanja vršnjačkog nasilja i povećanja fizičke aktivnosti djece. Odluka će se primjenjivati od prvog dana drugog polugodišta, najavio je Mijušković

Osnovna škola "Oktoih" proslavila je Dan škole. Proslavi su prisustvovali i bivši đaci škole Jakov Milatović, predsjednik Crne Gore i Danilo Šaranović, ministar unutrašnjih poslova. Nastavnici i đaci pripremili su bogat program pun igrokaza, pjesme, recitacija... Uručene su i nagrade učenicima koji su osvojili zapažene rezultate na literarnim konkursima. Priznanja su dobili Lazar Vuković, Ana Ćirić, Marija Dragutinović i Sava Obradović.

image
-

Direktor škole Dragan Mijušković kazao je da danas slave svoje uspjehe kojih je 1.850 zajedno sa područnim odjeljenjem u Dajbabama.

– Razloga za slavlje imamo mnogo. Sve naše zajedničke godine od nastanka škole su godine uspjeha i rada koji uvijek daje rezultate. Uprkos problemima sa kojima smo se sreli, nedostatak prostora, skučenog produženog boravka...obrazovni proces nikada nije trpio, naprotiv. Škola je otvorena za svaki vid saradnje, potpisnici smo sporazuma o socijalnoj inkluziji i širom smo otvorili vrata za učenike RE populacije, a samim tim smo prihvatili obavezu, uprkos prostornim kapacitetima i uspješno sprovodimo aktivnosti po tom programu. Nastavu pohađaju i učenici sa drugih govornih -područja, učenici sa posebnim obrazovnim potrebama i to je pokazatelj velike posvećenosti kako uprave, tako i nastavnika - rekao je Mijušković.

On je istakao da će problem prostornog kapaciteta u najbržem mogućem roku biti riješen, te da to podrazumijeva izgradnju paviljona koji će biti po najvišim standardima.

- Adaptiraćemo prostorije na prizemlju, psihološko pedagoškoj službi dodijeliti još jednu kancelariju, sve u cilju bolje i jače podrške našim učenicima. Na našu inicijativu, školski odbor je donio odluku o zabrani korišćenja mobilnih telefona u toku nastave, a sve u cilju bolje socijalizacije, razvijanja empatije, sprečavanja vršnjačkog nasilja i povećanja fizičke aktivnosti djece. Ova odluka primjenjivaće se od prvog dana drugog polugodišta - kaže Mijušković.

Mijušković je najavio da će u najskorije vrijeme uputiti dopis Glavnom gradu za pomoć u rješavanju problema parkinga na istočnom prilazu školi.

– Ova škola je jedna velika porodica koja već četvrtu deceniju iz svojih klupa, u najvažnijoj misiji, ispraća vrijedne i dobre generacije učenika. Mnogi od njih su postigli vrhunske uspjehe na polju nauke, umjetnosti, kulture, sporta... Ovdje se vodi računa o svakom djetetu, o potrebama i problemima svakog učenika, o talentima i potencijalima. Nagrade na brojnim takmičenjima dovoljno govore o našem radu. Uspjeli smo da proširimo duh zajedništva, sloge i tolerancije, zato i slovimo za jednu od najboljih škola u Crnoj Gori, naša koleginica Slavica Leković je dobitnica nagrade "Oktoih", koja se dodjeljuje za ostvarene izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja. Takođe, naša škola je laureat ove prestižne nagrade pa smo tako i opravdali ime koje nosimo - kazao je Mijušković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:09