/ -MIćKO VUJISIć
15/04/2024 u 14:43 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Izvođača za Bulevar Veljka Vlahovića tražiće na tenderu

Tražimo rješenje i uvjerena sam da ćemo u narednih dva do tri mjeseca imati izlaz iz ove situacije. U ovom trenutku kako stvari stoje, s obzirom na to da se bulevar finansira iz državnig kapitalnog budžeta, moraće biti preko javnog poziva, rekla je Olivera Injac

Za nastavak izgradnje Bulevara Veljka Vlahovića na Starom aerodromu moraće biti raspisan javni poziv, s obzirom na to da se taj projekat finansira iz državnog kapitalnog budžeta, rekla je Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice, obilazeći završeni kružni tok na bulevaru ka Tuzima i novu saobraćajnicu koja iz Zelenike izlazi na Ulicu Zetskih vladara. Ona je istakla da je ovaj bulevar akutna tačka u glavnom gradu, na kojoj se više od dvije godine se radi.

– Došlo je do prekida ugovora sa dosadašnjim izvođačem radova prije par mjeseci. Ima dosta stvari u opticaju. Danas smo imali sastanak sa Upravom za kapitalne projekte. Taj bulevar se finansira kroz kapitalni budžet Vlade i tu će biti uloženo dosta napora da se izađe iz te situacije. Bulevar je u lošem stanju. Prethodni izvođač je dokazao da nije neko ko ima kredibilitet i pouzdanost da možemo na njega da se oslonimo. Tražimo rješenje i uvjerena sam da ćemo u narednih dva do tri mjeseca imati izlaz iz ove situacije. U ovom trenutku kako stvari stoje, s obzirom na to da se finansira iz kapitalnog budžeta, moraće biti preko javnog poziva. Međutim, Putevi su pokazali koliko kompleksne poslove mogu da obavljaju. Uvjerena sam da će imati mnogo takvih aktivnosti u narednom periodu, ne mogu reći da je to Bulevar Veljka Vlahovića zbog zakonskih procedura, ali ne osporavam činjenicu da možemo u drugom smislu participirati u realizaciji tog projekta - rekla je Injac.

Ona je istakla da u Gradu timski rade, te da je to dokaz što su svi danas obišli završene projekte.

– Neke stvari radimo odvojeno, a neke zajedno. U suštini svi smo naklonjeni ka glavnom cilju, a to je da isporučimo građanima rezultate, onima koji su željeli promjenu u Glavnom gradu, da vlast bude stabilna i da bude posvećena prije svega građanima, a onda svemu ostalom, a ne nekim politikanskim ciljevima - istakla je Injac.

image
-MIćKO VUJISIć

Gradonačelnica ističe da su Putevi odradili kompleksne poslove, prije svega kada je riječ o kružnom toku.

– Napravljen je dinamički plan za druge lokacije. Ulazimo u rekonstrukciju između ostalog Ulice 8. marta,  Ulice kralja Nikole. Trenutno su svi kapaciteti u Piperima gdje već nekoliko decenija nijesu renovirani putevi. Obećavam građanima da je još mnogo dobrih projekata pred nama i sa zadovoljstvom ističem koliko smo spremni, sposobni i povećeni da radimo u interesu svih naših građana - navodi Injac.

Direktor Puteva Radoš Zečević kazao je da je kružni tok predat građanima na upotrebu, a da je duž nove saobraćajnice ostalo još da se posadi drvored.

– Saobraćajnica se već koristi, samo će Zelenilo urediti površinu. Taj posao koštao nas je oko 180.000 eura i plus što će Zelenilo zasaditi drveće. Kružni to je skuplji i koštao око 300.000 eura - istakao je Zečević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:24