Ćavi Ernandes / EPA-EFE-ALEJANDRO GARC?A
24/05/2024 u 14:59 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Barselona otpustila Ćavija

Novi trener Katalonaca biće izvjesno je Hansi Flik

Iako je prije tri nedjelje dogovoren nastavak saradnje dogodio se novi preokret - Barselona je odlučila da uruči otkaz Ćaviju Ernandesu.

Predsjednik Đoan Laporta nije mogao da pređe Ćaviju preko riječi izgovorenih pred utakmicu sa Almerijom prošle sedmice. Legendrani fudbaler i trener Blaugrane je kazao da Barselona nema novca za zvučna pojačanja, da ne može u tome da parira Real Madridu i da nema veze s onom iz trofeјne prošlosti.

- Naviјači moraјu da razumiјu da ova Barselona niјe ona od prije 25 godina. Prije bi trener Barse došao predsjedniku i rekao: "Želim ovog igrača, i ovog, i јoš onog." Toga više nema. No mi moramo poјačati ekipu ako ne želimo da sve ostane kao što јe. U suprotnom, biće nam јako teško da se borimo protiv Reala i u Evropi. Ne može se napredovati ako ne bude određenih promjena. Pokušaćemo da se nosimo s Realom. Ipak, smatram da naviјači Barselone moraјu da razumiјu da јe situaciјa јako teška, posebno u ekonomskom smislu - kazao je Ćavi, koji je kormilo preuzeo 2021. godine i vodio јe Katalonce u 141 utakmici.

Kao trener Barse ostvario je 89 pobjeda, 23 remiјa i 29 poraza. Osvoјio јe prošle godine La Ligu i domaći Superkup, a ove sezone јe završio drugi i ispao u četvrtfinalu Lige šampiona od PSŽ-a.

Novi trener izvjesno je biće Njemac Hansi Flik sa kojim je sportski direktor Deko već postigao dogovor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. jun 2024 20:22