Ćavi Ernandez / -FOTO: EPA/H. K. KARDENAS
11/04/2024 u 10:11 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ćavi: Ponosan sam na svoj tim

Barselona slavila u Parizu protiv PSŽ-a (3:2) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona

Trener Barselone Ćavi Ernandes napustio je Pariz presrećan.

Barselona je savladala PSŽ (3:2) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Na "Parku prinčeva", PSŽ i Barselona su odigrali izvanrednu utakmicu, uz dva preokreta, koja je završena možda iznenađujućom pobjedom Katalonaca.

- Izuzetno sam ponosan na svoj tim. Ako se čovjek sada ne osjeća ponosnim, onda – kada? Mislim da je PSŽ vjerovatno i dalje favorit za polufinale. Fantastičan su tim, danas smo uspjeli da ih ograničimo, posebno u prvom poluvremenu odigrali smo dobar presing, duboko. Taktički smo odigrali odličnu utakmicu, dobro smo branili Mbapea i stvorili mnogo šansi na drugoj strani. Rafinja i Robert (Levandovski) su napravili razliku u našu korist, a Pedri nam je mnogo pomogao. Tek smo na pola puta, PSŽ je trenutno jedan od najboljih timova na svijetu - rekao je Ćavi.

Za Barsu su igrala dva najmlađa startera u istoriji četvrtfinala Lige šampiona - Lamine Jamal (16 godina i 272 dana) i Pau Kubarsi (17 godina i 79 dana).

- Moramo da budemo ponosni na Lamina i Paua, kao i na Fermina (Lopeza) – svi su to igrači iz naše škole La Masije, posebno posvećeni timu. Pau je nevjerovatan igrač, nije normalno da 17-godišnjak igra tako u Ligi šampiona, svjetske klase. Ovo je nova Barsa, ali mi smo na dobrom putu. Sada moramo da se oporavimo i pripremimo za revanš - naglasio je Ćavi.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 20:27