Jelena Kujović / -FOTO: FK BUDUćNOST
07/12/2023 u 15:46 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dama među džentlmenima – Jelena Kujović u stručnom štabu Budućnosti

Privilegija, zadovoljstvo i čast je biti dama u muškom fudbalskom klubu, a ujedno to je i potvrda za moj dosadašnji rad i iskustvo u fitnesu, kao i konstantna edukacija - kazala je Jelena

Jelena Kujović je nova članica stručnog štaba prvog tima Budućnosti. Ona će biti zadužena za  rad u teretani, a inače јe prva je dama u Budućnosti koja je usko vezana za rad sa strukom, a stručnom štabu je preporučio kvalitetan i predan rad, te edukacije koje je sticala u Crnoj Gori, Srbiji i Španiji. Kuјovićeva u svom CV-ju ima završenu Akademiju sporta u Beogradu, Akademiju Barselone vezane isključivo za fudbal, kao i sertifikat Udruženja sportske medicine Crne Gore o seminaru za “ACL oporavak – od povrede do terena”.

-Privilegija, zadovoljstvo i čast je biti dama u muškom fudbalskom klubu, a ujedno to je i potvrda za moj dosadašnji rad i iskustvo u fitnesu, kao i konstantna edukacija. Prihvaćena sam na fenomenalan način i moram da istaknem da su svi, od uprave, preko stručnog štaba, igrača, do zaposlenih u klubu, pravi džentlmeni - kazala je Jelena za zvanični saјt Budućnosti.

Tokom prethodna tri mjeseca je nametnula svoj ritam, zadobila povjerenje saradnika i igrača, koji se redovno javljaju na individualni rad…

-Za Budućnost, koji je najveći klub u Crnoj Gori, se podrazumijeva da ima najbolje uslove za rad, od terena, teretane, suplementacije, sredstava za oporavak do monitoringa unutrašnjeg i spoljašnjeg opterećenja. Sve to govori da se vodi briga o najmanjim detaljima kako bi igrači dali svoj maksimum, mladi razvili svoj potencijal i što je najvažnije, svi zajedno smanjili rizik od povrede. U dogovoru sa našim kondicionim trenerom Nikolom Vukčevićem veliki akcenat smo stavili na rad u teretani, jer snagom smanjujemo rizik od povreda. Trudila sam se da kroz ova tri mjeseca upoznam igrače što bolje kako motorički, tako i tehnički kako bi dobila kompletnu sliku o svakom pojedincu i što nam je cilj individualizacija.

Jelena je posebno vezana za fudbalere koji izlaze iz povrede, pa je rad sa njima na neki način  prioritet.

-Generalno, zadovoljna sam radnom etikom ekipe, ali smatram da moramo da težimo da radimo više i jače, jer samo tako može da se napreduje. Igrači su pod našom kontrolom četiri – pet sati, ali razliku pravi upravo vrijeme koje provedu van Kampa i način na koji koriste svoje slobodno vrijeme - poručila je na kraјu Jelena Kujović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. februar 2024 09:14