Luka Dončić / -FOTO: EPA
16/09/2023 u 15:15 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dončić na putu ka istoriji NBA lige

Slovenac bi mogao da postane prvi igrač koji je zaradio 70 miliona dolara u jednoj sezoni

Košarkaš Dalasa Luka Dončić na putu je da uđe u istoriju NBA lige, tako što će zaraditi 70 miliona dolara u jednoj sezoni.

Navijači su već bili iznenađeni rekordnim petogodišnjim produženjem ugovora Džejlena Brauna od potencijalna 304 miliona dolara sa Bostonom ovog ljeta, a sada bi mogli biti još više šokirani onim što dolazi u narednim godina.

Kako prenosi ESPN, zvijezda Maveriksa  je na korak da postane prvi igrač u istoriji NBA koji je zaradio nevjerovatnih 70 miliona dolara u jednoj sezoni.

To će zavisi od toga da li će Slovenac uzeti sva NBA priznanja u sezoni 2023/24. godine, što bi ga onda učinilo kvalifikovanim za petogodišnji supermaks ugovor, koji bi mogao da iznosi 318 miliona dolara.

On bi taj ugovor mogao da potpiše tek 2025. godine, a koji bi važio od sezone 2026/27.

Novinar ESPN Bobi Marks ubacuje intrigantnu mogućnost da bi vrijednost Dončićevog produženje ugovora mogla narasti na 367,5 miliona dolara, ako "salari kep" doživi povećanje od maksimalno 10 odsto godišnje u naredne tri godine.

U tom slučaju, posljednja godina ugovora bi porasla na 83,6 miliona dolara.

ESPN navodi još nekoliko igrača koji bi mogli da budu u trci za supermaks ugovor, zavisno od njihovog učinka tokom sezone 2023/24, a potencijalni kandidati su Džamal ​​Marej iz Denvera, DeAron Foks iz SakramentA, Šaj Gildžis-Aleksandar iz Oklahome, Bam Adebajo iz Majamija, Paskal Sijakam iz Toronta, Brendon Ingram iz Nju Orleansa i Džaren Džekson iz Memfisa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:55